Packaging tips για να χαρίσεις τα πιο εντυπωσιακά δώρα!

Packaging tips για να χαρίσεις τα πιο εντυπωσιακά δώρα!

Η επιτυχία ενός δώρου εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Αν αγαπάς κάτι την περίοδο των Χριστουγέννων, αυτό είναι πως έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις με δώρα όλους εκείνους που αγαπάς. Είναι η «γλυκιά» αφορμή που έψαχνες για να τους δείξεις με ένα συμβολικό τρόπο πόσο σημαντικοί είναι για σένα και πως παρότι η καθημερινότητα δεν σου επιτρέπει να τους το δείχνεις, εκείνοι θα έχουν πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου.

Η επιτυχία ενός δώρου εξαρτάται από πολλά πράγματα. Ναι, έχει τεράστια σημασία τι θα επιλέξεις και για ποιον, αλλά εξίσου μεγάλη σημασία έχει το περιτύλιγμα! Σκέψου ότι το περιτύλιγμα είναι αυτό που «δίνει» την πρώτη εντύπωση για το δώρο σου στον παραλήπτη του! Η σχέση περιτυλίγματος και δώρου είναι… αμοιβαία. Ένα δώρο μπορεί να μην είναι τόσο «πετυχημένο» και να το αναβαθμίζει η συσκευασία αλλά συμβαίνει και το αντίστροφο, μία «κακή» συσκευασία να καταστρέφει ένα πραγματικά ωραίο δώρο ή μία όμορφη κίνηση.

Για να λατρέψουν όλοι τα δώρα που θα τους πάρεις με την… πρώτη ματιά, παρακάτω σου έχουμε μερικά εύκολα tips για να «παίξεις» και να δημιουργήσεις τις δικές σου ξεχωριστές συσκευασίες δώρων!

1. Απέφυγε τα κακόγουστα χαρτιά περιτυλίγματος που πουλάνε στα καταστήματα. Στη θέση τους μπορείς να χρησιμοποιήσεις χάρτες, «σαλόνια» από περιοδικά παλαιών δεκαετιών με vintage διαφημίσεις, ενώ μπορείς ακόμη και να χρωματίσεις ένα λεπτό χαρτόνι με χαρούμενες αποχρώσεις και με αυτό να «ντύσεις» το δώρο σου.

2. Εδώ θέλω την αμέριστη προσοχή σου! Πάρε μία πατάτα και κόψε τη στη μέση. Σκάλισε με ένα μαχαιράκι την άσπρη οβάλ επιφάνεια και σχημάτισε το καλούπι από ένα σχήμα όπως βλέπεις στη φωτογραφία παρακάτω:

pack 1

Βάλε χρώμα στην επιφάνεια που προεξέχει και «στάμπαρε» με αυτό ένα μαλακό χαρτόνι, δημιουργώντας το δικό σου περιτύλιγμα, με το δικό σου μοτίβο. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις!

3 .Πήγαινε στο κοντινότερο πάρκο και μάζεψε μερικά ωραία κλαδάκια ή αποξηραμένα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα. Πάρε ένα μεταλλικό σπρέι σε χρυσή απόχρωση (θα το βρεις σε χρωματοπωλεία) και ψέκασέ τα. Με τα χρυσά στολίδια που θα έχεις δημιουργήσει, θα διακοσμήσεις και θα αναβαθμίσεις ακόμη και το πιο απλό κουτί συσκευασίας. Επιπλέον, στο εμπόριο πουλάνε γκι. Μία «κόκκινη» χριστουγεννιάτικη πινελιά θα κάνει τη σύνθεση ακόμη πιο πλούσια!

4. Απόφυγε να χρησιμοποιήσεις σελοτέιπ ή αν χρησιμοποιήσεις προσπάθησε να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο. Δέσε τη συσκευασία του δώρου με κορδέλες, σκοινιά, οργάντζες και δαντέλες!

5. Βρες ένα παλιό μπλουζάκι ή ένα κομμάτι ύφασμα που δεν θες και με τις άκρες του δημιούργησε ένα πουγκί που θα περιλαμβάνει το δώρο. Δες τη φωτογραφία για να καταλάβεις τον τρόπο με τον οποία θα κάνεις τον κόμπο.

pack 2