Πέντε τρόποι για να γίνεις expert στα… ψέματα!

Πέντε τρόποι για να γίνεις expert στα… ψέματα!

Τα μικρά, αθώα ψέματα περισσότερο γνωστά με τον όρο «white lies» αποτελούν μέρος της καθημερινότητας όλων μας.

Ανεξάρτητα από το θέμα της ηθικής, ψέματα λίγο-πολύ λέμε όλοι, κάποιοι καλύτερα, κάποιοι χειρότερα... Ας πούμε, χάλασες όλο σου τον μισθό σε παπούτσια και δεν ξέρεις πώς να του το φέρεις; Άργησες την Δευτέρα για δουλειά γιατί ήσουν στο κομμωτήριο; Ο καθένας μας έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση… Τα μικρά, αθώα ψέματα περισσότερο γνωστά με τον όρο «white lies» αποτελούν μέρος της καθημερινότητας όλων μας. Το ζητούμενο, παρόλα αυτά, είναι να τα λέμε και σωστά… Εσύ, λοιπόν, πιστεύεις ότι μπορείς να εντοπίσεις ένα ψέμα; Ή μάλλον, να πεις ένα χωρίς να σε καταλάβουν; Γιατί εδώ που τα λέμε.. κάποιες φορές χρειάζεται! Το Hidden Agenda ένας από τους τίτλους της νέας σειράς PlayLink αποκλειστικά για το PS4 και έχει σκοπό να σου κάνει προπόνηση, ώστε να γίνεις master στην αποπλάνηση. Σε σένα και σε όλη την παρέα σου!

psemata 1

Ας πούμε πρώτα δύο λόγια για το παιχνίδι. Το Hidden Agenda, σε ρίχνει σε ένα ψυχρό θρίλερ μυστηρίου για να δοκιμάσεις τις δεξιότητές σου στο ψέμα! Σε βάζει στη θέση του ντετέκτιβ και σε προκαλεί να διερευνήσεις τη σκηνή ενός εγκλήματος σε μια σκοτεινή και διεφθαρμένη πόλη. Ο στυγερός αυτός δολοφόνος που απαντά στο όνομα «Trapper» στήνει παγίδες στα πτώματα που αφήνει πίσω του για να τιμωρήσει εκείνους που θα τα βρουν. Στην τρελή αυτή περιπέτεια προς την αποκάλυψη ενός serial killer, οι επιλογές που κάνεις, είτε με δική σου ευθύνη είτε ως ομάδα, αλλάζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού.

psemata 2

Γιατί θα χρειαστούμε όμως εντατικά μαθήματα στο ψέμα; Ε, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι παίκτες δεν πρέπει να εμπιστεύονται κανέναν από τους συμπαίκτες τους, γιατί ένας από αυτούς έχει... Hidden Agenda και προσπαθεί με δόλιους τρόπους να επηρεάσει και την υπόλοιπη ομάδα. Μάζεψε, λοιπόν, την παρέα σπίτι και ετοιμάσου για ύπουλες ματιές και αναστατώσεις…

psemata 3

Θα μου πεις… που να τα βρω τα χειριστήρια για να φέρω και την παρέα σπίτι; Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού το Hidden Agenda είναι ένας από τους τίτλους της νέας σειρά «παρεΐστικων» παιχνιδιών PlayLink αποκλειστικά για το PlayStation4 και αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι χειριστήρια, αρκεί απλά να έχεις ο καθένας από τους παίκτες ένα smartphone ή ένα tablet. Στη συνέχεια συνδέεσαι στο ίδιο δίκτυο με το PS4, κατεβάζεις την ειδική εφαρμογή για το Hidden Agenda και είσαι έτοιμη! Όσον αφορά την γλώσσα, μην ανησυχείς, δεν θα χρειαστείς λεξικό, αφού η σειρά παιχνιδιών PlayLink είναι πλήρως μεταφρασμένη στα ελληνικά!

Για να σε βοηθήσουμε, λοιπόν, να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου στην εξαπάτηση (καλοί είμαστε και εμείς…), έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω κάποια tips and tricks.

psemata 4

Μην απομνημονεύσεις την ιστορία σου μόνο με χρονολογική σειρά!

Πρέπει να ξέρεις την ιστορία σου προς τα πίσω, προς τα εμπρός και προς τα πλάγια… Ένας ταλαντούχος ντετέκτιβ θα επιχειρήσει να αυξήσει τη δυσκολία των ερωτήσεών του, αλλάζοντας τη σειρά των γεγονότων. Οι περισσότεροι ψεύτες απομνημονεύουν τις ιστορίες τους μόνο με χρονολογική σειρά και όταν τους ζητείται να πουν με διαφορετικό τρόπο την ιστορία τους, τα κάνουν μαντάρα…

Προσοχή όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις χειρονομίες!

Οι περισσότεροι ψεύτες επαναλαμβάνουν τα λόγια τους και στη συνέχεια η γλώσσα του σώματος τούς προδίδει, επειδή παραμελούν να σκεφτούν τις εκφράσεις του προσώπου, τις χειρονομίες, τον φωνητικό τόνο, τη στάση του σώματος ή τις διακυμάνσεις στον τόνο της φωνής τους. Παίζοντας Hidden Agenda, χαλάρωσε και γίνε ένα με το ψέμα!

Να είσαι συνεργάσιμη και ευχάριστη, σε καμία περίπτωση αμυντική.

psemata 5

Η διάθεση είναι ένας από τους πιο παραβιασμένους αλλά παράλληλα διαδεδομένους δείκτες απάτης. Κάποιος που λέει την αλήθεια και προσπαθεί να φτάσει στο πάτο της ιστορίας και πραγματικά να καταλάβει τι συνέβη, θα είναι συνεργάσιμος. Οι ψεύτες συνήθως λένε εκφράσεις όπως, «δεν ξέρω», κοιτάζοντας προς τα κάτω, και παίρνουν αμυντική στάση.

Μη το παρακάνεις με τα στοιχεία…

Ένας ψεύτης συχνά παραφουσκώνει την ιστορία του με μια σειρά από περιττές λεπτομέρειες για να φανεί αυθεντική. Δεν λειτουργεί! Οι πολλές λεπτομέρειες δεν θα ξεγελάσουν κανέναν. Όταν διηγείσαι την ιστορία, μην αποφεύγεις να αναλύσεις το κρίσιμο κύριο γεγονός και μάλλον δείξε και κάποια συγκίνηση!

Μην ορκίζεσαι ότι λες την αλήθεια.

Οι «θρησκευτικές» αναφορές συνδέονται με την εξαπάτηση!

Δώσε προσοχή στο ρυθμό της συζήτησης.

Μήπως άργησες τόσο να απαντήσεις που η σιωπή στο δωμάτιο έγινε αφόρητη; Οι σχετικές έρευνες δείχνουν ότι πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο ρυθμό της συζήτησης. Δώσε προσοχή, χαλάρωσε, και άσε μια φυσική συνομιλία να εξελιχθεί!

psemata 6

Ακολούθησε τα παραπάνω και η επιτυχία σου στο παιχνίδι είναι εγγυημένη! Θυμήσου: Αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις στην προσωπική σου ζωή, δεν τα έμαθες από εμάς…