Καλοκαίρι στην Αθήνα. Πώς θα επιβιώσεις στην πόλη που «βράζει»;

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Πώς θα επιβιώσεις στην πόλη που «βράζει»;

Μην ανησυχείς! Υπάρχουν τρόποι για να επιβιώσεις σε μια πόλη που «βράζει» και κυρίως, να μην σκας που οι διαδικτυακοί σου φίλοι έχουν αρχίσει ήδη της διακοπές και τις mini εξορμήσεις τους

Το Καλοκαίρι στην πόλη ξεκινά πάντα «γλυκά». Βόλτες με φίλες και φίλους μετά το γραφείο, ανάλαφρα ρούχα, ρομαντική διάθεση και περατζάδες. Καθώς, όμως, πλησιάζουμε στα τέλη του Ιούλη, η κατάσταση αρχίζει να αλλάζει. Η θερμοκρασία ανεβαίνει απότομα και το κλίμα γίνεται λίγο… αποπνικτικό. Όταν, μάλιστα, όλοι οι γνωστοί σου βάζουν κάθε Σαββατοκύριακο πλώρη για άλλο νησί και εσύ μένεις πίσω στην Αθήνα, σκρολάροντας ασυναίσθητα στο smartphone σου και βλέποντας στο Instagram τις δροσιστικές βουτιές τους, τότε αρχίζεις να… μην την «παλεύεις»!

Μην ανησυχείς! Υπάρχουν τρόποι για να επιβιώσεις σε μια πόλη που «βράζει» και κυρίως, να μην σκας που οι διαδικτυακοί σου φίλοι έχουν αρχίσει ήδη της διακοπές και τις mini εξορμήσεις τους. Τα παρακάτω tips σίγουρα θα σε βοηθήσουν. Για εμάς αποτελούν σίγουρα εγγύηση!

Κάνε after work βουτιές στις παραλίες και της πισίνες της πόλης

Τι θα έλεγες αν αύριο, αντί να επιστρέψεις σπίτι σου ή να πας για ποτό στο κέντρο της πόλης μετά το γραφείο, προτιμήσεις τις after work βουτιές; Ναι, μπορείς να πας στην πλαζ ακόμη και μετά τις 7 το απόγευμα για να δροσιστείς, να χαλαρώσεις και να κάνεις το Καλοκαίρι σου λιγότερο μίζερο. Βάλε στο πορτμπαγκάζ σου τα απαραίτητα (πετσέτες, μαγιό, παρεό) και μετά το γραφείο, επισκέψου με μια φίλη σου μια σχετικά κοντινή από την πόλη παραλία. Αν δεν θέλεις να βουτήξεις, απλώς χαλάρωσε και δες το ηλιοβασίλεμα. Εναλλακτικά, επισκέψου κάποιο ανοιχτό κολυμβητήριο ή την πισίνα ενός αθηναίικού ξενοδοχείου για να δροσιστείς με στυλ και να απολαύσεις την πιο εντυπωσιακή θέα, σαν «βασίλισσα».

ZEWA 2

Πήγαινε για θερινό σινεμά μια φορά την εβδομάδα

Δεν υπάρχει πιο όμορφη επιλογή για βόλτα στην πόλη το Καλοκαίρι από το θερινό σινεμά. Θα δεις την ταινία σου, θα απολαύσεις το δροσιστικό ποτό σου και θα ταξιδέψεις στην Αθήνα μιας άλλης εποχής, ίσως λίγο πιο ρομαντικής. Στην Πλατεία Δεξαμενής και την Πλάκα, για παράδειγμα, θα χαλαρώσεις μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Βάλε, λοιπόν, τον θερινό κινηματογράφο στο πρόγραμμά σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Οι τιμές είναι ακόμη πιο χαμηλές τις καθημερινές, οπότε καλό είναι να εκμεταλλευτείς αυτό το γεγονός.

Το δικό μας «must» tip: Μη ξεχάσεις απλώς να πας στο σινεμά προετοιμασμένη διότι κάποιες φορές, ο υδράργυρος παραμένει στα ύψη και τη νύχτα -και δεν υπάρχει χειρότερη αίσθηση από το δέρμα που «κολλάει»! Φρόντισε να έχεις πάντα στην τσάντα σου μια βεντάλια και τα υγρά μαντηλάκια που θα σε αναζωογονήσουν και σου χαρίσουν μία αίσθηση καθαριότητας.

ZEWA 3

Δροσίσου στις πράσινες οάσεις της Αθήνας

Ποιος είπε ότι η Αθήνα δεν βρίθει από μικρά, πράσινα καταφύγια; Αυτό το Καλοκαίρι, εκμεταλλεύσου τις διαθέσιμες επιλογές για να πάρεις μια ανάσα δροσιάς -και να μην βαρεθείς με τα ίδια και τα ίδια. Πάρε ένα δροσιστικό ποτό και μερικά σνακ και χαλάρωσε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Εθνικό Κήπο ή τον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

ZEWA 4

Βρες όλες τις συναυλίες και τα φεστιβάλ

Τέλος, άρχισε να ψάχνεις από τώρα όλες τις συναυλίες και τα φεστιβάλ που «παίζουν» αυτό το Καλοκαίρι στην Αθήνα. Εστίασε στις δωρεάν επιλογές και ειδικότερα σε εκείνες που πραγματοποιούνται σε χώρους πράσινους και ανοιχτούς. Κατέγραψε ό,τι σε ενδιαφέρει και γέμισε το πρόγραμμά σου μέχρι τις διακοπές.

Το δικό μας «must» tip: Στο backpack και την τσάντα σου πρέπει να υπάρχουν φυσικά τα απαραίτητα για να αποφύγεις το… «κολλημένο» δέρμα και να αισθάνεσαι φρέσκια όταν όλοι γύρω σου χορεύουν. Μην φύγεις, δηλαδή, χωρίς τα Zewa fresh to go μαντηλάκια που θα χρησιμοποιήσεις στα χέρια, το πρόσωπο, τον λαιμό και τους ώμους!

ZEWA 5

Να θυμάσαι πως το Καλοκαίρι στην Αθήνα είναι όμορφο, όση ζέστη και αν έχει έξω. Η διάθεσή σου είναι σίγουρα «ανεβασμένη» και για να μην πέσει, φρόντισε να κάνεις κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και δροσιστικό. Δεν χρειάζεται να ξοδεύεις πολλά χρήματα για να περνάς καλά. Αρκεί να βρεις τις κατάλληλες επιλογές, τη σωστή παρέα (κάποια φίλη σου θα βρίσκεται στην Αθήνα τον Αύγουστο) και φυσικά, να έχεις πάντα στην τσάντα σου τα απαραίτητα προϊόντα για να επιβιώσεις σε μια πόλη που «βράζει»!