Τρεις λόγοι για να φτιάξεις φέτος βαλίτσες για Σαντορίνη!

Τρεις λόγοι για να φτιάξεις φέτος βαλίτσες για Σαντορίνη!

O μεγαλύτερος μύθος ο οποίος… καλά κρατεί για τη Σαντορίνη, είναι πως όλοι θεωρούν ότι είναι ένας προορισμός που απευθύνεται -σχεδόν- αποκλειστικά σε ερωτευμένα ζευγάρια.

O μεγαλύτερος μύθος ο οποίος… καλά κρατεί για τη Σαντορίνη, είναι πως όλοι θεωρούν ότι είναι ένας προορισμός που απευθύνεται -σχεδόν- αποκλειστικά σε ερωτευμένα ζευγάρια, τα οποία αναζητούν το ανάλογο ρομαντικό background για να ζήσουν τον ερωτά τους. Το κακό με αυτόν τον μύθο είναι πως πολλοί καταλήγουν να τον πιστεύουν, περιμένοντας την «αιώνια» αγάπη να έρθει, να τους πάρει από το χέρι και μαζί να ταξιδέψουν μέχρι το ηφαιστειακό νησί. Όποιος δεν έχει βρεθεί στη Σαντορίνη, είναι πολύ εύκολο να βγάζει λάθος συμπεράσματα από τις εικόνες που παρουσιάζονται. Ναι, η Σαντορίνη μπορεί να διαθέτει το ειδυλλιακό σκηνικό για ένα ζευγάρι, ταυτόχρονα όμως, έχει τόσα πολλά μικρά πράγματα που μπορείς να απολαύσεις, τόσες εμπειρίες που πρέπει να τολμήσεις, τόσα μέρη που μπορείς να περιπλανηθείς, που καταλήγει να είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα ταξίδι, με παρέα την κολλητή σου ή απλά την καλύτερη σου διάθεση και ένα back pack. Θα σου έλεγα να προτιμήσεις το δεύτερο.

Αν όλα τα παραπάνω σου μοιάζουν απίθανα και μέχρι τώρα δεν έχεις καταφέρει να… σολάρεις σε κανένα από τα ταξίδια σου, παρακάτω έχουμε ετοιμάσει μία λίστα που θα σε πείσει πως η Σαντορίνη, είναι ένας τόπος τόσο πολύπλευρος, που το μόνο που χρειάζεσαι για να περάσεις καλά είναι να έχεις την όρεξη να το κάνεις! Αν αναρωτιέσαι λοιπόν, με τι θα γεμίσεις το χρόνο σου, συνέχισε να διαβάζεις και κράτα σημειώσεις!

Θα θαυμάσεις από κοντά την Καλντέρα

Σύμφωνα με τους φίλους μας τους Ισπανούς, «καλντέρα» σημαίνει «καζάνι». Πρόκειται για μία εδαφική ιδιομορφία, η οποία δημιουργείται έπειτα από μία ηφαιστειακή έκρηξη από το τμήμα του ηφαιστείου το οποίο υποχωρεί ή καταστρέφεται. Έτσι γεννήθηκε το 1613 π.Χ., με αφορμή τη μινωική καταστροφή, μία από τις πιο διάσημες περιοχές της Σαντορίνης, η φημισμένη Καλντέρα, η μοναδική στο κόσμο που έκτοτε κατοικείται. Εκεί μπορείς και εσύ να βιώσεις μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής, σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία των Κυκλάδων, το βραβευμένο Grace Santorini. Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που «παντρεύει» με περίτεχνο τρόπο το σύγχρονο design με την αιγαιοπελαγίτικη παράδοση. Διαθέτει ευρύχωρα δωμάτια με θερμαινόμενη πισίνα, σουίτες υψηλών προδιαγραφών με χαμάμ, ιδιωτική ταράτσα και βίλλες ασύγκριτων ανέσεων.

anes

Θα απολαύσεις μία ξεχωριστή winetasting εμπειρία

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ιστορική ηφαιστειακή έκρηξη ήταν η αιτία που το υπέδαφος της Σαντορίνης απέκτησε τις μοναδικές ιδιότητες που οδήγησαν στην παραγωγή των καλύτερων και διεθνούς φήμης τοπικών οίνων. Αν η Σαντορίνη «εξάγει» κάτι ακόμη εκτός από το δημοφιλές ηλιοβασίλεμά της, αυτό σίγουρα είναι οι εξαιρετικής ποιότητας ετικέτες της. Αυτά και πολλά περισσότερα, θα μπορέσεις να μάθεις με μία επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννόπουλου, μέσα από μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, ενώ μετά θα μπορέσεις να περιηγηθείς στα τοπικά οινοποιία και να γευτείς αυτό το «θαύμα» της φύσης!

Θα παρασυρθείς σε ένα ταξίδι στο… χρόνο

Μπορεί η φήμη της Σαντορίνης να έχει εξαπλωθεί σε κάθε γωνία του πλανήτη, από την άλλη υπάρχουν ακόμη μερικά κρυμμένα μυστικά τα οποία οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Ένα από αυτά είναι η εμβληματική περιοχή Ακρωτήρι, γνωστή και ως «Μινωική Πομπηία», ένας -τότε φουτουριστικός- οικισμός, του 17ου αιώνα, με πολυώροφα και αξιοθαύμαστα πέτρινα κτήρια, διακοσμημένα από αμύθητης αξίας αριστοτεχνικές τοιχογραφίες που αφήνουν άφωνους όλους τους επισκέπτες. Είναι μία ξενάγηση που περισσότερο θυμίζει ταξίδι στο χρόνο και δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις. Αρκεί να σου πω πως από το Ακρωτήρι ο Πλάτωνας κατάφερε και εμπνεύστηκε τη δική του «Ατλαντίδα». Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να επισκεφθείς και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, αποκτώντας μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το μοναδικό αυτό τόπο.

topo

Εκτός από όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν, σημαντικό είναι να γνωρίζεις πως το Grace Santorini, διοργανώνει μία σειρά από μοναδικές δραστηριότητα που σου επιτρέπουν να έρθεις σε ακόμη πιο στενή επαφή με το νησί. Καθώς θα ετοιμάζεις τη βαλίτσα σου, ρίξε μία ματιά στα Bespoke Experiences και επέλεξε την εμπειρία που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις σου!