Ο Jon Snow δεν ξέρει τίποτα και η μάχη του Winterfell απέδειξε πόσο ανόητος είναι (πολλές φορές)

Πατούλια Κατερίνα
Ο Jon Snow δεν ξέρει τίποτα και η μάχη του Winterfell απέδειξε πόσο ανόητος είναι (πολλές φορές)

H Ygritte ήξερε την αλήθεια του Jon από την πρώτη στιγμή: Ο τύπος δεν ξέρει τίποτα!

Δεν θέλω με κανένα τρόπο να σε σποιλεριάσω και είμαι σίγουρη πως μέχρι τη στιγμή που γράφω τις αράδες τούτες έχει δει τη μάχη του Winterfell.
Κοντέψαμε να χάσουμε όλους τους δράκους, την mother τους, το Winterfell και την ανθρωπότητα ολόκληρη γιατί ο Jon Snow, δεν είχε κανένα πλάνο μάχης.

Δίκαια, το τελευταίο εικοσιτετράωρο το άπαν σύμπαν κράζει τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Kit Harington χωρίς έλεος.

Ουσιαστικά, στην μάχη αυτή ανάμεσα σε ζωντανούς και νεκρούς, ξέρεις ήδη πως ο Night King είναι παρελθόν, μαζί με όλους τους απέθαντους από τα χεράκια, ούτε του Jon, ούτε της Danny, αλλά από την Arya Stark.



Και που ήταν ο Jon; Πουθενά! Για να πούμε τα πράγματα ως έχουν, η Ygritte είχε πει το πιο σωστό πράγμα για τον Snow, πολλές σεζόν πριν, ο τύπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Χρειάστηκαν84 λεπτά για να καταλάβουμε πως το παλικάρι της φωτιάς και του πάγου δεν έχει σχέδιο και δεν ξέρει που του παν τα τέσσερα.




Στο πρώτο κομμάτι της μάχης, ο Jon την έβγαλε πάνω στο δράκο σε μια εντυπωσιακή μεν, χαζή δε μάχη δράκων.
Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ο Jon έπεσε από το δράκο τον Rhaegal κ αποφασίζει να κυνηγήσει πεζός, ΠΕΖΟΣ ΦΙΛΕΣ, τον Night King που δεν έχει την δύναμη να ξυπνήσει με ένα απλό, απλούστατο σήκωμα των χεριών, εκατομμύρια νεκρών.




Αφού το γλυκό αυτό πλάσμα σώζεται για ακόμα μια φορά στη σειρά τούτη από την Daenerys και τον Drogon, λέει με απλότητα: «Κορίτσι μου σε αφήνω, πάω να προστατέψω τον Bran» και φεύγει πεζός πάλι και να ευλογάμε τον Ser Jorah Mormont που βρίσκεται την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο για να σώσει την Daenerys και να δώσει ψυχή και σώμα σε μια σκηνή που μας έκανε να πλαντάξουμε.




Και που αφήσαμε το Jon; Στο δάσος; Όχι βρε κουτό, το πεζό αγόρι πέφτει πάνω στον white πια δράκο Viserion που τον εγκλωβίζει πίσω από τις πετρούλες.



Για να μην στα πολυλογώ, η βραδιά έκλεισε στο mood της Sophie Turner, άκα Sansa Stark, που κι αυτή την Κυριακή σχολίασε live τα κατορθώματα της τηλεοπτικής της αδερφής και κολλητής Maisie Williams.

Συνοψίζοντας, απομένουν τρία επεισόδια, μια ακόμα μεγάλη μάχη με τον πραγματικό κακό της σειράς, την Cersei, μια θέση στον θρόνο και πολλές πιθανότητες ο Jon Snow, που ο θεός να τον κάνει Aegon Targaryen, είναι possible να τους σκοτώσει άθελά του όλους.

Α, και οι φήμες οργιάζουν πως ο Bran είναι το απόλυτο pure evil του GoT.