Game of Thrones: Οι συντάκτριες του Queen επιλέγουν τα δικά τους εναλλακτικά φινάλε

Γωγώ Φούντα
Game of Thrones: Οι συντάκτριες του Queen επιλέγουν τα δικά τους εναλλακτικά φινάλε

Για εσένα εκεί έξω που νιώθεις ήδη το κενό

Η σημερινή μέρα είναι μέρα αλλόκοτη και περίεργη για όλους εμάς τους πιστούς ακολούθους του Game of Thrones. Είναι η μέρα που ξέρουμε ότι δεν θα υπάρξει καινούριο επεισόδιο γιατί πολύ απλά η επική σειρά έφτασε στο τέλος της. Είναι η μέρα που μάθαμε επιτέλους ποιος έκατσε στον Iron Throne, ή για την ακρίβεια ποιος έγινε Βασιλιάς, γιατί πολύ απλά ο άσχημος αυτός θρόνος-όπως πολλοί είπαν-καταστράφηκε από τον Drogon σε μία από τις καλύτερες σκηνές του τελευταίου επεισοδίου.

Όπως προστάζουν οι νόμοι της φυσικής, όλα έχουν την άνοδο και την πτώση τους, και κάπως έτσι θα μπορούσαμε να πούμε και για το Game of Thrones. Ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταφοράς του αριστουργήματος Α Song of Ice and Fire του George R.R Martin, στην τηλεόραση, πήρε σάρκα και οστά και μάλιστα πιο πετυχημένα από όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.

giphy

Το Game of Thrones έμελλε να γίνει η πιο λαοφιλής σειρά παγκοσμίως και να καθορίσει την pop κουλτούρα μίας ολόκληρης δεκαετίας. Για όλους εμάς τους κάπως ρομαντικούς και λίγο weirdos, που αγαπάμε τη φαντασία και το εξωπραγματικό, έγινε η αγαπημένη μας συνήθεια από το 2011 (ναι πέρασαν τόσα χρόνια) που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο μέχρι και χθες που έπεσε η αμήχανη αυλαία –αφήνοντάς μας μία πικρία και ένα κενό-. Το Game of Thrones δεν ήταν μόνο η μία ώρα διάρκειας του επεισοδίου, αλλά κυρίως η συζήτηση μετά. Όλες αυτές οι θεωρίες και εικασίες για το ποιος είναι ο εκλεκτός και ποιος τελικά θα κυβερνήσει κρατούσαν ώρες και ίσως κατέληγαν ακόμη και σε διαφωνία. Τα στρατόπεδα άλλωστε του Jon και της Daenerys συγκρούστηκαν ουκ ολίγες φορές.

Και κάπου εκεί στην 7η σεζόν άρχισε κάπως να μας τα χαλάει. Τα βιβλία δεν είχαν κυκλοφορήσει ακόμα, οι σεναριογράφοι Benioff και Weiss το πήραν πάνω τους και σιγά σιγά εμφανίστηκε η γκρίνια. Χαρακτήρες που είχαμε θαυμάσει, δοξάσει και αγαπήσει άρχισαν να παρακμάζουν, γεγονότα και καταστάσεις σταμάτησαν να βγάζουν νόημα, και οι διάλογοι θύμιζαν αρκετά σαπουνόπερα, και όχι αυτό που είχαμε συνηθίσει-κάθε λέξη που έβγαινε από το στόμα των πρωταγωνιστών σήμαινε και κάτι-.

giphy 1

Aντίο φατσάκι μας

Όλα αυτά οδήγησαν στο αμφιλεγόμενο τέλος, το οποίο οδήγησε σε αγανάκτηση και απογοήτευση. Δύο από τους πιο ολοκληρωμένους και γοητευτικούς χαρακτήρες της σειράς χαραμίστηκαν, και όλα αυτά σε ένα βιαστικό επεισόδιο το οποίο έδινε την εντύπωση ότι γυρίστηκε απλά για να... τελειώνουν.



Και επειδή ξέρω ότι έχεις ένα βάρος μέσα σου για όλα αυτά, εμείς δίνουμε τα δικά μας εναλλακτικά φινάλε, γιατί μπορούμε!

Δες τα φινάλε που επιλέξαμε στην παρακάτω gallery: