Τρεις καλοκαιρινές γαστρονομικές εμπειρίες που αξίζει να βιώσεις με την παρέα σου

Τρεις καλοκαιρινές γαστρονομικές εμπειρίες που αξίζει να βιώσεις με την παρέα σου

Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες παρεΐστικων μαζώξεων, παρακάτω έχω καταγράψει τρεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις με την παρέα σου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο αγαπημένη εποχή για τις περισσότερες από εμάς. Παρότι οι ρυθμοί και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας συνεχίζουν να πηγαίνουν με… γοργούς ρυθμούς, η διάθεσή μας έχει την τάση να «ανεβαίνει» με ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες, οπότε κάθε εβδομάδα ξεκλέβουμε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις για να συναντήσουμε την παρέα μας. Αυτό το καλοκαίρι μπορούμε να χαρούμε ο ένας την παρέα του άλλου, με μία μοναδική σπιτική outdoor ή και indoor γαστρονομική εμπειρία, που εκτός από πραγματικά καλό φαγητό από φρέσκα υλικά της ελληνικής γης, θα εμπλουτιστεί με την ανεπανάληπτη επίγευση της αγαπημένης μας μπύρας ΑΛΦΑ Weiss. Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες παρεΐστικων μαζώξεων, παρακάτω έχω καταγράψει τρεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες που πρέπει οπωσδήποτε να ζήσεις με την παρέα σου.

666 copy

Ρουστίκ μπάρμπεκιου στο κήπο

Αν διαθέτεις έναν ευρύχωρο κήπο ή ακόμη και μπαλκόνι στο σπίτι σου, υποθέτω πως θα έχεις ήδη εγκαταστήσει την απαραίτητη ψησταριά. Αν όχι, κάποιος από την παρέα θα βρεθεί να κουβαλήσει τη δική του. Όπως και να ΄χει, ένα γνήσιο ρουστίκ μπάρμπεκιου είναι ο πιο «γιορτινός» τρόπος να καλωσορίσετε και επίσημα το καλοκαίρι. Για να πάτε την όλη εμπειρία ένα βήμα πιο πέρα, μην παραμείνετε στις πατροπαράδοτες συνταγές, πειραματιστείτε με πιο… έμπειρες γεύσεις. Δοκιμάστε να ψήσετε homemade burgers με ιδιαίτερα μπαχαρικά, τα οποία ο καθένας θα επιλέγει από έναν «μπουφέ» υλικών, με τι θα τα συνοδεύσει, γεμίζοντας τα ψωμάκια του. Να θυμάσαι πως η φρουτώδης και αρωματική γεύση της ΑΛΦΑ Weiss, είναι ο απόλυτος «σύμμαχος» για τον ψήστη σας και ο δροσιστικός «συνοδοιπόρος» για να σας παρασύρει σε ένα γευστικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο.

ajexasto

Πικ νικ γευσιγνωσίας πλάι στο κύμα

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να αφήσετε το σπίτι σας και να πραγματοποιήσετε ένα πικ νικ γευσιγνωσίας σε κάποια από τις κοντινότερες παραλίες. Σκοπός της συγκεκριμένης σύρραξης, δεν είναι μόνο να χαρείτε τη θάλασσα και το φαγητό, αλλά μέσα από αυτή τη συνάντηση να «ξεδιπλώσετε» το ταλέντο σας στη μαγειρική και να κατευθυνθείτε σε νέα, απάτητα γαστρονομικά μονοπάτια. «Ξεσηκώστε» λοιπόν τις πιο gourmet συνταγές από το internet και τολμήστε τα πιο παράδοξα food pairings! Για να «πιάσετε» ακόμη πιο καλοκαιρινά vibes, το ψάρι οφείλει να είναι ο «πρωταγωνιστής» στο τραπεζομάντηλο που θα στρώσετε, ενώ η σταρένια «πλούσια» γεύση από βύνη κριθαριού, σιταριού και λυκίσκου της ΑΛΦΑ Weiss, της μπύρας που αναμφίβολα πάει με όλα τα φαγητά, είναι η ιδανικότερη επιλογή για να «απογειώσετε» την εμπειρία σας.

empeiria

Σπιτικά και παραδοσιακά

Αν, πάλι, δεν θέλετε να χάσετε τη βολή σας και επιθυμείτε να είστε μέσα στην άνεση, χωρίς να «μπλέξετε» με πολλές προετοιμασίες και μεταφορές, το μπαλκόνι ή το σπίτι γενικότερα κάποιου από την παρέα, παραμένει πάντα μία καλόβολη λύση. Σε μία τέτοια περίπτωση, το menu θα πρέπει να είναι λίγο πιο «μαμαδίστικο» ή παραδοσιακό, με σπεσιαλιτέ και πιατέλες που παραπέμπουν στα οικογενειακά τραπέζια που στήνατε με την οικογένειά σου. Μην ξεχάσεις μόνο να ρωτήσεις τη μαμά σου για να τα αναγκαία μαγειρικά tips που θα κάνουν το πιάτο σου να ξεχωρίσει και να γεμίσεις το ψυγείο το δικό σου ή του φίλου σου με ΑΛΦΑ Weiss, τις οποίες βέβαια θα πρέπει να σερβίρεις στους επισκέπτες σου, εφόσον είσαι εσύ η οικοδέσποινα. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Κράτα σημειώσεις: Θα κρατήσεις το ποτήρι σε γωνία 45 μοιρών, σερβίροντας τα ¾ της μπύρας. Στη συνέχεια, θα περιστρέψεις τη φιάλη για να αναδευτεί η μαγιά που έχει μείνει στο μπουκάλι και έπειτα θα αδειάσεις την υπολειπόμενη μπύρα στο ποτήρι.

pothri

Τώρα που έχεις μία καλή αφορμή για να «ξεκουνήσεις» την υπόλοιπη παρέα, το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ενημερώσεις και να αρχίσετε σιγά σιγά να οργανώνετε την επόμενη συνάντησή σας. Να είσαι σίγουρη πως οποιαδήποτε από τις παραπάνω προτάσεις κι αν ακολουθήσετε, όποιες γεύσεις και αν εσείς προτιμάτε, όσο η ΑΛΦΑ Weiss με τον ιδιαίτερο αρωματικό χαρακτήρα, την ελαφρά πικράδα και το γεμάτο σώμα της, ρέει άφθονη στα ποτήρια, η απόλαυση θα είναι πολύ μεγαλύτερη!