Golden Hour: Πώς να αξιοποιήσεις την πιο instagrammable ώρα της ημέρας

Golden Hour: Πώς να αξιοποιήσεις την πιο instagrammable ώρα της ημέρας

Με το ελληνικό καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον εδώ, αξίζει να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πιο instagrammable ώρα της ημέρας.

Golden Hour ή αλλιώς, χρυσή «ώρα». Αποτελεί την πιο πολυφωτογραφημένη ώρα της ημέρας και οι φωτογράφοι ανά τον κόσμο γνωρίζουν γιατί αξίζει να την εκμεταλλεύονται. Πρόκειται για τη χρονική περίοδο λίγο πριν τη δύση του ήλιου, όταν η μέρα συναντά τη νύχτα. Είναι η στιγμή που φεύγεις από το γραφείο, κοιτάς τον ουρανό και συνειδητοποιείς πως έχει πάρει «φωτιά» και ότι δεκάδες χρυσαφένια χρώματα κάνουν «πάρτι» στον ορίζοντα. Με λίγα λόγια, το Golden Hour αποτελεί την ιδανική ώρα για να τραβήξεις την επόμενη selfie σου και να προσδώσεις στις εικόνες σου μία δόση «μαγείας».

Με το ελληνικό καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον εδώ, αξίζει να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πιο instagrammable ώρα της ημέρας. Και για να καταφέρεις να τραβήξεις εκπληκτικές εικόνες και παράλληλα να τονώσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram, καλό είναι να εστιάσεις την προσοχή σου στα tips που συγκεντρώσαμε!

  1. Πήγαινε στα πιο instagramικά σημεία της πόλης

Το πρώτο βήμα για τις τέλειες Golden Hour φωτογραφίες είναι να κάνεις το «κλικ» στο κατάλληλο σημείο. Μόλις φύγεις από το γραφείο, λοιπόν, πήγαινε στο κέντρο της Αθήνας και βρες το χρυσαφένιο σου spot. Οι ταράτσες της πρωτεύουσας αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή. Το ίδιο και ο πεζόδρομος του Θησείου, τα στενά της Πλάκας, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Μετς, ο Εθνικός Κήπος, o λόφος Φιλοπάππου και ο Κεραμεικός. Σε κάθε περίπτωση όμως, ένα μπαλκόνι, μία αυλή και ένας όμορφος κήπος μπορούν να σου εγγυηθούν ένα εξίσου «δυνατό» αποτέλεσμα -όπου και αν βρίσκεσαι. Πάρε, λοιπόν, τον χρυσαφένιο μηλίτη σου και πόζαρε.

pozare
  1. Βρες τα κατάλληλα hashtags, captions και instagram quotes

Βέβαια, ακόμη και αν βρίσκεσαι στην πιο ρομαντική ταράτσα της Αθήνας πίνοντας τον δροσερό σου μηλίτη στο τέλειο και σούπερ instagramικό ποτήρι σου, αν θέλεις να αναβαθμίσεις τον λογαριασμό σου στο Instagram, θα χρειαστεί να βρεις τα κατάλληλα hashtags και captions. Εμείς ανακαλύψαμε πως αυτή την περίοδο, τα Golden Hour hashtags που κάνουν «θραύση» στα social media -πέρα από το #goldenhour που έχει περισσότερα από 4 εκατ. mentions- είναι τα εξής: #sunset #golden #sunsets #sunsetlovers, #landscape και φυσικά, #StrongbowYourDay!

Θα χρειαστείς όμως, και τα κατάλληλα Instagram quotes για να συνοδεύσεις τις φωτογραφίες σου. Με μία απλή διαδικτυακή έρευνα, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Ιδού μερικά αγαπημένα και διαχρονικά: «Είναι αδύνατο να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα και να μην ονειρεύεσαι», «Chase the sunset», «She was in love with the sunset. No one else ever even stood a chance».

Εναλλακτικά, μπορείς απλώς να περιοριστείς σε captions όπως τα: Sunkissed, glo, golden baby, shine like gold!

  1. Εμπνεύσου και αξιοποίησε τα κατάλληλα elements

Για να αξιοποιήσεις, φυσικά, την πιο instagrammable ώρα της ημέρας είναι σημαντικό να περιλαμβάνουν οι φωτογραφίες σου τα κατάλληλα Golden Hour «συστατικά». Για την ιδιαίτερη εκείνη ώρα, εμπνεύσου από τη Φύση για να δημιουργήσεις μία χρυσαφένια και δυνατή εμπειρία γεύσης. Για εμάς, o «χρυσαφένιος» μηλίτης Strongbow αποτελεί αναμφίβολα τη τέλεια επιλογή για την ώρα της απόλαυσης, της χαλάρωσης, της παρέας.

Θα ποζάρεις ή θα τον φωτογραφίσεις μόνο του στα πιο ωραία μπαρ, ταράτσες, κήπους και μπαλκόνια και θα το χαρείς. Οι κλασικοί προτιμούν το Strongbow Gold Apple με νότες πράσινου μήλου, ενώ οι τολμηροί το Strongbow Red Berries με το κόκκινο χρώμα και την επίγευση μήλου. Ό,τι και αν επιλέξεις τα τέλεια χρώματά τους -που ταιριάζουν απίστευτα με τη Golden Hour και θα δώσουν στις εικόνες σου το boost που χρειάζονται- και η γεύση τους, θα σε ικανοποιήσουν.

ikanopoihsoyu
  1. Φρόντισε να τραβήξεις γρήγορα πολλές εικόνες

Και μπορεί η «μαγεία» της Golden Hour να έχει διάρκεια όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με το φως της. Για να διασφαλίσεις πως θα τραβήξεις την τέλεια φωτογραφία, καλό είναι να βγάλεις πολλές εικόνες και μάλιστα, να το κάνεις γρήγορα. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, όσο καλύτερα μπορείς τον χρόνο σου για να «πιάσεις» τα τέλεια, χρυσαφένια χρώματα.

xrwmata

Είτε προτιμάς το κόκκινο είτε το χρυσαφένιο χρώμα, το σημαντικό είναι να απολαμβάνεις ό,τι κάνεις. Η απόλαυση είναι, άλλωστε, η ουσία του Golden Hour. Διότι είναι η ώρα που η δουλειά μένει πίσω, που οι υποχρεώσεις σταματάνε και αναδύονται οι προσωπικές μας στιγμές, είναι η στιγμή που έρχεται o μηλίτης. Αυτή είναι η ώρα της απόλαυσης, της χαλάρωσης και της παρέας την οποία αξίζει να «αιχμαλωτίσεις» και να μοιραστείς.