Γιατί η νέα γενιά δεν αποχωρίζεται τα sneakers της

Γιατί η νέα γενιά δεν αποχωρίζεται τα sneakers της

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα sneakers, από την εποχή των γονιών μας ακόμη, είναι το παπούτσι που συνδέθηκε όσο κανένα με τη νέα γενιά.

Αν κάποιος σου έλεγε πως έχεις το δικαίωμα να κρατήσεις μόνο ένα από τα item που περιλαμβάνει η γκαρνταρόμπα σου, ποιο θα ήταν αυτό; Έχω θέσει αρκετές φορές το παραπάνω ερώτημα σε άτομα από τον κοινωνικό μου περίγυρο, για να λάβω ως απάντηση από όλους ανεξαιρέτως (από την κοκέτα συνάδελφο μέχρι τον άνετο και πολύ πιο «χύμα» φίλο της αδερφής μου) τη λέξη «sneakers». Θα ήταν ψέμα αν δεν παραδεχόμουν πως το πρώτο πράγμα που θα επέλεγα και εγώ, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι το λευκό, δερμάτινο ζευγάρι, το οποίο με τις ανεπαίσθητες «ρωγμές» και ατέλειες που άφησε πάνω του ο χρόνος, διηγείται με τον πιο «αυθεντικό» τρόπο την πορεία που επέλεξα για να φτάσω στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα sneakers, από την εποχή των γονιών μας ακόμη, είναι το παπούτσι που συνδέθηκε όσο κανένα με τη νέα γενιά, δημιουργώντας ένα άτυπο σήμα κατατεθέν, σύμβολο της youth culture σε κάθε άκρη του κόσμου. Γιατί δεν έχει μεγάλη σημασία αν ξυπνάς στο New Jersey, στο Βερολίνο ή την Αθήνα. Αν ονειρεύεσαι να γίνεις γιατρός, να γυρίσεις τον κόσμο, να κάνεις οικογένεια. Τα βήματα προς την ενηλικίωση θα είναι πάντα πολύ πιο… συναρπαστικά και γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία, όταν επιλέγεις την άνεση αλλά και τη μοναδικότητα που σου παρέχει ένα διαχρονικό ζευγάρι sneakers όπως είναι τα adidas Originals.

adidas originals

Ποιο είναι όμως το χαρακτηριστικό που καθιέρωσε τα sneakers σε ένα «σύμβολο» νεότητας; Αναμφίβολα η ιστορικότητά τους, θα απαντήσω. Μπορεί να μοιάζει παράδοξο αλλά υπάρχουν σχέδια- ορόσημα τα οποία σηματοδότησαν ολόκληρες εποχές, αλλάζοντας εντελώς την κουλτούρα γύρω από τα αθλητικά υποδήματα και διαμορφώνοντας τον «χαρακτήρα» και την αισθητική της εκάστοτε νεολαίας. Ένα από αυτά είναι και το διαχρονικό Supercourt, το οποίο «πρωταγωνιστεί» και στη νέα σειράς της adidas Originals, Home of Classics. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συλλογή από λευκά, δερμάτινα sneakers, η οποία δημιουργήθηκε τιμής ένεκεν της μεγάλης 50ετής παράδοσης του brand στα παπούτσια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές.

gennies

Μπορεί στις πρώτες εμφανίσεις του το Supercourt να θεωρήθηκε μία αθλητική καινοτομία ιδανική να «συντροφεύει» τους λάτρεις της μπάλας, δεν άργησε όμως να υιοθετηθεί από μουσικούς, σχεδιαστές, style icons της εποχής, διευρύνοντας τον χαρακτήρα του παπουτσιού και εξαπλώνοντας τη φήμη του εκτός «γηπέδου». Επιστρέφοντας στο σήμερα, παραμένοντας πιστή στην κλασική rubber sola του και εκσυγχρονίζοντας τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία που το έκαναν να αγαπηθεί τόσο, η adidas Originals μας συστήνει για μία ακόμη φορά το διαχρονικό αυτό σχέδιο. Με αυτόν τον τρόπο, αφηγείται το ένδοξο παρελθόν της, παραδίδοντας μία «πλούσια» πολιτιστική κληρονομία στη νέα γενιά creators, η οποία μέσα από τη Home of Classics είναι σίγουρο πως θα καταφέρει να εμπνευστεί και να γράψει τη δική της ανεξίτηλη ιστορία.

#HomeofClassics