Πέντε καλοκαιρινοί «θησαυροί» που φέρνουν το… νησί στην πόλη

Πέντε καλοκαιρινοί «θησαυροί» που φέρνουν το… νησί στην πόλη

Ιδού, λοιπόν, πέντε συμβουλές που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι σου στην πόλη και θα κάνουν τη διάθεσή σου περισσότερο ανάλαφρη -μέχρι να πάρεις το πλοίο της γραμμής.

Το καλοκαίρι είναι εδώ αλλά για πολλές από εμάς, οι διακοπές αργούν ακόμη. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας στον αγαπημένο μας θερινό προορισμό; Μα φυσικά, να φέρουμε το νησί στην πόλη. Και για να το πετύχουμε αυτό, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τις κατάλληλες ιδέες και τους πιο δροσιστικούς «θησαυρούς».

Ιδού, λοιπόν, πέντε συμβουλές που θα αναβαθμίσουν το καλοκαίρι σου στην πόλη και θα κάνουν τη διάθεσή σου περισσότερο ανάλαφρη -μέχρι να πάρεις το πλοίο της γραμμής.

  1. Του… Αιγαίου τα μπλουζ κάπου στο κέντρο

Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως εντός Αθήνας υπάρχουν πλακόστρωτα δρομάκια με πεζούλια, λευκές καρέκλες και χρωματιστές μαξιλάρες που μοιάζουν να έχουν έρθει κατευθείαν από το αγαπημένο σου νησί; Ναι, είναι γεγονός για αυτό και την εποχή που διανύουμε αξίζει να κάνεις την κατάλληλη διαδικτυακή έρευνα προκειμένου να ανακαλύψεις τα στέκια της πόλης τα οποία θυμίζουν την όμορφη Πάρο, την αγαπημένη σου Αντίπαρο και τα λατρεμένα Κουφονήσια. Σε κήπους, αυλές, σκαλάκια και σε κρυφές γωνιές της πόλης θα χαλαρώσεις και θα δροσιστείς έπειτα από μία εξουθενωτική μέρα στο γραφείο και θα «ταξιδέψεις» για λίγο στο Αιγαίο. Στην περίπτωση, βέβαια, που τα καλοκαιρινά μπαράκια της πόλης δεν σε καλύπτουν, τότε φρόντισε να εντάξεις στο πρόγραμμα των Σαββατοκύριακών σου τις βόλτες στα rooftop και beach bar της περιοχής σου.

perioxhs
  1. Οι πράσινες «οάσεις» που βρίσκονται γύρω σου

Από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Εθνικό Κήπο και τον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής: Υπάρχουν πολλοί δροσιστικοί «θησαυροί» που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δίχως να χρειαστεί να ταλαιπωρηθείς στους πολυσύχναστους δρόμους και τα καφέ της πόλης. Μερικά light σνακ και ο αγαπημένος σου μηλίτης αρκούν για να σε κάνουν να βιώσεις μία ολοκληρωμένη εμπειρία δροσιάς μες στην πόλη. Μάλιστα, αν ζεις στην Αθήνα, αξίζει να γνωρίζεις πως αυτό το καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων σε καλεί να ζήσεις… τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς μέσα από μία σειρά δωρεάν εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά. Μήπως να το «κυνηγήσεις»;

kinigiseis
  1. Το αντηλιακό που σε «ταξιδεύει» στην παραλία

Το αντηλιακό για το σώμα με τον υψηλό δείκτη προστασίας και το άρωμα καρύδας ή καρπουζιού είναι ένας ακόμη «θησαυρός» που αξίζει να εντάξεις στην καλοκαιρινή σου ρουτίνα. Διότι θα σε προστατεύσει από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου και την ίδια ώρα, θα σε κάνεις να νιώθεις πως βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία με τη χρυσαφένια άμμο -ενώ στην πραγματικότητα εσύ «λιώνεις» από τη ζέστη σε κάποιο βαγόνι του ΗΣΑΠ, κάπου ανάμεσα στον Περισσό και τα Πευκάκια. Το άρωμά του θα σε «ταξιδέψει» σε μέρη εξωτικά -και θα κάνει και τους συνεπιβάτες σου να ξεχάσουν για λίγο πως βρίσκονται ακόμη στην Αθήνα!

athina
  1. Ο δροσιστικός μηλίτης (και δη με γεύση καρπούζι)

Αγαπημένη «ανακάλυψη» που μας συντροφεύει τα τελευταία χρόνια, τόσο εντός όσο και εκτός πόλης. Διότι από την πρώτη κιόλας γουλιά το Somersby, με τη μεστή και απαλή γεύση, μας «ταξιδεύει» στο αγαπημένο μας Αιγαίο και τα νησιώτικα καλντερίμια στα οποία δροσιζόμαστε τα αυγουστιάτικα βράδια. Για εμάς που αναζητούμε γευστικές εμπειρίες σε στιγμές χαλάρωσης, ιδίως με φίλους, αποτελεί την ιδανική πρόταση απόλαυσης. Με λίγα λόγια, μας προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία δροσιάς μες στο καλοκαίρι -πόσο μάλλον τώρα που κυκλοφορεί και σε γεύση καρπούζι (εκτός από μήλο και αχλάδι)! Μην παραλείψεις, λοιπόν, να τον αναζητήσεις στην επόμενη εξόρμησή σου και φυσικά, να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να βρεις το δεντράκι του «The Somersby Tree Hunt» στις σελίδες του Queen.gr!

queengr
  1. Το vintage αέρινο φόρεμα και τα γυαλιά από τα 60s

Ακόμη και αν δεν ακολουθείς πιστά τις επιταγές της μόδας, αυτούς τους «θησαυρούς» αξίζει να τους ανακαλύψεις φέτος το καλοκαίρι. Διότι θα τους φοράς και θα αισθάνεσαι πως μεταμορφώνεσαι στη στιγμή σε μία από τις λαμπερές πρωταγωνίστριες κάποιας ταινίας του παλιού, καλού ελληνικού κινηματογράφου. Βγες, λοιπόν, στο «κυνήγι» για να βρεις τα πιο ψαγμένα vintage καταστήματα της πόλης και να ανακαλύψεις το πιο ιδιαίτερο, second hand αέρινο φόρεμα και τα πιο εντυπωσιακά, vintage γυαλιά που θα χαρίσουν στις εμφανίσεις κάτι από τον «αέρα» των 60s.

60ss

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να περιμένεις τις διακοπές του Αυγούστου για να απολαύσεις το καλοκαίρι όπως του αξίζει. Βγες στο «κυνήγι» των πιο αναζωογονητικών εμπειριών και αξιοποίησε την περίοδο που διανύουμε για να ανακαλύψεις τους πιο δροσιστικούς «θησαυρούς». Το σίγουρο είναι πως αν λάβεις μέρος στο «The Somersby Tree Hunt» και βρεις το δεντράκι του Somersby στις σελίδες του Queen.gr, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το καλοκαίρι με τα πιο cool δώρα!