Αυτή η «Αλυσίδα» είναι ό,τι χρειάζεσαι για τις διακοπές σου

Αυτή η «Αλυσίδα» είναι ό,τι χρειάζεσαι για τις διακοπές σου

H ιδανική παρέα για την παραλία

Μια απαγωγή. Και μετά μία δεύτερη απαγωγή. Η αλυσίδα δεν πρέπει να σπάσει. Γονείς που χάνουν τα παιδιά τους, αναγκάζονται να πάρουν μέρος στο πιο επικίνδυνο παιχνίδι. Οι απαγωγείς τους εκβιάζουν να μπουν και οι ίδιοι σε αυτόν τον ατέρμονο κύκλο, με αντάλλαγμα να μπορέσουν κάποια στιγμή να ξαναδούν το παιδί τους.

Αυτή είναι «Η Αλυσίδα» του Άντριαν ΜακΚίντι, σε μετάφραση Γιώργου Ξενία, που μέσα σε 464 σελίδες θα καταφέρει να σε κάνει να αναθεωρήσεις όλα όσα γνώριζες για τα μυθιστορήματα και τα θρίλερ. «Εξαιρετική ιστορία, συναρπαστική και πρωτότυπη. Θα τη θυμάστε για καιρό» σχολιάζει ο μετρ του είδους, Stephen King και η αλήθεια είναι πως το μόνο που καταφέρνει είναι να ανεβάσει τον πήχη και τις προσδοκίες μας.

«Το αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις εξαρτάται από το τι θα κάνει η μητέρα σου μέσα στις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες», λέει ο άγνωστος στη δεκατριάχρονη Κάιλι, την οποία μόλις απήγαγε από τη στάση των λεωφορείων όπου την είχε αφήσει η μητέρα της, Ρέιτσελ, όπως κάθε μέρα. Και κάπως έτσι ένα κρεσέντο έντασης και αγωνίας ξεκινά. Η τρομακτική οργάνωση που μετατρέπει τους γονείς από θύματα σε θύτες και ταυτόχρονα επιτρέπει σε κάποιον να κερδίσει πολλά χρήματα, είναι πραγματικότητα. Η ΑΛΥΣΙΔΑ είναι αδίστακτη, τρομακτική και ανώνυμη. Και οι κανόνες της είναι συγκεκριμένοι: Βρες τα λεφτά, βρες το επόμενο θύμα, κάνε το ασύλληπτο έγκλημα που δεν είχες φανταστεί πως ήσουν ικανός να διαπράξεις μόλις 24 ώρες πριν.

55444

Πώς το απόφθεγμα του Γερμανού φιλοσόφου Σοπενχάουερ, «αποκτάς κάποια σοφία υιοθετώντας τη σκοτεινή άποψη και αντιμετωπίζοντας τον κόσμο σαν ένα είδος κόλασης», συνδέεται με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου, Ρέιτσελ, και την κόρη της; Είναι αλήθεια πως οι γονείς θα έκαναν τα πάντα για τα παιδιά τους; Πόσο μπορούν να ξεπεράσουν τα όριά τους; Μπορούν για χάρη του παιδιού τους να υποχρεωθούν σε απίστευτες ηθικές επιλογές και φρικτές, παράλογες πράξεις; Και με ποια κριτήρια -τελικά- επιλέγει η οργάνωση τα πρόσωπα;

Η αγωνία στο ζενίθ. Μήπως η Ρέιτσελ είναι εκείνη που θα καταφέρει να σπάσει την ΑΛΥΣΙΔΑ;

Ο ίδιος ο συγγραφέας ομολογεί πως έγραψε το πρώτο προσχέδιο για την «Αλυσίδα» στην Πόλη του Μεξικού το 2012, όταν έμαθε για την πρακτική των απαγωγών με ανταλλαγές, όπου ένα μέλος της οικογένειας προσφέρεται να αντικαταστήσει ένα πιο ευάλωτο θύμα απαγωγής…

Δες το βίντεο:



Να σημειωθεί πως ο ταλαντούχος ΜακΚίντι ανήκει στην ομάδα των κορυφαίων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο, ενώ έχει βραβευθεί για τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων του με πρωταγωνιστή τον Σον Ντάφι.

Το νέο βιβλίο του Άντριαν ΜακΚίντι, «Η Αλυσίδα», είναι ό,τι χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι, για τις διακοπές σου. Με εξαιρετική πλοκή, θα σε κρατήσει σε απίστευτη αγωνία, ενώ υπόσχεται να σε βυθίσει σε έναν κόσμο μυστηρίου. Προσοχή όμως! Μην το ξεκινήσεις αναχωρώντας με το πλοίο από τον Πειραιά, γιατί σίγουρα θα ξεχαστείς να κατεβείς στο λιμάνι άφιξής σου!

Καλές διακοπές!