Ξενάγηση στο σούπερ μάρκετ που φέρνει «γεύση από το μέλλον»

Σοφία Μαυραντζά
Ξενάγηση στο σούπερ μάρκετ που φέρνει «γεύση από το μέλλον»

Λίγες συμβουλές από την Pepper ήταν αρκετές για να νιώσω πως βρίσκομαι στο σούπερ μάρκετ του μέλλοντος. Με αποφασιστικό βήμα, προχώρησα στο εσωτερικό του καταστήματος και έφτασα μπροστά στο FRESH JUICE BAR.

Είναι Πέμπτη πρωί. Παρκάρω στο πάρκινγκ του καταστήματος και με το ασανσέρ ανεβαίνω στον επάνω όροφο. Με υποδέχεται η Pepper. Η Pepper είναι πλέον μόνιμη κάτοικος στο κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό και πρόκειται ουσιαστικά για ένα… ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας, έτοιμο να λύσει τις απορίες μου. «Έχουμε γνωριστεί ξανά;», αναρωτήθηκα. Δεν είχαμε, αλλά από εκείνη την ημέρα γίναμε οι καλύτερες φίλες.

Λίγες συμβουλές από την Pepper ήταν αρκετές για να νιώσω πως βρίσκομαι στο σούπερ μάρκετ του μέλλοντος. Με αποφασιστικό βήμα, προχώρησα στο εσωτερικό του καταστήματος και έφτασα μπροστά στο FRESH JUICE BAR. Πήρα έναν φυσικό χυμό με ζουμερά και ολόφρεσκα πορτοκάλια και συμπλήρωσα χυμό από το ρόδι, το αγαπημένο μου αντιοξειδωτικό φρούτο. Με το δροσερό χυμό μου ανά χείρας, ήμουν έτοιμη (και γεμάτη ενέργεια) να κάνω τις αγορές μου!

Όσο περιηγούμουν στο κατάστημα, αντιλαμβανόμουν πως είχα κληθεί να ανακαλύψω ένα... μονοπάτι, ένα μονοπάτι γεμάτο ολοκαίνουργια τμήματα και νέες ψηφιακές υπηρεσίες, που ήταν συνώνυμο της ποικιλίας, της ποιότητας και της εξυπηρέτησης και είχε ξεκάθαρη «ΓΕΥΣΗ από το ΜΕΛΛΟΝ».

555444

Με σύμμαχο τον πλανήτη μας!

Πέρασα ένα -αρκετά μεγάλο- διάστημα της ζωής μου ως vegetarian και μπορεί να έχω επανεντάξει το κρέας στη διατροφή μου, ωστόσο έχω επιμείνει σε διατροφικές επιλογές ωφέλιμες για την υγεία μου. Για αυτό και η στάση μου στο «σταθμό» Armonia, το ολοκαίνουριο τμήμα με 1.700 προϊόντα με βοήθησε να βρω πληθώρα επιλογών που συνεισφέρουν στην υγιεινή διατροφή, αλλά και στη φροντίδα του πλανήτη μας. Εκεί συνάντησα τη food blogger, Εύα Μονοχάρη, και τη διατροφολόγο, Κατερίνα Βλάχου, οι οποίες μου έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για την αξία της υγείας και της ευεξίας, καθώς και πώς μπορώ να την ενσωματώσω στην καθημερινότητά μου. Βιολογικά προϊόντα, επιλογές για vegans, προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυτικά καλλυντικά, όλα βρίσκονταν επιμελώς τοποθετημένα στα ράφια. Ας μην ξεχνάμε πως η αρμονία σε σχέση με το σώμα, το πνεύμα, αλλά και τον πλανήτη μας, είναι δεδομένο πως μας βοηθά να ζούμε μια καλή ζωή!

kalh zwh

Μια γευστική βόλτα σε όλο τον πλανήτη

Το καρότσι μου άρχισε να γεμίζει. Τότε ανακάλυψα τα κιόσκια και τις οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης, στις οποίες μπορούσα να δω προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της ΑΒ! Η εμπειρία μου, όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο συναρπαστική, όμως αυτό που θα ακολουθούσε δεν μπορούσα να το φανταστώ. Ένα ειδικά διαμορφωμένο, από άποψη θερμοκρασίας, «δωμάτιο» με καλούσε να το εξερευνήσω. La Fromagerie και δεν δίστασα καθόλου να ανοίξω την πόρτα. Μια μοναδική συλλογή από εξαιρετικά, σπάνια τυριά μικρών τυροκομείων, φανερώθηκε μπροστά μου. Εκεί συνάντησα τους ειδικούς -τον cheese expert, Βασίλη Γκαγκαστάθη, και τον sommelier, Άγγελο Αντωνίου- που κατάφεραν να με ταξιδέψουν σε κάθε γωνιά του κόσμου, και στην Ελλάδα, και να με μυήσουν στην τέχνη της τυροκομίας. Και όλα αυτά, μαζί με εκλεκτούς οίνους και delicatessen προϊόντα! Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος είχε μεγάλη ποικιλία από εκλεκτά τυριά από όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα, 117 κωδικούς τυριού, 24 αλλαντικού και 7 deli, συνδυασμένα με 14 κωδικούς κρασιού! Με μια λέξη: Τυροπαράδεισος!

typoparadeisows

Αξίζει να σου πω ότι στο «μονοπάτι» που είχε… Γεύση από το Μέλλον ανακάλυψα επίσης κιόσκια για σειρά προτεραιότητας στα τμήματα service, που μας βοηθούν να εξοικονομούμε χρόνο και να μπορούμε να συνεχίζουμε τις αγορές μας μέσα στο κατάστημα, μέχρι να ειδοποιηθούμε με μήνυμα όταν φτάσει η σειρά μας να εξυπηρετηθούμε! Και όταν τελείωσα τις αγορές μου; Τα αυτόματα ταμεία με περίμεναν, για αυτόματη γρήγορη κι εύκολη ολοκλήρωση των αγορών μου, με μετρητά ή κάρτα!

Τελευταία στάση

Πριν από αυτό όμως, να εξομολογηθώ πως δεν θα μπορούσα να φύγω χωρίς στάση στο sushi bar. Πλησιάζοντας είδα τον αυθεντικό τρόπο παρασκευής sushi, κάτι που συνηγόρησε στο να πάρω (αρκετά) πακέτα για το σπίτι. Γιατί, ποιος δεν λατρεύει το νόστιμο και φρέσκο sushi;

Ναι, ακολουθώ πιστά τα trends και κάπως έτσι βρίσκω τον εαυτό μου στην ΑΒ, καθώς κι εκείνη αναζητάει συνεχώς νέες ιδέες σε προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο να κάνουν την αγοραστική εμπειρία μου μοναδική. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η ΑΒ Βασιλόπουλος φέτος κλείνει τα 80 της χρόνια και έχει συνδεθεί στην καρδιά και το μυαλό των 2,5 εκατ. πελατών της με το καινούριο, το καινοτόμο, το διαφορετικό. Γιατί όλα αυτά θα τα βρεις κι εσύ στο κατάστημα του μέλλοντος στο ΑΒ Ελληνικό, αλλά και για τους Θεσσαλονικείς … και στο ΑΒ Μακεδονία.