Μια ιστορία για τη δύναμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου

Μια ιστορία για τη δύναμη ενός ξεχωριστού ανθρώπου

Για τoν Κωνσταντίνο Μαχαίρα, γενικό διευθυντή της Οργάνωσης Γη, οι άλλοι μετρούν περισσότερο

Θυμάσαι την τελευταία φορά που βοήθησες έναν συνάνθρωπό σου; Θυμάσαι πόσο ωραία ένιωσες; Όταν κάνουμε πράγματα για τους άλλους, αλλάζει και η δική μας καθημερινότητα. Γίνεται καλύτερη, πιο αισιόδοξη, όπως ακριβώς η αντίληψή μας για την ίδια τη ζωή.



Φαντάσου, λοιπόν, να το έκανες αυτό σκοπό της ζωής σου, όπως το έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, ο γενικός διευθυντής της Οργάνωσης Γη, ο οποίος αφιερώνει τις μέρες του στη Φύση και τους ανθρώπους!

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισε να ενταχθεί στην Οργάνωση Γη και να αναλάβει ενεργό ρόλο στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης.

Φυσικά, δεν σταμάτησε εκεί αφού, μεταξύ άλλων, δημιούργησε προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης, στο περιβαλλοντικό πάρκο της οργάνωσης «Κέντρο της Γης».

Από τότε, τον βιολογικό λαχανόκηπο του πάρκου επισκέπτονται προσφυγόπουλα τα οποία μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν τη γη και νιώθουν ξανά την ασφάλεια ενός τόπου στον οποίο μπορούν να επιστρέφουν όποτε το χρειάζονται, άτομα με νοητική υστέρηση τα οποία αναπτύσσουν εκεί τις κοινωνικές τους δεξιότητες καθώς και ηλικιωμένοι οι οποίοι πηγαίνουν στον λαχανόκηπο και αισθάνονται ξανά τη χαρά της δημιουργίας.

Μέσα από αυτά τα πρόγραμμα, λοιπόν, ο κ. Μαχαίρας δεν θέλει απλώς να φέρει αυτούς τους ανθρώπους σε επαφή με τη Φύση. Θέλει να τους μεταφέρει την ελπίδα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής!

Αυτός είναι, άλλωστε, ο σκοπός της δικής του ζωής και η αφοσίωσή του σε αυτή την προσπάθεια, αποδεικνύει πόσο δυνατός άνθρωπος είναι. Είναι όμως στιγμές, που ακόμη κι εκείνος χρειάζεται μία δυνατή λύση.