«Στον αέρα» τα Oscars: Η απόφαση λόγω κορονοϊού

«Στον αέρα» τα Oscars: Η απόφαση λόγω κορονοϊού

Όλα είναι πιθανά.

Η βραδιά των Oscars είναι το λαμπερό γεγονός του κινηματογράφου που τιμάει τις καλύτερες ερμηνείες και ταινίες από κάθε άποψη -σύλληψης σεναρίου, εφέ, μουσικής, παραγωγής, κοστουμιών, κλπ- και όλα τα μεγάλα ονόματα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο είναι εκεί για να δώσουν το παρών.

Με το που έγιναν τα φετινά, ωστόσο, ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού. Ο πλανήτης έζησε και συνεχίζει να ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και πλέον η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει. Σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο, σε άλλες λιγότερο. Κι έτσι όπως ακούμε τις αλλαγές που αποφασίζονται στους διάφορους τομείς, κυκλοφόρησαν τα νέα για τα επόμενα Academy Awards.

Μπορεί το μεγάλο γεγονός να πρόκειται να συμβεί σχεδόν έναν χρόνο μετά και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου του 2021, αλλά οι ιθύνοντες σκέφτονται από τώρα ότι ίσως θα έπρεπε να το αναβάλουν λόγω της κατάστασης.

«Είναι πιθανό ότι θα αναβληθούν», είπε μία πηγή στο Variety.

Δεδομένου ότι ήδη έχουν αλλάξει πράγματα μέχρι και για το δικαίωμα συμμετοχής των ταινιών -όπως το γεγονός ότι ενώ κανονικά για να συμμετέχει μία ταινία πρέπει να μετράει μία εβδομάδα προβολής στους κινηματογράφους, και την επόμενη χρονιά αρκεί και το online streaming αρκεί η παραγωγή της να είχε προγραμματίσει την προβολή της- δε μας κάνει εντύπωση που τώρα οι υπεύθυνοι του event σκέφτονται μήπως χρειαστεί να μετακινηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του.

Ωστόσο, ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο, αφού η Ακαδημία αρνήθηκε να το σχολιάσει.