Μπέλλος - Μαρία (ΜasterChef): Σε έχει κουράσει και σένα αυτό το ζευγάρι;

Μπέλλος - Μαρία (ΜasterChef): Σε έχει κουράσει και σένα αυτό το ζευγάρι;

Το love story κούρασε και μάλιστα πολύ. 

Το MasterChef είναι ως γνωστόν η επιτυχία του φετινού χειμώνα, και το πρόγραμμα που μας συντρόφευσε αδιάκοπα κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι όσο κι αν τα νούμερα τηλεθέασης είναι υψηλά, η φύση του παιχνιδιού έχει αλλάξει αρκετά, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε την μαγειρική να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Όχι ότι εμείς δεν το απολαμβάνουμε αυτό μιας και οι ατάκες και οι καυγάδες των παικτών είναι ολίγον… απολαυστικοί, αλλά φέτος βλέπουμε μία τεράστια στροφή, η οποία κάποιες φορές γίνεται και λίγο κουραστική.

Άντε να δεχτούμε ότι εντόπισες το χάρισμα της Κατερίνας στο λόγο και την μπηχτή, και φυσικά έχτισες το μίσος με της προς το Γιώργο λιθαράκι λιθαράκι. Άντε και εντόπισες και τον κάπως… αυταρχικό χαρακτήρα της 21χρονης Μαρίας, η οποία δηλώνει ορθά κοφτά ότι θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει, κάτι το οποίο είναι εμφανές. Το ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής, τι το ήθελες ακριβώς;

Εγώ δεν λέω, είναι απολύτως λογικό όταν είσαι 24/7 με κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους για κάποιο χρονικό διάστημα, μοιραία, να συμπαθείς, να αντιπαθείς ή και να ερωτεύεσαι κάποιον. Μην δεν τα είχαμε δει στα reality της Ελλάδος από την αρχή; Είμαι σίγουρη ότι θυμάσαι το φλερτ της Ρέας και του Τσάκα, ή τις αρκετές θα έλεγα συμπάθειες που είχαν δημιουργηθεί μέσα στο παιχνίδι. Για να μην πιάσω το έπος Μάρω-Καραφώτη που είχαμε χαλάσει όλες μας τις κάρτες για να ψηφίζουμε. Ακόμα και στα πιο πρόσφατα, υπάρχει ζουμί, μιας και από το Survivor, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη κατέληξε ζευγάρι με τον Κωνσταντίνο Βασάλο.

Όμως… στο φετινό MasterChef, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Παρακολουθώντας την Μαρία και τον Δημήτρη (Μπέλλο για τους φανς) δεν βλέπεις έναν τηλεοπτικό έρωτα που χτίζεται και έχει ενδιαφέρον, αλλά μία μόνιμη και αέναη παντόφλα, της Μαρίας προς τον καλό της. Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, οι δυο τους φαίνεται να παραβιάζουν αρκετά συχνά τους κανόνες του παιχνιδιού ή για να είμαστε πιο ακριβείς την ευγενή άμιλλα, με τον αποδεδειγμένα πιο έμπειρο Μπέλλο, να συμβουλεύει και να δίνει συνέχεια ιδέες στην αγαπημένη του, η οποία, αν λάβουμε υπόψη μας και τα spoilers, καταφέρνει να φτάσει 3άδα, ενώ… Ο ΜΠΕΛΛΟΣ ΟΧΙ (γελάμε).

Το τηλεοπτικό κοινό ως γνωστόν, πλέον έχει πονηρευτεί και έχει αποκτήσει κριτική σκέψη, που παλαιότερα και λόγω έλλειψης εμπειρίας, δεν είχε. Οπότε μας είναι πολύ δύσκολο πλέον, να αποδεχτούμε μία τηλεοπτική και ίσως μαγειρική παντόφλα, την ίδια στιγμή που θέλουμε να δούμε φαγητά και διαγωνισμούς. Θα μου πεις τώρα: Τι διαφορά υπάρχει με το Μάρω-Καραφώτης; Μεγάλη αγαπητοί μου. Αφενός τα χρόνια ήταν άλλα, και αφετέτου παρακολουθούσαμε δύο ερωτευμένους νέους, που δεν το συζητούσαν και πολύ-ασχέτως που ο κόσμος το είχε τούμπανο- να αγαπιούνται και να μην μπορούν να είναι μαζί. Κάτι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα ένα πράγμα, αλλά στην εκδοχή του λαικού τραγουδιού. Σε κάθε περίπτωση, γινόσουν μάρτυρας ενός πραγματικού έρωτα, και αυτό ήταν ενδιαφέρον.

9999

Στην περίπτωση της Μαρίας και του Μπέλλου, το πράγμα είναι κάπως αμήχανο. Αφενός ο Μπέλλος, μπήκε στο παιχνίδι για να τα ξαναβρεί με την πρώην του, αλλά τελικά είπε «όχι θα κάτσω να σκάσω» και τα έφτιαξε με το Μαράκι, και αφετέρου, φαίνεται να δίνει πολύ περισσότερη σημασία στον έρωτά του, παρά στο παιχνίδι-γι’ αυτό και δεν έφτασε 3άδα όπως η Μαρία-. Επίσης, παρουσιάζει μία δουλοπρεπή συμπεριφορά, που περισσότερο σε κάνει να τον λυπάσαι παρά να τον θαυμάζεις, μιας και όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει μόνο για την Μαρία, λες και δήλωσε συμμετοχή στο Power of Love, και όχι στο MasterChef. Σε γενικές γραμμές, ο συγκεκριμένος έρωτας, δεν είναι και για διαφήμιση μιας και μάλλον εκνευρίζει παρά ψυχαγωγεί το κοινό.

Βρε παιδιά, μήπως να αφήνατε λίγο το ζεύγος και να μας δείχνατε τους actually ταλαντούχους; Λέω εγώ τώρα…