Οι 20 ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Όσκαρ

Νατάσσα Σχοινά
Οι 20 ταινίες με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Όσκαρ

Οι αγαπημένες παραγωγές που μάγεψαν κοινό και κριτές.

Ο κινηματογράφος είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που έχει εφεύρει ποτέ ο άνθρωπος. Δεν είναι μόνο κάτι για να περνάς την ώρα σου. Είναι μία εμπειρία που σε κάνει να χάνεσαι και να πηγαίνεις σε άλλους κόσμους, να εξερευνάς καταστάσεις και να γνωρίζεις συνεχώς νέους χαρακτήρες. Ταυτίζεσαι μαζί τους και βρίσκεις κάποια κομμάτια του εαυτού σου να βρίσκουν τον δικό τους χώρο στη μεγάλη οθόνη.

Αυτό είναι το σινεμά. Μία ολόκληρη ιεροτελεστία. Και, όσο περισσότερες ταινίες κυκλοφορούν, τόσο περισσότερο εθιζόμαστε και θέλουμε να χανόμαστε στα νέα σύμπαντα που μας ετοιμάζει. Οι σκηνοθέτες είναι πολλοί, οι ηθοποιοί ακόμα περισσότεροι κι όλο το team πίσω από τις ταινίες μας αφήνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό

Πολλές από αυτές είναι τόσο καλές που φτάνουν στο κατώφλι των Βραβείων Όσκαρ διεκδικώντας ένα από τα βραβεία που δίνει ο θεσμός ετησίως σε κάθε κατηγορία και μερικές καταφέρνουν να φύγουν με το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Οι υπόλοιπες μπορεί να αποχωρούν με άδεια χέρια, ωστόσο, δεν πρόκειται να ξεχαστούν, γιατί, για να φτάσουν μέχρι εκεί, το κοινό και οι κριτές τους έδειξαν την αγάπη και την προτίμησή τους.

Γι’ αυτό, λοιπόν, είπαμε να συγκεντρώσουμε τις 20 ταινίες με τα περισσότερα Όσκαρ ever και θα τις βρεις στην παρακάτω gallery.