How To Get Away With Murder: 7 απίστευτα facts που δεν ήξερες για τη σειρά

Νατάσσα Σχοινά
How To Get Away With Murder: 7 απίστευτα facts που δεν ήξερες για τη σειρά

Μία από τις καλύτερες σειρές που παίζονται στην τηλεόραση.

Λατρεύουμε τις σειρές, αλλά για να συμβεί αυτό η παραγωγή πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά: ερμηνείες, σκηνοθεσία και πλοκή. Αυτά αποτελούν τον πυλώνα κάθε επιτυχημένης παραγωγής και μέσα από τον συνδυασμό τους είναι που φτάνουμε σε ένα άρτιο δημιουργικά αποτέλεσμα. Από αυτά που μας κάνουν να τα συζητάμε για πολύ καιρό, όσα χρόνια κι αν περάσουν, γιατί πολύ απλά ό,τι νέο κυκλοφορεί δεν μπορεί να ξεπεράσει το στίγμα που μας άφησαν οι προκάτοχοι.

Τέτοιες σειρές, λοιπόν, δε θα κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, αλλά όταν την κάνουν, αυτό είναι άξιο μνείας. «How To Get Away With Murder», να ένας τίτλος που αξίζει να αναφέρεται.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2014 και, μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, η ανυπομονησία ήταν απίστευτη μέχρι να περάσουν επτά μέρες και να φτάσει η συνέχεια. Η Viola Davis έπεισε κατευθείαν το κοινό γιατί πρέπει να βρίσκεται μαζί της και μαζί με τους φοιτητές της έμπλεκαν συνεχώς σε κάθε είδους έγκλημα, είτε έφταιγαν είτε όχι. Η Annalise, όμως, με κάποιον τρόπο κατάφερνε να διορθώσει τον πανικό. Η δολοπλοκία στον ορισμό της, ίντριγκες σε βαθμό απελπισίας και μία εξαιρετική σκηνοθεσία, όπου η σεζόν ξεκινάει με το τελικό έγκλημα και κάθε επεισόδιο δίνει όλο και περισσότερα στοιχεία μέχρι τη λύση του.

Χάριν της ποιότητας της σειράς, συγκεντρώσαμε 10 απίστευτα facts που μάλλον δε γνώριζες.

  1. Όταν ο showrunner της σειράς, Pete Nowalk, δεν ήξερε το 95% του ποια ήταν η Annalise (Viola) ως χαρακτήρας.
  2. Η Viola Davis πέρα από τη διεκπεραίωση των εντολών του, συνέβαλε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της.
  3. H Davis δε νιώθει άνετα όταν γυρίζει σκηνές σεξ. «Γιατί να νιώθω (άνετα); Κάνεις σεξ. Πόσες φορές οι άνθρωποι κάνουν σεξ μπροστά σε πολύ κόσμο;»
  4. O Wes που τελικά αποκαλύπτεται ότι εκείνος ήταν αυτός που σκότωσε τον σύζυγο της Annalise, Sam, δε σόκαρε μόνο το κοινό αλλά και τον ίδιο τον ηθοποιό (Alfred Enoch) που τον υποδύεται που το έμαθε λίγο πριν γυρίσει το επεισόδιο.
  5. Ο Jack Falahee (Connor) για να προετοιμαστεί για τις σκηνές του, ετοιμάζει μία playlist με τραγούδια που τον προδιαθέτουν για την ανάλογη ψυχολογική κατάσταση.
  6. Ο ίδιος, μάλιστα, απεχθάνεται τις αγκαλιές γιατί δεν του αρέσει να είναι σε κλειστό περιβάλλον.
  7. Αν ο Nowalk επέλεγε μία δικηγόρο άλλης σειράς να τα βάλει με την Annalise αυτή θα ήταν η Alicia Florrick (Juliana Margulies) του The Good Wife.