Τα γυρίσματα της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας επίσημα τελείωσαν

Νατάσσα Σχοινά
Τα γυρίσματα της πιο πολυαναμενόμενης ταινίας επίσημα τελείωσαν

Στα τέλη του Δεκεμβρίου, αναμένεται η κυκλοφορία της.

Κάποιες ταινίες έρχονται για να κάνουν το πέρασμά τους και να φύγουν. Να περάσει ο κόσμος ωραία αυτό το περίπου δίωρο που διαρκούν, αλλά ουσιαστικά να μην αποτελούν κάτι το αξέχαστο και από ένα σημείο και μετά, μόνο σκηνές τους να έρχονται αμυδρά στη μνήμη. Υπάρχουν κι άλλες που η ύπαρξή τους αποτελεί συμβολή στον ευρύτερο χώρο του κινηματογράφου και έναυσμα για να ανοίξουν κι άλλοι ορίζοντες.

Το Avatar ανήκει σίγουρα στην τελευταία κατηγορία. Μία ταινία επιστημονικής φαντασίας με εφέ που το 2009 είχαν κάνει τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες να μείνουν κυριολεκτικά με ανοιχτό το σώμα. Ο James Cameron σίγουρα έκανε φανταστική δουλειά, αφήνοντας τον κόσμο με όρεξη για περισσότερα σε αυτό το universe.




Έκτοτε, όμως, έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια και για την πλειοψηφία τους δεν είχαμε κάποιο «φως» σχετικά με το sequel. Ώσπου πριν από λίγο καιρό ήρθαν ξανά στην επιφάνεια οι επόμενες προγραμματισμένες ταινίες και, τώρα, η υπενθύμιση από τον ίδιο τον James Cameron ότι τα γυρίσματα έχουν επίσημα τελειώσει για την πρώτη από αυτές.

Ο σκηνοθέτης είπε στον Arnold Schwarzenegger για την προώθηση του Austrian World Summit environmental conference 2020:

«Ο COVID μας χτύπησε όπως χτύπησε τους πάντες. Χάσαμε περίπου τεσσερισήμισι μήνες παραγωγής»

«Οπότε, πού είμαστε τώρα. Είμαι κάτω στη Νέα Ζηλανδία σε γυρίσματα. Γυρίζουμε ό,τι απομένει από το live action. Έχουμε ακόμα 10%. Έχουμε τελειώσει στο 100% τα γυρίσματα του Avatar 2 και είμαστε περίπου 95% έτοιμοι στο Avatar 3. Οπότε, είμαστε τυχεροί που το επιλέξαμε αυτό ως τοποθεσία της παραγωγής μας χρόνια πριν»

Εκτός απροόπτου, το Avatar 2 θα βρεθεί στη μεγάλη οθόνη στα τέλη του Δεκεμβρίου του 2022.