Smells like… lockdown: 5 συνήθειες (που δεν θέλεις) αλλά έχεις, όσο μένεις σπίτι

Smells like… lockdown: 5 συνήθειες (που δεν θέλεις) αλλά έχεις, όσο μένεις σπίτι

Είναι ok να μην πετάς από ευτυχία. Δεν σε βοηθάει και η κατάσταση. 

Το δεύτερο lockdown μας είναι εδώ, να το χαιρόμαστε και να μας ζήσει! Το αν θα είναι πιο… βελούδινο ή πιο αυστηρό από το πρώτο, θα το δείξει η ιστορία, πάντως για την ώρα ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος, σίγουρα απογοητευμένος, αλλά χωρίς να χάνει την αισιοδοξία του. Το σπίτι μας λοιπόν, για ακόμη μία φορά γίνεται το ορμητήριό μας, θέλοντας και μη, και όλοι εμείς προσπαθούμε να βρούμε έξυπνες λύσεις ώστε να μη μας πάρει από κάτω, η δύσκολη αυτή κατάσταση που βιώνουμε.

Ξέρεις όμως εγώ τι λέω; Και γιατί να μη σε πάρει από κάτω; Και δεν εννοώ να κλαις ολημερίς κι ολονυχτίς, φίλη αυτό δεν το θέλει κανείς, αλλά δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να είσαι συνέχεια χαμογελαστή και δυνατή, μόνο και μόνο για να μη λυγίσεις, έστω και για λίγο, όπως όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη. Σήμερα λοιπόν, θα μοιραστώ μαζί σου, όλα εκείνα τα πράγματα που είναι ok να κάνεις, ακόμη και για ολόκληρη εβδομάδα, και τα οποία σίγουρα δεν θα βρεις σε motivation άρθρα για το πώς να περάσεις ανώδυνα την καραντίνα. Διότι μπορεί να είμαστε εδώ για να σου δίνουμε λύσεις, αλλά παράλληλα δεν μπορούμε να μη σου πούμε και αλήθειες.

Είναι ok…

Να φοράς για μία βδομάδα-ίσως και παραπάνω-το ίδιο outfit ύπνου, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Έπειτα από έρευνες, δικές μου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα, ότι το πιτζαμάκι είναι πάντα πιο βολικό όταν έχει την μυρωδιά και το σχήμα του σώματός μας. Αν το αλλάζεις κάθε τρεις μέρες, δεν επιτρέπεις στο ρούχο να σε γνωρίσει καλά, και κανένας δεν θέλει να αποξενώνεται από την πιτζάμα του, είναι γνωστό αυτό. Οπότε μη νιώθεις άσχημα που δεν αλλάζεις ρούχα γιατί δεν είσαι η μοναδική που το κάνει.

Είναι ok…

Να τη βγάλεις όλη μέρα στο κρεβάτι βλέποντας ταινίες και σειρές. Ειλικρινά αν δεν είσαι σε καθεστώς τηλεργασίας και δεν έχεις μέλη στην οικογένεια που να εξαρτώνται από εσένα-βασικά παιδιά-δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία εξ’ ολοκλήρου μέρα στο κρεβάτι, με μικρά διαλλείματα για τουαλέτα και ψυγείο. Δηλαδή και να σηκωθείς, τι θα κάνεις;

Είναι ok…

Να ξεχνάς να πλύνεις το πρόσωπό σου μόλις ξυπνήσεις και να το θυμάσαι λίγο πριν το μεσημεριανό. Θα μου πεις, όλα είναι θέμα προσωπικής υγιεινής, θα σου πω ότι μέχρι πρότινος δεν στέλναμε μήνυμα για να βγούμε από το σπίτι. Τουτέστιν, για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Εξάλλου, αν δεν έχεις βιντεοκλήση με τον καλό σου, γιατί να χαλάσεις το PH του δέρματός σου;

Είναι ok…

Να βαριέσαι να πας για περπάτημα με την μαμά ή την αδερφή σου ή τη φίλη σου που μένει δύο στενά πιο κάτω. Είναι μάλλον που δε βρίσκεις το λόγο να ντυθείς, να βάλεις παπούτσια για να πας λίγο πιο πάνω στο βουνό και στην καλύτερη να σε δουν γάτες και σκύλοι. Άσε που με τόσο συνωστισμό, ρισκάρεις να κολλήσεις τελικά.

Είναι ok…

Nα τρως λίγο παραπάνω. Δεν είμαστε ρομπότ κάτι που σημαίνει ότι η κατάσταση αυτή μας προκαλεί στρες, και το στρες λιγούρα. Εξάλλου πιο ύποπτοι δείχνουν αυτοί που γυμνάζονται ανελλιπώς, παρά αυτοί που καταβροχθίζουν τα μπισκότα τρία τρία. Πάρε λοιπόν τις προμήθειές σου, χώσου στον καναπέ σου και πάτα το play φίλη μου. Κανένας δεν θα σου ζητήσει τα ρέστα, γιατί έχεις τις μαύρες σου. Είναι απολύτως ανθρώπινο.