10 μυστικές παραλίες στην Ευρώπη που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου

10 μυστικές παραλίες στην Ευρώπη που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου

Δύο από αυτές βρίσκονται στην Ελλάδα.

Από την Ιταλία στην Ελλάδα, τη Γαλλία έως την Κροατία, αυτές οι απομονωμένες παραλίες στην Ευρώπη προσφέρουν όλη την όμορφη θέα αλλά καθόλου υπερβολικό κόσμο. Σίγουρα, αυτή τη στιγμή δεν είναι εύκολο να ταξιδέψεις με την κατάσταση της πανδημίας, όμως καλό θα ήταν να κάνεις μια λίστα για να είσαι έτοιμη όταν μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά.

Η Ευρώπη έχει ιστορία, τέχνη και μυριάδες πολιτισμούς που είναι συσκευασμένοι σε μια ήπειρο, αλλά αν ταξιδεύεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πρέπει επίσης να γνωρίζεις για τις παραλίες της. Από το πάνω μισό της Μεσογείου, μπορείς να βρεις ό,τι και αν ψάχνεις, από παχιά άμμο έως βράχους, και από μικροσκοπικούς όρμους έως ερημικές ακτογραμμές. Εδώ είναι 10 από τις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης που μπορείς να επισκεφθείς.

Το καλύτερο; Δύο από αυτές τις παραλίες βρίσκονται στην Ελλάδα. Και αν δεν τις έχεις επισκεφθεί, φέτος το καλοκαίρι έχεις την ευκαιρία σου.

#1. San Giovanni di Sinis, Σαρδηνία, Ιταλία

Η βόρεια ακτή της Σαρδηνίας φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες της όπως στις Μαλδίβες, και γι’ αυτό όλοι συρρέουν εκεί. Αλλά όλη η ακτογραμμή της Σαρδηνίας είναι εντυπωσιακή - απλά πρέπει να δουλέψεις λίγο πιο σκληρά για να φτάσεις στις λιγότερο εμφανείς παραλίες. Η ανατολική ακτή προσφέρει τον έναν εντυπωσιακό όρμο μετά τον άλλο, αλλά μπορεί να είναι απότομοι και απρόσιτοι και δεν θέλεις να κάνεις αναρρίχηση στις διακοπές. Έτσι, μπορείς να πας στη δυτική ακτή, όπου η μεγάλη χερσόνησος Sinis με αμμόλοφους κρέμεται στη Μεσόγειο, περίπου μισή ώρα από το Oristano. Καταλήγοντας σε ένα φυσικό καταφύγιο, αμέσως μετά το χωριό San Giovanni di Sinis, το οποίο «κάθεται» δραματικά στη σκιά της ερειπωμένης Ρωμαϊκής ακρόπολης του Θάρρου.

#2. Παραλία Νήσου, Tavira, Algarve, Πορτογαλία

Το Algarve, είναι μια από τις πιο αγαπημένες παράκτιες περιοχές της Ευρώπης, αλλά ενώ ο καθένας συρρέει στα πολυώροφα ξενοδοχεία στη δύση, η μακρινή ανατολική ακτής, σφηνωμένη στα ισπανικά σύνορα, είναι πολύ λιγότερο καταπατημένοη. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η παραλία της νήσου Tavira είναι ένα νησί - ή μάλλον, είναι ένας αμμόλοφος που επιπλέει ακριβώς έξω από την ακτή στο όμορφο Tavira. Η άμμος είναι παχιά, βαθιά και το χρώμα της κρεμώδες. Η θάλασσα είναι τόσο ήρεμη όσο μια λιμνοθάλασσα και η παραλία απλώνεται όσο βλέπει το μάτι. Δεν υπάρχει πολύ σκιά, αλλά μπορείς να νοικιάσεις μια ξαπλώστρα και ομπρέλα.

Δες στη gallery τις υπόλοιπες παραλίες.