The Queen's Gambit: Αυτήν την εξέλιξη δεν την περίμενες με τίποτα

The Queen's Gambit: Αυτήν την εξέλιξη δεν την περίμενες με τίποτα

Η ιστορία που έκανε τον γύρο του πλανήτη χαράζει έναν νέο δρόμο.

Η σειρά The Queen’s Gambit ήταν ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς που πέρασε. Ο κόσμος έδειξε όχι απλά να εναποθέτει την εμπιστοσύνη του σε ένα καθαρά νέο πρότζεκτ με ένα θέμα που κατά κανόνα απευθύνεται σε λίγους, αλλά να παίρνει κομμάτια του και να τα υιοθετεί στην καθημερινότητά του.

Η τηλεοπτική παραγωγή αποτέλεσε τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του 1983 που γράφτηκε από τον Walter Tevis, με την Anya Taylor-Joy να παίρνει όλη αυτήν την ιδιαίτερη ιστορία και να τη μεταφέρει στη μικρή οθόνη με έναν πολύ δικό της τρόπο.

Η σκακίστρια – ιδιοφυΐα Beth Harmon είχε μία πολύ δύσκολη ζωή. Ένα τραγικό δυστύχημα οδήγησε τη ζωή της σε ένα ορφανοτροφείο, στο υπόγειο του οποίου έμαθε να παίζει σκάκι με έναν υπάλληλο. Η πορεία της στην κορυφή, ωστόσο, είχε πολλές δυσκολίες. Ουσίες, εθισμοί, πάλη με τον εσωτερικό της ψυχισμό, αλλά κυρίως μία βαθιά αγάπη για το σκάκι.




Αυτό το story που κατέκτησε το κοινό ήδη από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του προκάλεσε μέχρι και κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις των σετ σκάκι. Ο κόσμος ξαφνικά ήθελε να γίνει η Harmon. Πίστεψε σε κάτι εντελώς άγνωστο για εκείνον αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό. Αναμενόμενα, λοιπόν, η ιστορία είχε βάσεις για τη συνέχεια.

Σύμφωνα με το Variety, η εταιρεία Level Forward αγόρασε δικαιώματα του βιβλίου του Tevis για να μεταφέρει την ιστορία στη θεατρική σκηνή. Η CEO της εταιρείας, Adrienne Becker, και η παραγωγός Julia Dunetz μίλησαν σχετικά με αυτήν την απόφαση:

«Είναι ένα προνόμιο για τη Level Forward να ηγηθεί στο να φέρει το ‘The Queen’s Gambit’ στη σκηνή μέσα από την αγαπημένη και τη μακροχρόνια τέχνη του μουσικού θεάτρου. Έχοντας παρουσιαστεί μέσα από μία τολμηρή και φρέσκια ματιά, το κοινό μοιράζεται ήδη τη φιλία και την ψυχική δύναμη των γυναικών της ιστορίας που εμπνέουν, που δίνουν δύναμη και που διατηρούν το ταξίδι της Beth Harmon στον απόλυτο θρίαμβο. Η ιστορία είναι μία κλήση σειρήνας μπροστά τις σύγχρονες μάχες για την ισότητα των φύλων και των φυλών και ανυπομονούμε να προσχωρήσουμε το πρότζεκτ»

Δες περισσότερες φωτογραφίες της σειράς στην παρακάτω gallery.