Η φωτιά που μαίνεται στη Σταμάτα «πάγωσε» το αίμα μας

Η φωτιά που μαίνεται στη Σταμάτα «πάγωσε» το αίμα μας

Πριν μερικά λεπτά το μήνυμα από το 112 ξύπνησε άσχημες μνήμες

Περιμέναμε τον καύσωνα, περιμέναμε τις υψηλές θερμοκρασίες, οι ειδικοί μας προειδοποίησαν να λάβουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ποτέ δεν είσαι όμως προετοιμασμένος για εκείνο το μήνυμα του 112 που μας καλεί να μείνουμε στο σπίτι μας.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, οι πρώτες ειδήσεις για φωτιά στη Σταμάτα Αττικής άρχισαν να κατακλείσουν το feed μας. Έχουν περάσει μόλις τέσσερις ημέρες από τη μαύρη τρίτη επέτειο μνήμης για τους 102 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Μάτι.



Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι σήμερα μεγάλη. Εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη» από νωρίς, στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Και κάθε φορά που φυσάει εγκλωβίζομαι σε μια 23η Ιουλίου

Η φωτιά έχει φύγει από τη Σταμάτα, πέρασε στον Διόνυσο και έχει φτάσει στη Δροσιά.

Η πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες για να σώσει κάθε σπίτι, οι κάτοικοι αγωνιούν για τις περιουσίες τους και η μάχη δίνεται για να μείνει η φωτιά αυτή μακριά από την Πεντέλη.



Και η αγωνία μεγαλώνει ενώ οι άνεμοι δεν λένε να κοπάσουν. Και το αίμα παγώνει και οι μνήμες από τις φωτιές που κόστισαν τόσο πολύ δεν αφήνουν το μυαλό να ησυχάσει.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Γιάννης Καλαφατέλης είπε με αγωνία στο Newsbomb.gr

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολη στη Σταμάτα. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» και τα Έρικσον επιχειρούν από αέρος. Δώσαμε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη, καθώς η φωτιά είναι μέσα στο χωριό, γλείφει τα πρώτα σπίτια. Η Αστυνομία απομακρύνει τους κατοίκους με ασφάλεια αυτή την ώρα».

Και προσευχόμαστε!

Για τους ανθρώπους, για τα ζώα, για το περιβάλλον, για τα σπίτι. Προσευχόμαστε να μην ξεφύγει η φωτιά, να μην κινδυνεύει κανείς αυτή τη φορά, να κοπάσει ο άνεμος, για να όσα δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Διάβασε live τις εξελίξεις για τη φωτιά στη Σταμάτα, στο Newsbomb.gr