Support Art &more: Σπάσε τα στερεότυπα και ζήσε για εσένα, για το περιβάλλον, για το αύριο!

3 SHARES

Σε κάθε πτυχή της ζωής σου είσαι περισσότερα από ένα πράγμα.

Αλήθεια, πόσες φορές έχει τύχει να θελήσεις να δοκιμάσεις ένα νέο, περισσότερο εναλλακτικό χόμπι ή να τολμήσεις να φορέσεις ένα φόρεμα που δεν ταιριάζει με το στυλ σου, μόνο και μόνο για να κάνεις πίσω την τελευταία στιγμή, επειδή ήταν κάτι διαφορετικό για εσένα;

Βλέπεις, όσο άνετες και αν θέλουμε να είμαστε και να δείχνουμε, συχνά επηρεαζόμαστε από τη γνώμη των γύρω μας ή μένουμε εγκλωβισμένες στα προφίλ που εμείς οι ίδιες έχουμε διαμορφώσει για τους εαυτούς μας, παρά το γεγονός ότι είμαστε πολλά περισσότερα πέρα από αυτά . Διότι μπορεί το μαύρο να είναι το αγαπημένο σου χρώμα στα ρούχα, όμως αγαπάς και το λευκό. Διότι μπορεί να προσέχεις τη διατροφή σου, αλλά την ίδια ώρα λατρεύεις και τα burgers. Διότι μπορεί το πρωί στο γραφείο να ακούς κλασική μουσική, αλλά το βράδυ διασκεδάζεις και λικνίζεσαι στους ρυθμούς της ροκ ή της ηλεκτρονικής.

Σε κάθε πτυχή της ζωής σου είσαι περισσότερα από ένα πράγμα. Για την ακρίβεια, είσαι ό,τι σε γεμίζει και ό,τι επιλέγεις, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Και αυτές ακριβώς οι αντιθέσεις είναι που σε κάνουν ξεχωριστή. Γιατί, λοιπόν, να τις καταπιέζεις ή να τις κρύβεις;

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι και εσύ ότι είσαι πολλά περισσότερα &more, αλλά δεν ξέρεις πώς να κάνεις την αρχή για να σπάσεις τα στερεότυπα, να τολμήσεις το διαφορετικό και να βγάλεις στην επιφάνεια μια άλλη πλευρά του εαυτού σου, συνέχισε να διαβάζεις. Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις μερικές δικές μας συμβουλές για να κάνεις τώρα την &more «φιλοσοφία» τρόπο ζωής και δη, με τον πιο εναλλακτικό και ταυτόχρονα ωφέλιμο για εσένα και τους γύρω σου τρόπο. Πίστεψέ μας, αξίζει!

#1 Βάλε την τέχνη στη ζωή σου και άρχισε να εκφράζεσαι περισσότερο

Λένε πως η τέχνη απελευθερώνει και η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να εκφράζεσαι στο εξής με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, τότε καλό είναι να βάλεις την τέχνη στη ζωή σου. Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να το κάνεις, είτε πρόκειται για τη ζωγραφική, είτε τον χορό ή ακόμη και τη φωτογραφία ή το design, να είσαι σίγουρη πως μαθαίνοντας να εκφράζεις με πιο εναλλακτικούς τρόπους το πώς αισθάνεσαι και τη διαφορετικότητα που σε χαρακτηρίζει, θα μπορέσεις σιγά-σιγά να βγάλεις στην επιφάνεια τις αντιθέσεις που σε κάνουν ξεχωριστή &more.

queen1

#2 Ανακάλυψε τη sustainable πλευρά του στυλ σου και πειραματίσου

Το στυλ σου αποτελεί συχνά ένα σημαντικό μέσο έκφρασης για εσένα. Τι συμβαίνει όμως όταν περιορίζεται απολύτως σε μία μόνο πλευρά του εαυτού σου και όχι σε όλα όσα σε εκφράζουν; Τι γίνεται όταν επί σειρά ετών, το στυλ σου μένει απαράλλαχτο; Οι εποχές αλλάζουν και μαζί με αυτές, έχει έρθει η ώρα να αλλάξεις και εσύ και δη, να ανανεώσεις το στυλ σου, ώστε να σε εκφράζει περισσότερο και την ίδια ώρα, να συμβαδίζει και με τις κορυφαίες και καλύτερες τάσεις του σήμερα. Και σε ό,τι έχει να κάνει με το στυλ, η βιώσιμη μόδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, προκειμένου να πειραματιστείς με το ντύσιμό σου. Διότι σήμερα, μόδα και ανακύκλωση πηγαίνουν μαζί και αρκεί να ρίξεις μια ματιά στη νέα πρωτοβουλία «Create New & Re-use Old & Support Art &more», powered by glo, για να το αντιληφθείς και να εμπνευστείς!

Ουσιαστικά, μέσα από τη συγκεκριμένη καμπάνια Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν stylish σχέδια, έργα και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, τα έσοδα από τα οποία διπλασιάζονται στο πλαίσιο της ενέργειας «Create New & Re-use Old & Support Art &more» powered by glo και πηγαίνουν για καλό σκοπό. Πιο αναλυτικά, μέσω της ενέργειας που περιλαμβάνει μια νέα συλλογή με t-shirts, καπέλα, πετσέτες θαλάσσης &more από sustainable υλικά, ενισχύεται σημαντικά το πρόγραμμα του οργανισμού Fabric Republic, το οποίο συλλέγει πλεονάζοντα ρουχισμό και τον ανακυκλώνει ή τον διανέμει για επαναχρησιμοποίηση. Και το σίγουρο είναι πως η πρωτοβουλία Support Art &more, σου δείχνει το πώς μέσω της τέχνης, της ανακύκλωσης και της upcycle πρακτικής, μπορείς να κάνεις τη διαφορά, τόσο σε ό,τι αφορά στο στυλ σου, όσο και το περιβάλλον!

#3 Άντλησε έμπνευση από τους καλλιτέχνες που κάνουν τη διαφορά

Αν θέλεις να αντλήσεις έμπνευση για να σπάσεις τα στερεότυπα, δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά. Αρκεί απλώς να ρίξεις μια ματιά στις ζωές και τα έργα των καλλιτεχνών που τολμούν κάθε μέρα κάτι διαφορετικό, που επιλέγουν να ζουν και να δημιουργούν σε έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και χωρίς συμβιβασμούς ή διλήμματα. Και πίστεψέ μας, στην Ελλάδα αυτοί οι καλλιτέχνες είναι αρκετοί πλέον!

Πάρε για παράδειγμα τη σχεδιάστρια upcycle ρούχων Βασιλική Ρούσσου, τον street artist Σωτήρη Φωκέα -ή αλλιώς Soteur- που χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον χρώματα και πρώτες ύλες και φυσικά, τον Νίκο Ζήκο, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες και κοινωνικά ευαισθητοποιημένους φωτογράφους της γενιάς του. Μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και ο καθένας να διαφέρει σημαντικά από τον άλλον όμως, όλοι μαζί ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και δη, για την πρωτοβουλία «Create New & Re-use Old & Support Art &more» powered by glo, δημιουργώντας μια νέα, ολοκληρωμένη, sustainable συλλογή με ρούχα και άλλα προϊόντα, μια συλλογή που αναδεικνύει το ταλέντο τους και ταυτόχρονα, μας εισάγει σε μια νέα, διαφορετική και πιο βιώσιμη «φιλοσοφία» ζωής.

Με λίγα λόγια, δεν είναι μόνο τα έργα τους, η τάση τους να σπάνε τα στερεότυπα και οι αντιθέσεις στις δημιουργίες τους που θα σε εμπνεύσουν ρίχνοντας μια ματιά στα προφίλ τους στα social media, αλλά και το γεγονός ότι χρησιμοποιούν την τέχνη τους με εναλλακτικό τρόπο, δηλαδή για έναν σκοπό που δεν ωφελεί μόνο τους ίδιους, αλλά και τους γύρω τους. Και αυτό από μόνο του αρκεί για να σε βοηθήσει να κατανοήσεις γιατί είναι σημαντικό να μην μένεις στα ίδια και τα ίδια και να χρησιμοποιείς τις αντιθέσεις σου για να δημιουργείς κάθε μέρα μία καλύτερη πραγματικότητα.

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξεις να σπάσεις τα στερεότυπα αυτό το φθινόπωρο, να θυμάσαι πως το σημαντικό είναι να απελευθερωθείς εσύ η ίδια από όσα σε κρατούν πίσω, από όσα σε κάνουν να φοβάσαι να τολμήσεις το κάτι διαφορετικό ή να δείξεις όλες τις αντιθέσεις που κρύβεις μέσα σου -και οι οποίες σε κάνουν ξεχωριστή. Το σίγουρο είναι ότι η τέχνη αποτελεί ένα μέσο που μπορεί να σε βοηθήσει να τα καταφέρεις. Και με τόσο τολμηρούς και σπουδαίους καλλιτέχνες γύρω σου, είναι εύκολο να αντλήσεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για να γίνεις περισσότερα &more, για να αλλάξεις συνήθειες και να αποκτήσεις νέες, που ωφελούν όχι μόνο εσένα, αλλά το περιβάλλον και τους γύρω σου!

3 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ