Μπάλλος: Η κακοκαιρία έπληξε (και) την πρωτεύουσα και το Twitter το διασκέδασε

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Μπάλλος: Η κακοκαιρία έπληξε (και) την πρωτεύουσα και το Twitter το διασκέδασε

Οι πολίτες αντιμετώπισαν με χιούμορ τη σημερινή κακοκαιρία.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας σχεδόν είχε γίνει γνωστό πως την Πέμπτη (14/10) και την Παρασκευή (15/10) θα χτυπούσε τη χώρα ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. Οι τοπικές βροχές και καταιγίδες είχαν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας, όμως η σημερινή και αυριανή μέρα ήταν οι πιο επίφοβες.

Και αν κρίνει κανείς από την κατάσταση που επικρατεί από τις πρώτες πρωινές ώρες, σίγουρα μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς εννοούσαν οι μετεωρολόγοι. Η πρωτεύουσα χτυπήθηκε από την κακοκαιρία και οι πολίτες την αντιμετώπισαν με σαρκασμό και χιούμορ. Τι άλλο μπορείς να κάνεις άλλωστε όταν είσαι δυο ώρες στην κίνηση για να πας στη δουλειά σου;

«Νώε αγάπη μου έλα πάρε με από εδώ»

Η έκφραση αυτή ήταν μία από τις πολλές που χρησιμοποιήθηκε από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι σχολίασαν την κακοκαιρία κι έκαναν το hashtag #μπαλλος πρώτο στα trend.





Και κάπου εδώ αναρωτιόμαστε ήταν τυχαία το βράδυ της Τετάρτης (13/10) η προβολή της ταινίας Νώε από τη συχνότητα του Open; Ή μήπως ήταν σημαδιακή για να πάρουμε μια ιδέα από αυτά που θα συμβούν τις επόμενες ώρες;

Οι χρήστες του Twitter αντιμετώπισαν με χιούμορ την κακοκαιρία

Μπορεί αυτές τις ώρες η κακοκαιρία να πλήττει πολλές πόλεις της χώρας, όμως ξκαι η πρωτεύουσα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Βέβαια δεν είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν, οπότε ως ένα σημείο οι πολίτες ήταν προετοιμασμένοι.

Και αυτό φάνηκε και από τα σχόλια στο Twitter, τα οποία κατέκλυσαν το feed μας μπαίνοντας να δούμε τα trends. Υπήρξε χιούμορ κυρίως, αλλά και αυτοσαρκασμός για το «τέλος του κόσμου».

Δεν έλειψαν φυσικά και οι προτάσεις για την επόμενη ονοματοδοσία κακοκαιρίας, η οποία μπορεί να πάρει το όνομα κάποιοι άλλου χορού ή και όχι.

Το μήνυμα του 112

Σε όποια περιοχή και αν βρίσκεσαι, έλαβες σίγουρα την ειδοποίηση της πολιτικής προστασίας, η οποία ανέφερε: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μπες στη gallery και δες μερικά από τα πιο αστεία tweets που ξεχώρισαν.