Made in Korea: 8 νοτιοκορεατικές ταινίες που αξίζει να δεις πριν το τέλος του χρόνου!

Sabine Camhi
Made in Korea: 8 νοτιοκορεατικές ταινίες που αξίζει να δεις πριν το τέλος του χρόνου!

Αν σου άρεσε το «Parasite» και το «Squid Game», αυτές οι 8 νοτιοκορεάτικες ταινίες θα είναι σίγουρα κατάλληλες για το επόμενό σου movie night!

Αν και οι νοτιοκορεατικές ταινίες διατηρούσαν πάντα ένα αφοσιωμένο κοινό, η κυκλοφορία επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών όπως το Squid Game
και ταινιών βραβευμένων με Oscar όπως το Parasite, έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών νέων θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

Είτε έχεις ανακαλύψει πρόσφατα τον κορεατικό κινηματογράφο, είτε είσαι θαυμαστής εδώ και καιρό, συγκεντρώσαμε 8 από τις καλύτερες νοτιοκορεατικές ταινίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών. Ό,τι ακολουθεί, είναι μόνο μια βασική λίστα από τα κρυφά διαμάντια που έχει να αναδείξει ο κορεατικός κινηματογράφος. Enjoy.

notiokoreatikes_tanies_poy_axizei_na_deis9.jpg

6 ταινίες που βλέπω ξανά και ξανά (video)

Poetry (2010):

Σε σκηνοθεσία του Chang-dong Lee, το Poetry ακολουθεί το τέλος της ζωής της Mija, μιας ηλικιωμένης γυναίκας που διανύει μια ζωή πνιγμένη από τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την ανακάλυψη ότι ο εγγονός της διέπραξε ένα φρικτό έγκλημα. Η Mija όμως αποκτά νόημα στη ζωή της γράφοντας ποίηση. Αναπτύσσει μια αγάπη για τις λέξεις, εμπνέεται από τους ήχους και τη σιωπή.



A Taxi Driver (2017):

Ένα δράμα εμποτισμένο με στιγμές χιούμορ και μεγάλης συγκίνησης, το A Taxi Driver ακολουθεί την ιστορία ενός ταξιτζή που οδηγεί έναν Γερμανό δημοσιογράφο στην πόλη Γκουανγκτζού κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης στη Κορέα στη δεκαετία του 80. Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία από τη στρατιωτική κυβέρνηση που πολεμά τους πολίτες και τους φοιτητές που απαιτούν ελευθερία.



Mother (2009):

Τόσο μυστήριο όσο και θρίλερ, το Mother αφηγείται την ιστορία της Kim Hye-ja, μιας μητέρας που θα αγωνιστεί για να προστατεύσει τον γιο της. Όταν ο γιος της κατηγορείται για τη δολοφονία ενός κοριτσιού, η μάνα προσπαθεί να βρει τον πραγματικό δολοφόνο, ώστε να ελευθερώσει τον μονάκριβο γιο της.



Be With You (2018):

Όταν η γυναίκα του Woo Jin πέθανε, υποσχέθηκε σε εκείνον και τον γιό τους πως θα επιστρέψει ένα χρόνο αργότερα, την εποχή των Βροχών. Μια μέρα καθώς πατέρας και γιος κάνουν βόλτα στο δάσος την συναντούν σοκαρισμένοι. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θυμάται τίποτα.



Memories of Murder (2003):

Αυτή η ταινία βασίζεται στους αληθινούς φόνους που διέπραξε ο πρώτος serial killer της Νότιας Κορέας από τον Σεπτέμβριο του 1986 ως τον Απρίλιο του 1991 σε μια επαρχιακή περιοχή στο βόρειο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας δέκα γυναίκες και δεν εντοπίστηκε ποτέ από τις Αρχές.



Oldboy (2003):

Ο Oh Dae-su απάγεται από αγνώστους και μένει φυλακισμένος επί 15 χρόνια σε ιδιωτική φυλακή αγνοώντας την αιτία. Όταν ξαφνικά αποφυλακίζεται, οι απαγωγείς του του δίνουν διορία πέντε ημέρες για να βρει την αιτία που ήταν φυλακισμένος, αλλά και να πάρει την εκδίκησή του.



Okja (2017):

Η ταινία Okja αφηγείται την ιστορία της Mija, ενός κοριτσιού που μεγαλώνει με ένα μεταλλαγμένο γουρουνάκι. Όταν η πολυεθνική εταιρία Mirando καταφέρνει να αγοράσει το ζώο, η Mija θα διακινδυνεύσει τα πάντα προκειμένου να σώσει την αγαπημένη της Okja από τα νύχια των νέων ιδιοκτητών του.



The Chaser (2008):

Ένας πρώην ντετέκτιβ, που τώρα είναι νταβατζής, θα πρέπει να θυμηθεί τις παλιές του διερευνητικές τεχνικές όταν πολλά από τα κορίτσια του αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς, ενώ του χρωστάνε ακόμα λεφτά, φέρνοντας τον σε δύσκολη οικονομική θέση.



Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @mathilderavnc