Carrie & Mr. Big vs Rachel & Ross vs Monica & Chandler: Ποιο είναι το απόλυτο τηλεοπτικό ζευγάρι;

Νατάσσα Σχοινά
Carrie & Mr. Big vs Rachel & Ross vs Monica & Chandler: Ποιο είναι το απόλυτο τηλεοπτικό ζευγάρι;

Έχουμε πολλούς έρωτες στην τηλεόραση, αλλά, τελικά, ποιο ζευγάρι πιστέψαμε περισσότερο;

Δύσκολο ακόμη να συνειδητοποιήσεις πως ο Mr. Big έχει πεθάνει. Είχαμε τις υποψίες μας ότι εκείνος θα ήταν ο χαρακτήρας του «And Just Like That» που θα έβγαινε εκτός σεναρίου, ωστόσο, η σκηνή που η Carrie ήταν από πάνω του και φώναζε «John» σε μία απέλπιδα -και ανεδαφική- προσπάθεια να τον κάνει να ξυπνήσει, μπορεί να συγκινήσει ακόμα και όσους δεν ήταν υπέρ του ζευγαριού -Ξεκάθαρα εγώ-.

Με αφορμή, ωστόσο, αυτό το ζευγάρι, το μυαλό πήγε και σε δύο άλλα τηλεοπτικά ντουέτα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και που έκαναν το κοινό να προβληματιστεί και να διχαστεί σχετικά με το αν τα ήθελε μαζί ή όχι.

Carrie Bradshaw Youre The One GIF

Πάμε να τα δούμε ένα – ένα ξεκινώντας από τη σχέση της Carrie με τον Mr. Big

Carrie – Mr. Big

Sex and the City: Η Carrie και ο Mr Big ξανά στο κρεβάτι

Μιας και η επικαιρότητα έχει άρωμα από «Sex and the City» ή για να είμαστε πιο σωστοί «And Just Like That», αρχίζουμε από το ζευγάρι που βρίσκεται πρώτο στα trends της κατηγορίας τους. Η Carrie και ο Mr. Big πάνε αρκετά χρόνια πίσω. Η σχέση τους έχει περάσει πολλά σκαμπανεβάσματα. Τέτοια που σε άλλες περιπτώσεις το ζευγάρι δε θα ήταν πια μαζί. Δηλαδή, με έναν πρόχειρο απολογισμό, ο Mr. Big δεν έχει φερθεί καλά στην Carrie. Πώς να το κάνουμε, δηλαδή; Τα δικά της συναισθήματα ήταν εξαρχής πολύ ξεκάθαρα. Τον ήθελε. Τον αγαπούσε. Εκείνος μια ήταν εκεί, μια δεν ήταν. Ειδικά στις πρώτες σεζόν της σειράς, την αντιμετώπιζε ως τη γυναίκα στην οποία έτρεχε όποτε δεν είχε κάτι άλλο στον ορίζοντα ή όποτε είχε ερωτική απογοήτευση από κάποια άλλη. Είχε και καλά προβλήματα δέσμευσης και μερικές εβδομάδες μετά εμφανιζόταν με μια αρραβωνιαστικιά… που δεν ήταν η Carrie!



Για να μη σχολιάσουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του όταν ανακοίνωσε ξαφνικά στην Carrie ότι πάει Παρίσι. Σαφώς σε όλο αυτό φταίει και εκείνη που τον συγχωρούσε συνέχεια, δεν του έβαζε όρια και διαιώνιζε την κατάσταση, αλλά και αυτός το εκμεταλλευόταν. Οπότε, ok, ναι, εν τέλει είχαν το «happily ever after», παρά το ότι εκείνος πέθανε ξαφνικά και νωρίς, όμως, δεν μπορείς να αγνοήσεις ότι η σχέση τους ήταν για μεγάλο διάστημα τοξική.

And Just Like That... Το reboot δε θύμιζε καθόλου Sex and the City αλλά όχι με την καλή έννοια

Στις δύο επόμενες περιπτώσεις ζευγαριών από τα Φιλαράκια, δεν έχουμε δει την τελική τους κατάληξη, οπότε εκ των πραγμάτων κρίνουμε με τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Rachel – Ross

Friends The Reunion | HBO: Rachel and Ross fell in love in real life:  Jennifer Aniston and David Schwimmer reveal unresolved sexual tension |  Marca

Ο Ross πάντα αγαπούσε τη Rachel. Την είχε γνωρίσει ως φίλη της αδερφής του, Monica, και ένιωθε αυτόν τον ιδιαίτερο έρωτα που όλοι έχουμε να θυμηθούμε από κάποιο σημείο της εφηβείας μας. Όταν επέστρεψε στη ζωή του μετά από τόσα χρόνια, ακόμα και φορώντας ένα νυφικό, όλα αυτά τα συναισθήματα επέστρεψαν. Φυσικά, ο Ross είχε μία συστολή να της εκφράσει ανοιχτά εξαρχής τι ένιωθε, όμως, όταν τελικά εκείνη το συνειδητοποίησε, ξύπνησαν μέσα της όσα μέχρι τότε δεν μπορούσε να δει. Για να μη χρονοτριβήσουμε με το timing που μια ο ένας ήταν σε σχέση και μία ο άλλος, ας πάμε στο προκείμενο. Όταν η Rachel και ο Ross αποφάσισαν να είναι μαζί, είχαν μία πολύ διασκεδαστική σχέση. Γιατί ήταν και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους. Όταν, όμως, η Rachel βρήκε δουλειά στη μόδα, η αλλαγή στην καθημερινότητά τους και το γεγονός ότι ήταν αρκετά απασχολημένη με τα του γραφείου, άρχισε να δείχνει μία αρκετά πιο κτητική πλευρά του Ross, ώσπου φτάσαμε στο περίφημο «We were on a break», με το οποίο, λυπάμαι, αλλά δε συμφωνώ. Δηλαδή, μερικές ώρες μετά τον τσακωμό, ο Ross πήγε με άλλη γυναίκα επειδή νόμιζε κάτι άλλο. Ok, έγινε.



Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά πιστεύω ότι όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Δεν ήταν έτοιμοι τότε να είναι μαζί. Δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον σε πολύ βασικά πράγματα. Τουλάχιστον όταν χρόνια μετά τα ξαναβρήκαν, τα είχαν βρει πρώτα στο φιλικό και μετά προέκυψε η απόφαση του να είναι μαζί. Θα μου πεις, ναι, δεν ακολούθησαν μία «φυσιολογική» ροή τα πράγματα. Δηλαδή, ήταν μαζί, δεν ήταν μαζί, ξαναήταν μαζί, ξαναχώρισαν, έκαναν one night stand, έκαναν παιδί, συγκατοίκησαν ενώ δεν ήταν μαζί αλλά μαζί με το παιδί και, τελικά, τα βρήκαν λίγο πριν το τέλος της σειράς. Τουλάχιστον, όμως, στη δική τους περίπτωση σε αντίθεση με αυτήν της Carrie και του Mr. Big, μπορείς να πεις ότι υπήρχε σεβασμός και από τις δύο πλευρές άσχετα με το πότε ήταν ή δεν ήταν μαζί.

Monica – Chandler

Friends' Co-Creator Marta Kauffman says Monica and Chandler Were Only  Supposed to Be a Fling

Μακράν το αγαπημένο μου ζευγάρι μεταξύ των τριών. Με κλειστά τα μάτια. Δεν υπάρχει συναγωνισμός, σαν να λέμε. Η Monica με τον Chandler ήταν φίλοι -που πάντα αυτό αποτελεί την καλύτερη βάση για ένα ζευγάρι-. Ένα βράδυ στο Λονδίνο απλώς έγινε το «click» και είδαν τα πράγματα με άλλο μάτι. Ναι, προφανώς το σεξ βοήθησε, αλλά όλο το υπόλοιπο το είχαν τσεκάρει χρόνια. Λίγο μόνο κάτι ταραχές είχαμε το πρώτο διάστημα μέχρι να τα καταφέρουν να ρυθμίσουν τις ισορροπίες και τη μετάβαση από το ένα είδος σχέσης στην άλλη και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους. Ναι, τσακωμοί υπήρχαν, αλλά όχι τέτοιοι που να σε έκαναν να αμφιβάλλεις για τα συναισθήματά τους και για το κατά πόσο ήθελαν να είναι μαζί ή για το αν ταίριαζαν ο ένας με τον άλλον. Είχαν μάθει ο ένας τα κουμπιά του άλλου. Η Monica γελούσε στα -ας το ομολογήσουμε- κρύα αστεία του Chandler και εκείνος είχε βρει τον τρόπο να την ηρεμεί ακόμα και στις πιο γεμάτες άγχος και ψυχαναγκασμούς καταστάσεις στις οποίες βρισκόταν εκείνη.



Τελικά, παντρεύτηκαν, πέρασαν μαζί μεγάλες δυσκολίες -δεν μπορούσαν ιατρικώς να κάνουν παιδιά, οπότε υιοθέτησαν τα υπέροχα δίδυμά τους- και μετακόμισαν μακριά από την πόλη και τη βαβούρα στην εξοχή για να δώσουν ποιότητα και ευτυχία στην οικογένειά τους. Α, ναι! Και με ένα δωμάτιο για το τρίτο μωρό της οικογένειας, τον Joey!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 ταινίες που ανέδειξαν το μεγαλείο της αγάπης για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω

It's Christmas Time! 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix για να μπεις σε γιορτινό κλίμα

Ο James Bond δε θα είναι γυναίκα! Η παραγωγός του 007 αποκαλύπτει το προφίλ του νέου ηθοποιού