Harry Potter Marathon: 6 πράγματα που θα παρατηρήσεις αν ξαναδείς τις ταινίες

Νατάσσα Σχοινά
Harry Potter Marathon: 6 πράγματα που θα παρατηρήσεις αν ξαναδείς τις ταινίες

Λίγο πριν το μεγάλο reunion, ο μαραθώνιος που επιβαλλόταν είναι γεγονός.

Είμαι φανατική των ταινιών του Harry Potter. Όπως και σχεδόν κάθε παιδί της ηλικίας μου. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που έπεφτε το μουσικό intro λίγο πριν αρχίσει η ταινία στο σινεμά. Ήταν σαν μία μικρή πόρτα στη μαγεία του Hogwarts, παρά το ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να λάβω εγώ ένα τέτοιο γράμμα, εκτός κι αν επρόκειτο για κάποιο προϊόν από gift shop.

Έχω πάει και με κάθε παρέα, γονείς, φίλες, τον εαυτό μου. Το λάτρεψα το σύμπαν. Πώς να μην αγαπήσω έναν κόσμο που τα κάνει όλα δυνατά; Που φέρνει μάγους, ραβδιά, ξόρκια και φίλτρα σε μία παράλληλη πραγματικότητα που μόνο λίγοι μπορούν να δουν.

https://www.instagram.com/p/CmhsQneL3NE

20 χρόνια Harry Potter: Έρχεται το reunion που όλοι ζητούσαν αλλά κανείς δεν πίστευε ότι θα γίνει!

Όταν έφτασαν τα νέα για το reunion των πρωταγωνιστών, ενθουσιάστηκα. Το περίμενα, βέβαια, ότι θα ερχόταν κάποτε αυτή η στιγμή, αλλά, και πάλι, από τη φαντασία μέχρι την πραγματικότητα, υπάρχει δρόμος. Τι αποφάσισα να κάνω; Είπα «Τέλεια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, θα κάνω μαραθώνιο Harry Potter και θα δω όλες τις ταινίες από την αρχή». Και αυτό έκανα. Με τη διαφορά ότι τώρα μπήκα στη διαδικασία να παρατηρήσω λίγο πιο προσεκτικά λεπτομέρειες στις ταινίες.

Harry Potter Eye Roll GIF

Στο «Harry Potter and the Sorcerer’s Stone», στους τίτλους τέλους, ο ηθοποιός που παίζει τον Voldemort αναγράφεται ως «He Who Must Not Be Named».


Στο «Harry Potter and the Prisoner of Azkaban», εμφανίζεται ένας μάγος που διαβάζει ένα βιβλίο. Αυτό είναι ένα εντελώς υπαρκτό βιβλίο, το «A Brief History of Time» του Stephen Hawking.


Στο «Harry Potter and the Deathly Hallows Part I», στη σκηνή που η McGonagall πολεμάει με τον Snape, εκείνος όχι απλά μόνο αμύνεται γιατί δε θέλει καμία μάχη μαζί της αλλά φροντίζει πριν εξαφανιστεί να πετάξει δύο επιθέσεις της στους Θανατοφάγους πίσω του. #Always


Στο τέλος του «Harry Potter and the Goblet of Fire», εμφανίζεται η εξής ενημέρωση: «No dragons were harmed in the making of this movie», δηλαδή ότι «δεν πειράχτηκαν δράκοι για να γίνει η ταινία». Απλά τέλειο!


Στο «Harry Potter and the Half-Blood Prince», τον μικρό Voldemort παίζει ο Hero Fiennes, ο ηθοποιός που πρόσφατα έπαιξε τον Hardin στο «After». Είναι, όμως, και της οικογενείας των Fiennes, συγκεκριμένα, ανιψιός των Ralph και Joseph Fiennes. Οπότε, ο μικρός Voldemort είναι ανιψιός του μεγάλου Voldemort.

black and white insanity GIF

Πάλι στο «Harry Potter and the Half-Blood Prince», στη σκήνη που ο Dumbledore πηγαίνει να βρει τον Tom Riddle, στο παράθυρο υπάρχουν επτά πέτρες. Όσα και τα κομμάτια στα οποία χώρισε την ψυχή του μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Tom Holland και η Zendaya δε θέλουν ερωτικές σκηνές στον Spider-Man - Το θεωρούν «απαίσια ιδέα»!

Carrie & Mr. Big vs Rachel & Ross vs Monica & Chandler: Ποιο είναι το απόλυτο τηλεοπτικό ζευγάρι;

10 ταινίες που ανέδειξαν το μεγαλείο της αγάπης για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω