The Godfather: Ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε την αγαπημένη του σκηνή από την ταινία

Νατάσσα Σχοινά
The Godfather: Ο Francis Ford Coppola αποκάλυψε την αγαπημένη του σκηνή από την ταινία
Το mastermind πίσω από τον Νονό επιλέγει μία διαφορετική από αυτήν που περίμενες σκηνή. 

«Πρέπει να έχεις θάρρος για τα ένστικτα και τις ιδέες σου. Διαφορετικά, απλώς υποκύπτεις και τα πράγματα που θα μπορούσαν να είναι αξιομνημόνευτα, θα χαθούν», είχε πει ο Francis Ford Coppola σε μία απόδοση ίσως του μεγαλύτερου νοήματος της ζωής. Η τόλμη. Το θάρρος να είσαι ο εαυτός σου. Να κυνηγάς τα όνειρά σου. Να πιστεύεις στο ένστικτό σου. Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός είναι ο άνθρωπος που το 1972 κυκλοφόρησε την πρώτη ταινία του Νονού. Την ταινία που άλλαξε τον κινηματογράφο, ειδικά στο είδος του. Το πρότζεκτ που έδωσε στον Marlon Brando το κατάλληλο πάτημα να γκρεμίσει κάθε αμφιβολία για το υποκριτικό του μεγαλείο ακόμα και στους πιο δύσπιστους.

Οι τρεις Godfather ταινίες που κυκλοφόρησαν έδωσαν στο κοινό πληθώρα αξιομνημόνευτων σκηνών. Τόσο που αρκετές από αυτές αποτελούν διδάγματα ζωής. Όπως η σημασία του σεβασμού. Αυτής της διαχρονικής και υπεράνω καιρών και εποχών ανθρώπινης αξίας.

Marlon Brando Movie GIF

Ποια είναι η αγαπημένη σκηνή του Coppola από τις ταινίες

Όπως ο καθένας από εμάς, έτσι κι ο Coppola έχει μία αγαπημένη σκηνή από το franchise. Ο δημιουργός μίλησε στο Hollywood Insider και επέλεξε μία σκηνή που δεν έχει καμία σχέση με τις πιο βίαιες ή γεμάτες δράση που για πολλούς ξεχωρίζουν, αλλά αποτελεί την πεμπτουσία των απλών και καθημερινών πραγμάτων της ζωής: «Νομίζω ότι η αγαπημένη μου σκηνή είναι όταν το αγοράκι είναι με τον παππού του και ο Marlon του κάνει έκπληξη με το πορτοκάλι στο στόμα του στον κήπο», είπε χαρακτηριστικά.



Κανείς, ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλέψει και το γεγονός ότι η σκηνή εκτυλίσσεται λίγο πριν ο Vito Corleone πεθάνει την ώρα που παίζει με τον εγγονό του. Ίσως ο πιο όμορφος θάνατος που θα μπορούσε να έχει και εκείνος και οποιοσδήποτε άνθρωπος στη θέση του. Να «φύγει» με τη συντροφιά των αγαπημένων του ανθρώπων. Περιτριγυρισμένος από αγάπη. Και αθωότητα.

Και μιας που μπήκαμε στο κλίμα, συνέχισε παρακάτω για μερικές από τις πιο εμβληματικές ατάκες του franchise.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Great Expectations: Το βιβλίο του Dickens γίνεται σειρά με την Olivia Colman πρωταγωνίστρια

Λίγο πριν την 6η σεζόν των Peaky Blinders, βλέπουμε τον Cillian Murphy ως Oppenheimer

Friends: Η περίεργη θεωρία των φανς - Οι πρωταγωνιστές ήταν σε άσυλο!