6 διάσημοι ηθοποιοί που έχουν απολυθεί από iconic ρόλους

Νατάσσα Σχοινά
6 διάσημοι ηθοποιοί που έχουν απολυθεί από iconic ρόλους
AP

Αυτοί οι ηθοποιοί είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς του κινηματογράφου σήμερα.

Φαντάζεσαι πώς θα μπορούσαν να είναι οι ταινίες του Harry Potter χωρίς τον Daniel Radcliffe, την Emma Watson και τον Rupert Grint; Μπορείς να σκέφτείς άλλον ηθοποιό στον ρόλο του Jack Sparrow στους Πειρατές της Καραϊβικής από τον Johnny Depp; Ακόμα και να μην μπορείς, η πραγματικότητα έρχεται να σε διαψεύσει, αφού πληθώρα γνωστών σήμερα ηθοποιών έχει «απολυθεί» από ταινίες.

Δεν κάνουμε όλοι για όλα και, στο τέλος της ημέρας, όλα για κάποιον λόγο γίνονται. Είτε αναφερόμαστε στην προσωπική μας ενός ανθρώπου είτε στην επαγγελματική είτε σε οτιδήποτε. Η πορεία της καριέρας ενός ηθοποιού, για παράδειγμα, συνήθως περνάει από πολλές στάδια και είναι γεμάτη απογοητεύσεις από πρότζεκτ που δεν κατάφερε να «κλείσει» ή του έκλεψαν τη χαρά λίγο πριν αρχίσουν τα γυρίσματα.

Πάμε να δούμε 8 από αυτές τις περιπτώσεις.

#1 Natalie Portman – Romeo and Juliet (1996)

Η Natalie Portman ήθελε πολύ τον ρόλο της Ιουλιέτας στο πλευρό του Leonardo DiCaprio. Υπήρχε, όμως, ένα πρακτικό πρόβλημα. Ο ηθοποιός ήταν τότε 21 ετών, όμως, η Portman όχι πολύ μακριά από τα 13 -που αυτό χρειαζόταν και ο ρόλος-. Η εταιρεία παραγωγής έκρινε ότι αυτή η ηλικιακή διαφορά ενδεχομένως να προκαλούσε σχόλια, οπότε, τελικά, της πήραν πίσω τον ρόλο και τον έδωσαν στην Claire Danes.

#2 Christian Bale – American Psycho (2000)

Μπορεί να αναρωτιέσαι για ποιον λόγο βρίσκεται σε αυτήν τη λίστα ο Christian Bale, αφού αυτός είναι που παίζει στο «American Psycho», όμως, το ενδιαφέρον βρίσκεται στα όσα προηγήθηκαν. Ο ηθοποιός πήρε αρχικά τον ρόλο του Bateman, αλλά η Lionsgate αποφάσισε να τον αντικαταστήσει με τον Leonardo DiCaprio που ήταν hot όνομα. Τον έστειλαν, λοιπόν, στο σπίτι με την υπόσχεση ενός τηλεφωνήματος που δεν έγινε ποτέ. Ο DiCaprio, ωστόσο, έκρινε πως η ταινία δεν του ταίριαζε, την απέρριψε και κάλεσαν τον Bale να επιστρέψει.

6 ρόλοι σε διάσημες ταινίες που απέρριψε ο Christian Bale

#3 Samantha Morton – Her (2013)

H Samantha Morton είχε κλείσει τον ρόλο σε μία νέα ταινία. Ξαφνικά, όμως, ένας ηθοποιός -του οποίου το όνομα δεν αποκάλυψε ποτέ- άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά, καταγγέλλοντας μέχρι και ακατάλληλα αγγίγματα. Μόλις το είπε στην παραγωγή, εκείνη την απέλυσε. Αυτό είχε πει η ηθοποιός, σύμφωνα με το NZ Herald, με το TV Overmind να κατονομάζει την ταινία ως την «Her».

#4 Charlie Sheen – Two and a Half Men

Το «Two and a Half Men» είναι μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ στην τηλεόραση. Αυτό, όμως, δεν την προστάτευσε από το σκάνδαλο της απόλυσης του πρωταγωνιστή της. Η παραγωγή δήλωσε πως η συνεργασία με τον Charlie Sheen ήταν πολύ δύσκολη, ενώ έκανε ανάρμοστα σχόλια στους παραγωγούς. Έπειτα, ο ηθοποιός πήγε σε κλινική αποτοξίνωσης.

#5 Terrence Howard – Iron Man 2 (2010)

Ο Terrence Howard ήταν να παίξει στη δεύτερη ταινία του Iron Μan, όμως, αυτό δεν έγινε. Μία πλευρά ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων η συμπεριφορά του ηθοποιού και οι απαιτήσεις του στο να έχει πλήρη έλεγχο για τα πάντα δυσκόλευαν τη συνεργασία. Από την άλλη, ο ίδιος ο Howard μίλησε δημόσια και είπε πως, ενώ είχε κάνει συμφωνία για συγκεκριμένα ποσά για την κάθε ταινία, ξαφνικά του είπαν πως θα έκοβαν τον μισθό «στο 1/8» και, κάπως έτσι, ναυάγησε η συνεργασία.

#6 Isaiah Washington – Grey’s Anatomy

Η περίπτωση του Isaiah Washington είναι από τις πιο γνωστές περιπτώσεις ηθοποιών που απολύθηκαν. Ο σταρ της επιτυχημένης σειράς κατηγορήθηκε από συναδέλφους του ότι προσέβαλε τον ηθοποιό T. R. Knight, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του. Ο Washington αρνήθηκε τα πάντα και αργότερα απέδωσε τις κατηγορίες στην προσπάθεια του cast και κυρίως της Ellen Pompeo να καλύψει την κακή συμπεριφορά του Patrick Dempsey.