Δε χρειάζεται να παίζεις Dungeons & Dragons για να σου αρέσει η ταινία

Νατάσσα Σχοινά
Δε χρειάζεται να παίζεις Dungeons & Dragons για να σου αρέσει η ταινία

Το παιχνίδι που συζητούσαν στην 4η σεζόν του Stranger Things ακόμα και όσοι δεν το είχαν παίξει ποτέ, αποκτά τη δική του ταινία.

Το Dungeons & Dragons είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια του πλανήτη που, πρόσφατα, με την κυκλοφορία της 4ης σεζόν του Stranger Things ξαναήρθε στο προσκήνιο προσφέροντας ικανοποίηση στους απανταχού παίκτες του στον πλανήτη και βάζοντας όσους δεν το είχαν παίξει ποτέ σε μία διαδικασία να το ψάχνουν.

Ανήκοντας στη δεύτερη κατηγορία, μπορώ να πω ότι ο Eddie με έκανε να θέλω να είμαι στην ομάδα που θα ακούει τις ιστορίες του. Γιατί ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του Dungeon Master (όπως λέγεται ο ρόλος που είχε στο παιχνίδι), είναι ταλέντο. Πρέπει να ξέρεις πώς θα πεις την ιστορία με τέτοιον τρόπο που να «ψήσεις» τους παίκτες και να μην καταντήσει βαρετό.

Στο San Diego Comic-Con 2022 (ετήσια διοργάνωση αφιερωμένη στα κόμικς και τη μαζική κουλτούρα που ιδρύθηκε το 1970), ανάμεσα στα διάφορα πρότζεκτ που παρουσιάστηκαν στο κοινό, βρέθηκε και το τρέιλερ για την ταινία Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Και ήταν καλό. Καλό, όχι απαραίτητα για όσους παίζουν D&D αλλά και για όσους δεν έχουν παίξει ποτέ και απλά βλέπουν ταινίες φαντασίας. Οπότε, υπάρχουν βάσιμες προσδοκίες για την ταινία στο σύνολό της.

Στο cast της ταινίας θα δούμε: Michelle Rodriguez, Chris Pine, Sophia Lillis, Regé-Jean Page, Hugh Grant, Daisy Head, Edgar Abram, Jason Wong, Nicholas Blane, Sophia Eleni, Alexis Rodney.

Τι είναι το Dungeons & Dragons (D&D)

Το D&D είναι ένα παιχνίδι RPG (role-playing game), δηλαδή ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν συγκεκριμένους ρόλους. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1974 από την Tactical Studies Rules.Inc και αναγνωρίζεται από πολλούς ως η αρχή των μοντέρνων παιχνιδιών ρόλων.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το παιχνίδι σού επιτρέπει να δημιουργήσεις τον δικό σου χαρακτήρα και, αφότου έχουν συγκεντρωθεί και αυτοί των φίλων σου, ξεκινάτε όλοι μαζί για φανταστικές περιπέτειες με διλήμματα, μάχες εξερευνήσεις και κυνήγι θησαυρού. Ανάμεσά σας, ένας είναι ο Dungeon Master -θυμήσου τον Eddie- που διηγείται την ιστορία και είναι κάτι σαν διαιτητής.

dungeons_and_dragons_eddie.jpg

Κάτι το Stranger Things, κάτι η ταινία (που θα κυκλοφορήσει 3 Μαρτίου του 2023 στην Αμερική), όσοι δεν έχουμε ήδη παίξει D&D μάλλον θα το κάνουμε άμεσα.

Stranger Things: Ο Vecna τρόμαξε τη Millie Bobby Brown όπως κι όλους εμάς