Αυτός είναι ο ηθοποιός που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι Αμερικανοί όταν μιλάει

Νατάσσα Σχοινά
Αυτός είναι ο ηθοποιός που δεν μπορούν να κατανοήσουν οι Αμερικανοί όταν μιλάει

Οι υπότιτλοι αποτελούν αγαπημένη επιλογή του κοινού για να μπορέσει να κατανοήσει τους ηθοποιούς στις ταινίες και στις σειρές.

Οι υπότιτλοι είναι κομμάτι της ζωής μας. Τουλάχιστον από κινηματογραφικής άποψης. Χάρη στις πλατφόρμες και τη δίχως τέλος διάθεση ταινιών και σειρών, παραγωγές από όλον τον κόσμο φτάνουν στην οθόνη μας, γι’ αυτό και οι μεταφραστικές υπηρεσίες μάς είναι απαραίτητες.

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατανόησης με έναν συγκεκριμένο ηθοποιό και, μάλιστα, που μιλάει Αγγλικά. Πώς έφτασε στη δημοσιότητα το όνομά του; Μέσω ενός poll από το Preply.

Ο Tom Hardy είναι ο πιο δυσνόητος ηθοποιός για τους Αμερικανούς

Ένα poll που διεξήχθη μεταξύ 1.200 ανθρώπων έδειξε ότι το 50% των Αμερικανών χρησιμοποιούν υπότιτλους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων που παρακολουθούν μία ταινία. Μέσα σε αυτούς, η γενιά που χρησιμοποιεί περισσότερο υπότιτλους είναι η Gen Z (όσοι έχουν γεννηθεί στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές του 2010).

Όσο για τον ηθοποιό που φαίνεται περισσότερο δυσνόητος στους Αμερικανούς, αυτός είναι ο Tom Hardy. O 44χρονος ηθοποιός έχει γεννηθεί στο Hammersmith στο Λονδίνο και πρωτοεμφανίστηκε στη σειρά του HBO Band of Brothers και έπειτα στο Black Hawk Down του Ridley Scott, απ’ όπου και η καριέρα του εκτοξεύθηκε. Πλέον, παίζει στις πιο εμπορικές ταινίες του Hollywood και λατρεύεται από το κοινό. Ωστόσο, η προφορά του είναι αυτή που τους δυσκολεύει περισσότερο.

Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται καθαρά στη Βρετανική του προφορά ή αν πρόκειται για θέμα άρθρωσης. Ποιος ξέρει, ίσως η βαριά προφορά του Alfie Solomons στο Peaky Blinders να έκανε μεγάλο μέρος του «κακού».

Τον Tom Hardy ακολουθούν στη λίστα των πιο δυσνόητων ηθοποιών οι: Sofia Vergara, Arnold Schwarzenegger, Johnny Depp, Jackie Chan, Sean Connery, Benedict Cumberpatch, Michael Caine, James McAvoy.

Τώρα πώς κατανοούν πιο εύκολα τη Vergara ή τον Schwarzenegger σε σχέση με τον Hardy δεν ξέρουμε, αλλά ναι.

House of the Dragon: Η Daenerys Targaryen θα ήταν περήφανη για το επίσημο τρέιλερ