Oppenheimer: Στο teaser trailer ο Cillian Murphy είναι «ένα» με τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»

Νατάσσα Σχοινά
Oppenheimer: Στο teaser trailer ο Cillian Murphy είναι «ένα» με τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»

Ο εξαιρετικός Cillian Murphy, το γεμάτο μεγάλα ονόματα cast και ο σκηνοθέτης που κυνηγάει την ποιότητα.

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Christopher Nolan Oppenheimer φτάνει την ερχόμενη χρονιά στους κινηματογράφους και η Universal Pictures αποφάσισε να κυκλοφορήσει το teaser trailer που προβλήθηκε αποκλειστικά σε ορισμένους κινηματογράφους το περασμένο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας Nope του Jordan Peele.

Το teaser trailer της ταινίας Oppenheimer

«Ο κόσμος αλλάζει, ανασχηματίζεται. Αυτή είναι η στιγμή σου», ακούγεται να λέει η Emily Blunt που υποδύεται τη σύζυγο του Oppenheimer, Katherine. «Τους έδωσες τη δύναμη να καταστρέψουν τους εαυτούς τους», ακούγεται μία αντρική φωνή. Στο ενδιάμεσο των ηχητικών, περνούν από την οθόνη πλάνα με τον Cillian Murphy στον ρόλο του διάσημου φυσικού και «πατέρα της ατομικής βόμβας» και το αποτέλεσμα από τις πρώτες σκηνές είναι εντυπωσιακό. Τόσο υποκριτικά όσο και σκηνοθετικά.

Το cast της ταινίας

Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Dane DeHaan και Alden Ehrenreich είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα λάβουν μέρος στην ταινία. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, της υπόθεσης είναι πως τώρα ο Nolan έχει επιλέξει μερικούς από τους πιο εμπορικούς αυτήν τη στιγμή ηθοποιούς, κάθε ηλικίας, και, μάλιστα, από μεγάλα franchise, όπως η Pugh που έχει τον ρόλο της Yelena Belova στο σύμπαν της Marvel. Ακόμα, όμως, και με αυτήν τη ροπή στην εμπορικότητα, ο σκηνοθέτης έχει επιλέξει ανθρώπους που φημίζονται για την υποκριτική τους ικανότητα αλλά και την ταυτότητά τους.

https://www.instagram.com/p/CgjeY5vr_Co

Ποιος είναι ο Oppenheimer

Ο J. Robbert Oppenheimer γεννήθηκε το 1904, ήταν Αμερικανός φυσικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της California. Ο λόγος που έγινε γνωστός είναι επειδή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αναμείχθηκε στην παραγωγή πυρηνικών όπλων και συγκαταλέχθηκε σε αυτούς που παρατήρησαν την επιτυχή πυροδότηση της πρώτης ατομικής βόμβας στο Νέο Μεξικό. Εξ ου και τον αποκαλούν «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Η έκρηξη που συνέβη είχε δηλώσει πως του έφερε στο μυαλό μία φράση της Ινδουιστικής γραφής Gita: «Τώρα, γίνομαι ο Θάνατος, ο καταστροφέας των κόσμων». Λίγο μετά, τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στους βομβαρδισμούς της Hirosima και του Nagasaki.

Η ταινία Oppenheimer έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 21 Ιουλίου του 2023 στην Αμερική.

Bones & All: Ο Timothée Chalamet γίνεται κανίβαλος στη νέα του ταινία