The Gray Man: Καλός ο Ryan Gosling, αλλά σαν τον Chris Evans σε ρόλο κακού δεν είναι

Νατάσσα Σχοινά
The Gray Man: Καλός ο Ryan Gosling, αλλά σαν τον Chris Evans σε ρόλο κακού δεν είναι

Τι κι αν ο Gosling μοιάζει με James Bond, ο Evans είναι one-man-show.

Εδώ και μία εβδομάδα, πρώτη στο Netflix βρίσκεται η ταινία The Gray Man των αδερφών Russo με τον Ryan Gosling. Πολλοί τον παρομοίασαν με τον James Bond, μέχρι που αιτήθηκαν διαδικτυακά κάποιος να του δώσει τον ρόλο και να κλείσει η αναζήτηση της θέσης του 007. Όταν το ακούς αρχικά, νιώθεις πως μάλλον πρόκειται περί κάποιας υπερβολής, όμως, εκ του αποτελέσματος, ο 41χρονος ηθοποιός πράγματι ταιριάζει εντυπωσιακά στο προφίλ του 007.

Η υποκριτική εξέλιξη του Ryan Gosling

Ο Gosling έχει εξελιχθεί γενικά ως ηθοποιός και οι τελευταίες του ταινίες το πιστοποιούν. Από το Blade Runner 2049, το First Man και τώρα το The Gray Man. Γιατί, μπορεί για πολλούς οι ταινίες δράσης να μην αποτελούν απαραίτητα κριτήριο υποκριτικής, αλλά ο Gosling εδώ μπόρεσε να δείξει κάθε συναίσθημα που χρειαζόταν ανά πάσα στιγμή, από το καθαρά πρακτορικό που θέλει να τελειώσει ψυχρά τη δουλειά που του έχει ανατεθεί, μέχρι την ευαίσθητη πλευρά ενός πληρωμένου δολοφόνου.

the_gray_man_review2.jpg

Ωστόσο, όσο κι αν ο Gosling συμπληρώνει τα κουτάκια του καλού ηθοποιού, ικανού πρωταγωνιστή και δυνητικά άξιου James Bond, την παράσταση στην ταινία κλέβει ο Chris Evans.

Η αποκάλυψη του Chris Evans ως κακού

Το πιο πιθανό είναι να έχεις στο μυαλό σου τον Evans ως τον καλό, γλυκό, φροντιστικό Captain America της Marvel, όμως, εδώ πρέπει να τον ξεχάσεις. Και να μη θες, βέβαια, θα σε κάνει ο ίδιος. Από την πρώτη σκηνή που εμφανίζεται. Ο 41χρονος ηθοποιός άφησε για λίγο τους ηρωικούς του ρόλους και μετατράπηκε σε έναν από τους πιο μισητούς ανθρώπους που θα αντικρίσεις ποτέ, ακόμα και στην οθόνη. Είναι κακός, εριστικός, με ολική απουσία συναισθήματος που πατάει επί πτωμάτων και δε νοιάζεται για τίποτα και για κανέναν, παρά μόνο για το μεγάλο του «εγώ».

the_gray_man_review3.jpg

Μετά από αυτόν τον ρόλο, ο Evans κατάφερε να δείξει μία πλευρά της υποκριτικής του ικανότητας που πολλοί ενδεχομένως να μη φαντάζονταν ότι υπήρχε, άνοιξε νέους ορίζονται στο μέλλον του και κυρίως κατάφερε να αποσυνδέσει εντελώς τη φυσιογνωμία του από τον ρόλο του κατά τα λοιπά αγαπημένου Cap.

Απογοήτευση από Ana de Armas και Regé-Jean Page

Η Ana de Armas είναι από τα ονόματα που υπάρχουν στο cast της ταινίας επειδή έχουν ζήτηση. Όπως και αυτό του Regé-Jean Page του Bridgerton. Οι δύο ηθοποιοί δεν κατάφεραν να προσφέρουν κάτι στο τελικό αποτέλεσμα της ταινίας και εύκολα θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από άλλους συναδέλφους τους. Ναι, είναι αγαπητοί στο κοινό, αλλά δεν ήταν κάτι φοβερό στην ταινία. Και να μην υπήρχαν, δε θα έλειπαν. Μέχρι που σε κάποια σημεία μοιάζουν παράταιροι, σαν να μην μπορούν να υποστηρίξουν τους ρόλους τους.

the_gray_man_review12.jpg

Ο τελικός απολογισμός του The Gray Man, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για μία ευχάριστη και διασκεδαστική ταινία δράσης με άρωμα από James Bond και ένα ντουέτο πρωταγωνιστών με εξαιρετική χημεία. Οπότε, παίρνει θετική ψήφο για τις προβολές του σαββατοκύριακου.

Oppenheimer: Στο teaser trailer ο Cillian Murphy είναι «ένα» με τον «πατέρα της ατομικής βόμβας»