Αθλητισμός: 7 στιγμές ήθους, δυναμισμού και συναισθήματος που άλλαξαν το φετινό καλοκαίρι

Νατάσσα Σχοινά
Αθλητισμός: 7 στιγμές ήθους, δυναμισμού και συναισθήματος που άλλαξαν το φετινό καλοκαίρι

Οι αθλητές τα έδωσαν όλα στη μάχη για ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, για μια νίκη, για μια εμφάνιση που θα σφραγίσει την μεγάλη προσπάθειά τους. Έδωσαν, όμως, και κάτι πολύ σημαντικό σε όλους εμάς. 

Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πανδημίας για όλον τον πλανήτη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν και πάλι παραδίδοντας μαθήματα όχι μόνο αθλητισμού αλλά ανθρώπινων αξιών σε κάθε επίπεδο. Οι αθλητές και Ολυμπιονίκες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Σωματικά και ψυχικά.

Τα παιδιά έφεραν αέρα ανανέωσης όχι μόνο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο αλλά και όπου εμφανίστηκαν για να διεκδικήσουν κάποια πρόκριση. Με την πυγμή τους. Με την αποφασιστικότητά τους. Με τη θέλησή τους να αλλάξουν τα πράγματα. Με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τόσο οι ίδιοι όσο και οι καταστάσεις.

  1. Naomi Osaka



Η Naomi Osaka είναι ένα κορίτσι που, αν παρακολουθείς γενικά στην πορεία του στο τένις, καταλαβαίνεις ότι είναι ένα πρότυπο αθλήτριας. Όχι απλά για την απόδοσή της στο άθλημα, αλλά για τον χαρακτήρα της.

Η 23χρονη τενίστρια αποσύρθηκε από το Wimbledon καθώς βίωσε «μεγάλα κύματα άγχους» και κατάθλιψη. Ένα γεγονός που βοηθά στην κατάρριψη του στίγματος της ψυχικής υγείας.

  1. Ομάδα γυναικών beach volley Νορβηγίας

https://www.instagram.com/p/CQ_6Xcqn2N1

Η ομάδα γυναικών beach volley Νορβηγίας πήγε κόντρα στην εμφάνιση των αθλητριών με μαγιό και φόρεσαν σορτς. Για αυτήν τους την απόφαση πήραν πρόστιμο 1.770 δολάρια με την κατηγορία της «ακατάλληλης ένδυσης».

Celebrities, όπως η Pink, προσφέρθηκαν μετά χαράς να το πληρώσουν.


Λιγότερο sexiness στον αθλητισμό: Οι αθλήτριες αντιδρούν εχοντας ως ασπίδα ... τις εμφανίσεις τους

  1. Mutaz Essa Barshim – Gianmarco Tamberi



Ο αθλητής του Qatar Mutaz Essa Barshim και της Ιταλίας, Gianmarco Tamberi, ήρθαν ισόπαλοι στο τελευταίο άλμα εις ύψος και τους προσφέρθηκε να δοκιμάσουν άλλη μία φορά για να αναδειχτεί ο νικητής.

Εκείνοι, απλώς αποφάσισαν να μοιραστούν δύο χρυσά μετάλλια.

  1. Sky Brown

https://www.instagram.com/p/CSVOsyQJ2jH

Η Sky Brown έγινε η νεαρότερη Ολυμπιονίκης της Βρετανίας -13 ετών- κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο skateboarding. Και, μάλιστα, έναν χρόνο αφότου είχε μία άσχημη πτώση και οι γονείς της προσπάθησαν να την πείσουν να παρατήσει το άθλημα.

Η Simone Biles παραιτήθηκε, η Κορακάκη δεν τα θαλάσσωσε, οι Ολυμπιονίκες δεν είναι υπεράνθρωποι

5. Θοδωρής Ιακωβίδης



Ο έλληνας αρσιβαρίστας ξέσπασε στην κάμερα και άνοιξε την καρδιά του σχετικά με τον λόγο που τον κάνει να αποσυρθεί από το άθλημα για το οποίο με τόση επιμονή και αυτοθυσία πάλευε όλα αυτά τα χρόνια.

«Την έχω πάρει την απόφαση από τα 27, αλλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο και ούτε που ξέρω γιατί την έκανα. Η περηφάνια μου δεν σηκώνει αυτό. Να ξέρω ότι ο φυσικοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, δε μου παίρνει λεφτά, γιατί είναι δύσκολα»

Θοδωρής Ιακωβίδης: Τεράστιο κύμα στήριξης στο Twitter για τον αθλητή της άρσης βαρών

6. Μίλτος Τεντόγλου



Ο 23χρονος Έλληνας κατέκτησε το χρυσό στο άλμα εις μήκος και έκανε μία δήλωση που δύσκολα θα ακούσεις: «Ήμουν τυχερός, ο Κουβανός ήταν καλύτερος. Δεν έπρεπε να έχω κερδίσει εγώ»

Ολυμπιακοί Αγώνες: 2ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα - Ποιος είναι ο 23χρονος Μίλτος Τεντόγλου

7. Γιάννης Φουντούλης



Η ομάδα ανδρών πόλο πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό και, επειδή τα παιδιά πανηγύρισαν για το σπουδαίο τους κατόρθωμα την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, ο αρχηγός, Γιάννης Φουντούλης, ζήτησε συγγνώμη στον κόσμο για τη χαρά τους.

athletes

Τόκιο 2020: Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών πέρασε τελικό, εξασφάλισε μετάλλιο! Συγκλονίζει ο Φουντούλης

Οι αθλητές που κάνουν όνειρα για μια διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι εμείς που περιμένουμε να ζήσουμε στιγμές έντονων συναισθημάτων μέσα από τις προσπάθειές τους, έδωσαν ήδη για το Παρίσι 2024!