Χρειαζόμαστε το sequel του 365 Days;

Νατάσσα Σχοινά
Χρειαζόμαστε το sequel του 365 Days;

Η συνέχεια της ταινίας 365 Days έρχεται στο Netflix και τρέμουμε για το τι θα δούμε.

Το 2020, κυκλοφόρησε στο Netflix η ταινία «365 Days». Κατευθείαν αρχίσαμε να τη συζητάμε. Ο κύριος λόγος ήταν οι ερωτικές σκηνές και το γυμνό που με άνεση εμφανιζόταν στις οθόνες μας, το οποίο θα εκτιμούσαμε αν δεν υπήρχε ένα πολύ απλό και ουσιαστικό πρόβλημα: η ταινία ήταν κακή.

Όσο και να άρεσε ο πρωταγωνιστής Michele Morrone σε μεγάλο μέρος του γυναικείου κοινού, δεν μπορούσε με τίποτα να καλύψει τα κενά στη δομή της ταινίας. Ένας μαφιόζος που απαγάγει μια διευθύντρια πωλήσεων, της δίνει 365 μέρες για να τον ερωτευτεί και στην πορεία τη βάζει να τον παρακολουθεί σε ερωτικές συνευρέσεις με άλλες γυναίκες για να την κάνει να ζηλέψει, δεν προκαλεί κανένα πάθος ή επιθυμία, πέρα από διερώτηση για το αν γινόμαστε μάρτυρες ενός συνδρόμου Στοκχόλμης (σ.σ. ένα ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι όμηροι διάκεινται θετικά προς τους απαγωγείς τους, έως και ταυτίζονται μαζί τους).


Όταν η πλοκή έχει από μόνη της πρόβλημα, λίγο έχει σημασία αν τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά, αλλά κι από σκηνοθετικής άποψης να το πιάσεις το θέμα, κι από μουσικής επένδυσης κι από οτιδήποτε, δεν το κατατάσσεις στις πιο άρτιες κινηματογραφικά δουλειές.

Χρειαζόμαστε το sequel του 365 Days;

Κάπως έτσι και στην αναμονή της έλευσης του sequel με τίτλο «365 Days: This Day», αναρωτιέσαι πόσο ανάγκη το έχουμε. Θα μου πεις, δε χρειάζεται μία ταινία να είναι «καλή» για να έχει συνέχεια. Και μόνο που δημιουργείται ντόρος γύρω από το όνομά της τον σκοπό της, τον πετυχαίνει, όμως, αλήθεια, βλέποντας, ειδικά, το τρέιλερ, γεμίζεις με κάποια «γιατί».


Αρχικά, το τρέιλερ μοιάζει να προσπαθεί να μιμηθεί ξεκάθαρα πλέον το 50 Shades of Grey, αντιγράφοντας μέχρι και αυτούσιες σκηνές, όπως αυτή που η πρωταγωνίστρια είναι δεμένη στο κρεβάτι, το κόκκινο δωμάτιο είναι εδώ ένα μαύρο/πράσινο και ο «ήρωας» είναι απλώς ένας εμφανώς πιο macho man.

Ας μη σχολιάσουμε καν το γεγονός ότι η απηχθείσα στην πρώτη ταινία, όχι μόνο δεν του κράτησε κακία, όχι μόνο τον ερωτεύτηκε, αλλά κατέληξε και να τον παντρευτεί. Καθώς φαίνεται, βέβαια, ούτε αυτό πήγε καλά -πολύ σοκαριστικό!- και στον ορίζοντα πλανάται ένα ερωτικό τρίγωνο με έναν τύπο που γνώρισε η Laura, την ώρα που κλονίστηκε η εμπιστοσύνη (!) της για τον Massimo.

Britney Spears What GIF

Η ιστορία και η εκτέλεσή της δε μου γέμισε το μάτι την πρώτη φορά και, μεγάλα λόγια μην πω, αλλά δε μου το γεμίζει ούτε για το sequel. Κοντός ψαλμός, η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου, οπότε, αν αντέξουμε να τη δούμε, θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Mr. and Mrs. Smith γίνεται σειρά και ξέρουμε ποιοι θα υποδυθούν τον John και την Jane

Interview With The Vampire: Μπορεί η σειρά να συναγωνιστεί την εμβληματική ταινία;

Bridgerton: Γιατί η 2η σεζόν είναι παραδόξως πολύ πιο έντονη ερωτικά από την 1η