Η Alicia Vikander πρωταγωνίστρια στην αδιανόητα meta σειρά Irma Vep

Νατάσσα Σχοινά
Η Alicia Vikander πρωταγωνίστρια στην αδιανόητα meta σειρά Irma Vep

Ο Olivier Assayas επιστρέφει για το remake της ταινίας του από το 1996.

Η κλασική γαλλική ταινία του 1996 «Irma Vep» γίνεται τηλεοπτική σειρά με την Alicia Vikander στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός βρίσκει το όνομά της σε άλλον έναν εικονικό τίτλο στο βιογραφικό της που θέτει τις βάσεις για μία ιδιαίτερη ερμηνεία.

Η 33χρονη ηθοποιός υποδύεται τη Mira, μία Αμερικανίδα ηθοποιό που πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο remake μίας ταινίας του βωβού κινηματογράφου με όνομα «Les Vampires».

Στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε, ο χαρακτήρας της Mira βρίσκεται σε πρώτο πλάνο να κρατάει ένα όπλο και να σκοτώνει τον συμπρωταγωνιστή της, την ώρα που ο σκηνοθέτης τής δίνει οδηγία να τον πατήσει με τα παπούτσια της. Τότε, η Mira βγαίνει από τον ρόλο της για να του πει «Rene, έχω τακούνια. Δεν μπορώ να πηδήξω πάνω του», με τον ίδιο να προσπαθεί να την πείσει πως είναι νεκρός και δεν καταλαβαίνει. Η Mira είναι ουσιαστικά μία ηθοποιός που έχει βαρεθεί τα blockbuster και τις παραγωγές στις οποίες παίζει μονίμως την υπερηρωίδα και ψάχνει απλά για μία «καλή ταινία». Ώσπου αναλαμβάνει την Irma Vep.

Το remake της ταινίας σε σειρά 26 χρόνια μετά

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς «Irma Vep» υπογράφει ο Olivier Assayas, ο άνθρωπος που παρουσίασε πριν από 26 χρόνια την ομώνυμη meta ταινία από την οποία εμπνέεται το remake (σ.σ. Ο meta κινηματογράφος είναι ένα είδος στο οποίο η ταινία ενημερώνει το κοινό ότι βλέπει μία πλαστή ιστορία. Μία ταινία μπορεί να κάνει αναφορές ακόμα και στη δική της παραγωγή για να κρατάει το κοινό σε μία κατάσταση αμφιβολίας).

Το τρέιλερ της ταινίας του 1996:

Ο Assayas ήταν παντρεμένος με την πρωταγωνίστρια της ταινίας του 1996, Maggie Cheung, οπότε η πραγματικότητα μπλέκεται με κεκαλυμμένο τρόπο μέσα στο σενάριο και στις στιχομυθίες της ταινίας.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο HBO Max.

Η high-tech ταινία του Anthony Hopkins που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στο Zoom