Resident Evil: Το τρέιλερ της σειράς προσπαθεί να διαγράψει την αποτυχία των ταινιών

Νατάσσα Σχοινά
Resident Evil: Το τρέιλερ της σειράς προσπαθεί να διαγράψει την αποτυχία των ταινιών

Το νέο πρότζεκτ έρχεται και η αγωνία για το αποτέλεσμα -δικαίως- είναι αισθητή.

Πριν βιαστείς να κατακρίνεις τις τελευταίες ταινίες Resident Evil που κυκλοφόρησαν στους κινηματογράφους και την κατρακύλα που είχε από ένα σημείο και μετά το franchise -δίκιο θα έχεις και να το κάνεις, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα-, ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι η νέα σειρά που βρίσκεται στα σκαριά δεν έχει καμία μα απολύτως καμία σχέση με όσα έχουν προηγηθεί. Το Netflix εξαρχής είχε στο μυαλό του να κάνει εντελώς «φρέσκο» με το concept και από τα τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής φαίνεται πως αυτή τους η επιθυμία πραγματώνεται.

Ειδικά το τρέιλερ που κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου δίνει μία καλύτερη γεύση σχετικά με τα όσα πρόκειται να δούμε, διευκρινίζοντας πέραν πάσης αμφιβολίας πως η σειρά δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση όχι μόνο με τις ταινίες που προηγήθηκαν αλλά και με το video game που έκανε γνωστή την ιστορία.

Το τρέιλερ 6/6:

Το τρέιλερ 12/5:

Το τρέιλερ ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια Jade (Ella Balinska) και μία ορδή από ζόμπι που επιτίθεται με φρενίτιδα σε έναν κατεστραμμένο κόσμο. Το παρόν και το παρελθόν παρεμβαίνουν το ένα στο άλλο για να μας δείξουν πώς ήταν κάποτε ο κόσμος όταν η αποκάλυψη ακόμη δεν είχε ξεσπάσει. Το τηλεοπτικό παρόν είναι στο 2036, ενώ η αποκάλυψη αρχίζει το 2022 - για να κάνουμε αναπόφευκτα τη συσχέτιση με τη χρονιά που διανύουμε-. Ο μικρότερος εαυτός της Jade (Tamara Smart) και η Billie (Siena Agudong) μετακομίζουν στη New Raccoon City, την οποία φυσικά και έχει δημιουργήσει η φαρμακευτική εταιρεία Umbrella, ενώ ο T-virus εντοπίζεται μέσα σε ένα φάρμακό της ξεδιπλώνοντας μία αλληλουχία γεγονότων.

Η επίσημη σύνοψη

«Χρονιά 2036 – 14 χρόνια μετά από έναν θανατηφόρο ιό που προκλήθηκε από παγκόσμια αποκάλυψη, η Jade Wesker πολεμάει για επιβίωση σε έναν κόσμο που έχει κατακλυστεί από αιμοδιψή, μολυσμένα και παρανοϊκά πλάσματα. Σε αυτό το πραγματικό μακελειό, η Jade στοιχειώνεται από το παρελθόν της στη New Raccoon City, από τις ανατριχιαστικές συνδέσεις του πατέρα της με την Umbrella Corporation αλλά κυρίως από αυτό που συνέβη στην αδερφή της, Billie»

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 14 Ιουλίου.

Clark: Ο Bill Skarsgård υποδύεται τον εγκληματία πίσω από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης