Οι σοκαριστικές δηλώσεις του θετού αδελφού του Elvis Presley για τις ενοχές και τον θάνατό του

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Οι σοκαριστικές δηλώσεις του θετού αδελφού του Elvis Presley για τις ενοχές και τον θάνατό του

Ο ετεροθαλής αδελφός του Elvis Presley έκανε σοκαριστικούς ισχυρισμούς για το τι έκανε ο τραγουδιστής για να αποφύγει να αποκαλυφθούν οι «ανάρμοστες» σχέσεις του.

Το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις ανησυχητικές σχέσεις του Elvis Presley με έφηβες και ο ετεροθαλής αδελφός του κάνει σοκαριστικές δηλώσεις για το τι πιστεύει για τον θάνατο του Βασιλιά του Rock'n'Roll.

Julian Sands: Η ανατριχιαστική εξέλιξη, ο κόσμος που ευελπιστεί ακόμα & αυτοί που λένε συλλυπητήρια

Elvis Presley και η σκοτεινή αλήθεια του αδελφού του

Σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο "Elvis' Women", η ιδιωτική ζωή του θρύλου της μουσικής Elvis Presley έρχεται στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας τις υποτιθέμενες σχέσεις που είχε με ανήλικα κορίτσια. Οι εκρηκτικές αποκαλύψεις που γίνονται στο ντοκιμαντέρ που αποτελείται από τρία μέρη, έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις και εγείρουν ανησυχίες για τη διαχρονική κληρονομιά του βασιλιά του Rock 'n' Roll.

Το ντοκιμαντέρ του Amazon έχει ως στόχο να αποκαλύψει αυτό που παρουσιάζει ως αρπακτική συμπεριφορά του Elvis, η οποία, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, αποτελεί σημαντική απειλή για το όνομά του. Μια εντυπωσιακή αποκάλυψη που φέρνει στο φως η σειρά είναι μια υποτιθέμενη αγαπημένη ατάκα του Elvis: "fourteen will get you 20!". Η φράση αυτή λέγεται ότι υποδηλώνει τις πιθανές νομικές συνέπειες που θα αντιμετώπιζε αν τον έπιαναν να επιδίδεται σε σεξουαλική δραστηριότητα με ένα 14χρονο κορίτσι -δηλαδή, ποινή φυλάκισης 20 ετών.

https://www.instagram.com/reel/CtJptsfNMbv/

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο φόβος των νομικών επιπτώσεων δεν απέτρεψε τον Elvis από το να έχει επαφές με έφηβες κοπέλες. Σύμφωνα με τον David Stanley, ετεροθαλή αδελφό του Elvis και στενό έμπιστο, οι ενοχές που προέκυπταν από αυτές τις σχέσεις έγιναν συντριπτικές για το μουσικό είδωλο.

Ο Stanley ισχυρίζεται ότι οι ενοχές του είναι αυτές που τον οδήγησαν τελικά στο να αυτοκτονήσει, οδηγούμενος από τον φόβο ότι ο υποτιθέμενος έρωτάς του με ανήλικα κορίτσια θα αποκαλυπτόταν σε ένα επερχόμενο βιβλίο.

Έχοντας υπάρξει μέλος της συνοδείας του Elvis καθ' όλη τη δεκαετία του 1970, ο Stanley θυμάται έντονα την προτίμηση του ετεροθαλή αδελφού του σε κορίτσια ηλικίας 15 ή 16 ετών, γεγονός που τον ενοχλούσε βαθιά.

Ο Stanley υποτίθεται πως τον αντιμετώπισε για τις πιθανές συνέπειες, σημειώνοντας την εκπληκτική ικανότητά του να αποφεύγει τα νομικά προβλήματα. "Του είπα ότι είναι θαύμα που δεν τον έπιασαν. Γλίτωσε από πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έκαναν, λόγω των χρημάτων, της περιουσίας, της φήμης και της δύναμης, του χαρίσματος και του μαγνητισμού του. Ο Elvis μπορούσε να σε ξεγελάσει."

Συνέχισε: "Προμελετούσε τη λήψη των φαρμάκων που τον σκότωσαν. Αγάπη, καημός, πόνος, αποκάλυψη - απλά δεν μπορούσε να το αντέξει άλλο".

Ο θάνατος του Έλβις

Ο Έλβις απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών τον Αύγουστο του 1977 από καρδιακή προσβολή που προκλήθηκε από υπερβολική δόση φαρμάκων.

Αν και οι εφημερίδες της εποχής ανέφεραν πως το γραφείο νεκροψίας του Σαν Φρανσίσκο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η χρήση ναρκωτικών συνέβαλε στον θάνατό του", ωστόσο τα χρόνια που ακολούθησαν διεξήχθησαν πολλές έρευνες για τον θάνατό του.

Πολλαπλές αναφορές άρχισαν να αποδίδουν την καρδιακή ανακοπή του Έλβις στην "πολυφαρμακία" (την ταυτόχρονη χρήση πολλών φαρμάκων), η οποία επηρέασε αρνητικά αυτό που το ιατρικό προσωπικό ανέφερε ποικιλοτρόπως ως "διογκωμένη" καρδιά "φραγμένες" αρτηρίες και "υπερτασική καρδιοπάθεια". (πηγή: eu.commercialappeal).

Το επίμαχο ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μαρτυρίες από διάφορες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι έγιναν στόχος του Έλβις κατά τη διάρκεια των νεότερων χρόνων τους. Ανάμεσά τους είναι και η Jackie Rowland, η οποία μοιράζεται με θάρρος την ανησυχητική εμπειρία της μπροστά στην κάμερα. Η Rowland ήταν μόλις 13 ετών όταν η μητέρα της συνειδητοποίησε το πάθος της για τον τραγουδιστή. Σε μια συμφωνία για να συναντήσει το είδωλό της σε συναυλία, η Rowland ξεκίνησε αυτό που ονόμασε "δίαιτα αγάπης για τον Elvis", χάνοντας αξιοσημείωτα 36 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Η μητέρα της Rowland έγραψε ένα γράμμα στον Elvis, περιγράφοντας λεπτομερώς τη βαθιά επίδραση που είχε στη ζωή της κόρης της. Ως αποτέλεσμα, η οικογένεια προσκλήθηκε να συναντήσει τον Elvis, συνοδευόμενη από τους γονείς του, Gladys και Vernon Presley. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Έλβις φέρεται να τράβηξε την Τζάκι κοντά του, τσιμπώντας το αυτί της και γλείφοντας τον λαιμό της. Όταν η Τζάκι εξέφρασε τη δυσφορία της, ο Έλβις φέρεται να απέρριψε τις ανησυχίες της, δηλώνοντας στη μητέρα της: "Ω, κυρία Ρόουλαντ, τι συμβαίνει με την κόρη σας; Δεν είναι φυσιολογική".

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις που παρουσιάζονται στο "Elvis' Women" έχουν πυροδοτήσει μια νέα συζήτηση για τις πολύπλοκες και αμφιλεγόμενες πτυχές της ζωής του Elvis Presley. Καθώς το ντοκιμαντέρ συνεχίζει να εκτυλίσσεται, το κοινό και οι θαυμαστές παραμένουν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν αυτές οι αποκαλύψεις στη διαχρονική κληρονομιά του βασιλιά.

Το φαινόμενο Elvis καλά κρατεί

Σε κάθε περίπτωση, ο Elvis συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ακούγεται τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Evis" του Baz Luhrmann που ήταν και υποψήφια για 8 Όσκαρ να αναζωπυρώνει αυτήν τη μανία για τον Βασιλιά του Rock'n'Roll.

Priscilla: Η γυναίκα του Elvis λάτρεψε το trailer της ταινίας της Copola αλλά υπάρχουν αντιδράσεις

Εκτός αυτού, αναμένεται και ταινία για τη γυναίκα του. Με τίτλο "Priscilla", η νέα βιογραφία φέρει την υπογραφή της Sofia Coppola (Lost in Translation) σε σενάριο και σκηνοθεσία, και βάζει την οικογένεια Presley στο μικροσκόπιο, αυτήν τη φορά όμως από την οπτική της γυναίκας που παντρεύτηκε τον μύθο.