25+1 λόγοι που θα σε κάνουν φέτος να ξαναδείς τηλεόραση - Έρωτας, εκδίκηση και ανατροπές με χιούμορ

Κατερίνα Μπούσιου
25+1 λόγοι που θα σε κάνουν φέτος να ξαναδείς τηλεόραση - Έρωτας, εκδίκηση και ανατροπές με χιούμορ

Εσύ με ποιον πρωταγωνιστή ή πρωταγωνίστρια θα ταυτιστείς τη νέα σεζόν; Οι σειρές της TV έχουν φέτος μεγάλη ποικιλία σε πρόσωπα και ενδιαφέρουσα πλοκή. Από το γέλιο στο δράμα, ένα κανάλι δρόμος.

Οι «Άγριες Μέλισσες» πριν 3 χρόνια δημιούργησαν μία νέα εποχή στην τηλεόραση, άνοιξαν δρόμο για επιστροφή στην ανανέωσηκαι ανέβασαν τον πήχη σε επίπεδο παραγωγών, ώστε φέτος θα έχουμε ρεκόρ νέων σειρών. Τα τηλεοπτικά κανάλια ποντάρουν σε δυνατούς και παράνομους έρωτες, σε κόντρες και εκδίκηση, αλλά και σε τρελές ανατροπές που φέρνουν γέλιο με πρωτότυπες κωμωδίες. Η επιλογή είναι δύσκολη και το στοίχημα μεγάλο. Ο ανταγωνισμός στο φουλ και οι τηλεθεατές σίγουρα θα διχαστούν γιατί θα προκύψουν διλήμματα στην επιλογή. Αυτός ο τηλεοπτικός πλουραλισμός που μας είχε τόσο λείψει, επιστρέφει δυναμικά και μας κάνει να ανυπομονούμε να χειμωνιάσει. Μέχρι τότε, όμως, ας κάνουμε ένα γρήγορo ζάπινγκ σε όσα θα δεις σε ιδιωτική και δημόσια τηλεόραση και θα σου προτείνουμε τα δικά μας φαβορί.

MEGA

Σταθερά παραμένει η «Γη της ελιάς» στη ζώνη του prime time που και εμείς αγαπάμε, αλλά φέτος οι ήρωες της Μάνης θα παραδίδουν την σκυτάλη σε τρεις ακόμη σειρές. Το «Μαύρο ρόδο» διηγείται τον κρυφό έρωτα μίας μοναχής με τον γόη του χωριού, με τα μυστικά και τις προδοσίες των οικογενειών τους να ξυπνούν παράλληλα πάθη. Η σειρά πλαισιώνεται από ένα πολύ αξιόλογο καστ δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, την Φωτεινή Παπαθεωδόρου και τον Μιχαήλ Ταμπακάκη, που είναι ένα όμορφο και φρέσκο τηλεοπτικά δίδυμο. Και με ταλέντο. Το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» με τις Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη και τη Νίκη Λάμη είναι η νέα πρόταση στην κωμωδία και σίγουρα θα κάνει την έκπληξη, να το θυμάσαι αυτό. Μέχρι να ξεκινήσει ο «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Είναι η μόνη σειρά που έχει διαφημιστεί τόσο πολύ (και όχι άδικα) μήνες πριν την προβολή της. Ποντάρουμε στον Χριστόφορο με κλειστά τα μάτια.

ALPHA

Αν δεν είσαι φαν του Σασμού και δεν εκπλαγείς με τις ανατροπές που φέρνει φέτος ο Στέλιος Μάινας, στην ζωή του Δημήτρη Λάλου, σου έχουμε μία δεύτερη επιλογή. Το «Αυτή η νύχτα μένει» με τον Βασίλη Μπισμπίκη και τον Γιάννη Στάνκογλου να κονταροχτυπιούνται σε νυχτερινό κέντρο του Αγρινίου, για την καρδιά μίας γυναίκας φυσικά.

https://www.instagram.com/p/ChuPWLzOcBt

Η σειρά θα έχει διαφορές με την ομότιτλη ταινία και οι ηθοποιοί που την πλαισιώνουν είναι ένας και ένας. Αν αναζητάς κάτι ιδιαίτερο και έχεις ήδη δει στο Ertflix τη σειρά Paradise, η ελληνική μεταφορά στον «Παράδεισο κυριών» θα σε αποζημιώσει. Πολυάριθμο και γνωστό μας κάστ και με ύφος ρετρό σε στυλ και ενδυματολογικό κώδικα. Κρατείστε δυνάμεις για το δεύτερο μισό της σεζόν. Έρχεται μία ακόμη τηλεοπτική μεταφορά του «Γιατρού» (επιτυχία ευρωπαικών προδιαγραφών) και η μεγάλη έκπληξη θα είναι ο ρόλος του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Και αυτός είναι στην κατηγορία των αγαπημένων μας επιστροφών.

ΑΝΤ1

Όταν ο καλός σου θα κάνει ένα διάλειμμα από τους αγώνες Μουντιάλ που θα μεταδόσει αποκλειστικά το κανάλι, μη χάσεις την ευκαιρία να δεις ένα φρέσκο και ωραίο ζευγάρι, τους: Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθα Λαμπίρη - Φεντόρουφ σε σειρά τύπου CSI όπως θα είναι οι «Παγιδευμένοι». Ενδιάμεσα έχουμε δύο κωμωδίες και δύσκολα μπορούμε να επιλέξουμε μία από αυτές. Στο «Εκτός υπηρεσίας» θα θαυμάσεις τον Πάνο Βλάχο που επιστρέφει με κωμικό ρόλο και στο «Ποιος Παπαδόπουλος» η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Κρατερός Κατσούλης γίνονται ξανά τηλεοπτικό ζευγάρι για να προσφέρουν πολύ γέλιο.

ΣΚΑΙ

Στην νέα καθημερινή σειρά «Άγρια Γη» έχουμε το δίπολο του δυνατού έρωτα και της εκδίκησης. Στέφανος Μιχαήλ και Παναγιώτα Βιτετζάκη είναι το πανέμορφο ζευγάρι που θα λατρέψεις και στην συνέχεια θα συμπονέσεις για όσα δεινά τους βρουν. Ένα όμως άλλο ζευγάρι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Γιώργος Παπαγεωργίου και η Έλενα Πιερίδου, ο καπετάνιος και η πρόσφυγας - Συριοπούλα ζούν επίσης έναν κρυφό και απαγορευμένο έρωτα με φόντο την Μυτιλήνη στον «Γλυκάνισο». Ταιριαστοί. Ήδη από το τρέιλερ βλέπουμε ότι έχουν τηλεοπτική χημεία. Με ενδιαφέρον αναμένουμε και την σειρά με αυτοτελή επεισόδια, «Στοργή» με την Μαρία Ναυπλιώτου και ένα σπουδαίο καστ με quest ηθοποιούς.

ΕΡΤ

Η δημόσια τηλεόραση κάνει φέτος την μεγάλη έκπληξη. Ποικιλία επιλογών για όλες τις ηλικίες. 11 σειρές, με την συνέχεια του «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και τα «Καλύτερα μας χρόνια». Σίγουρα η συνέχεια από το «Νησί» με το «Μία νύχτα του Αυγούστου» είναι στα must της σεζόν. Γιάννης Στάνκογλου και Γιούλικα Σκαφιδά μαζί με την Ευγενία Δημητροπούλου, που έπαιζαν και στο «Νησί» είναι οι 3 ήρωες που αγαπάμε και θέλουμε να δούμε ξανά. Θα υπάρξουν 3 νέες μίνι σειρές του Μανούσου Μανουσάκη που βασίζονται σε κλασικά αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας και το βλέμμα μας σίγουρα θα σταθεί σε μία άλλη σειρά εποχής, το «Φλόγα και άνεμος» που διηγείται την ιστορία αγάπης μεταξύ της Κυβέλης και του Γεωργίου Παπανδρέου. Είναι ένα καλό μάθημα ιστορίας για όσους δεν γνωρίζουν και μία χρυσή αφορμή για να απολαύσουμε την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τον Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

https://www.instagram.com/p/ChzWnbXq8Nn

Από όλα όσα αναφέραμε, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο πιο πρωτότυπο από όλα. «Τα νούμερα» είναι μία νέα μουσική κωμωδία, μία σουρεαλιστική προσέγγιση της μυθοπλασίας με εμπνευστές τον Φοίβο Δεληβοριά (ο οποίος και θα υποδυθεί τον κεντρικό ρόλο) και τον Σπύρο Κρίμπαλη. Ακολουθεί την πορεία ενός θεότρελου θιάσου που θέλει να αναβιώσει στην σύγχρονη Αθήνα, την μάντρα του Αττίκ, το μουσικό φεστιβάλ ταλέντων της δεκαετίας του '50. Φρέσκο, διαφορετικό και περιμένουμε να το απολαύσουμε.

https://www.instagram.com/p/Chr-6XpFf0f

Plus tip. Δεν παραλείπουμε και την καθημερινή σειρά «Τρία μίλια» του Star η οποία συνεχίζει για δεύτερη σεζόν. Νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί ανάμεσα σε ήδη καταξιωμένους και ωραία πλοκή που δεν «βαλτώνει».

OPEN

Ένα επίσης μεγάλο άνοιγμα στην μυθοπλασία κάνει το Open, αρχικά με την συνέχεια στο «Κόκκινο Ποτάμι», ενώ σίγουρα ο «Έρωτας φυγάς» είναι στις επιλογές μας. Ένας έρωτας εποχής ανάμεσα στον Μάρκο και στην Αλεξάνδρα με πολύ δυνατό καστ. Πέμυ Ζούνη, Αντώνης Καρυστινός και Σταύρος Ζαλμάς, είναι τρεις από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς. Ο Μάριος Αθανασίου είναι και ο πρωταγωνιστής στην νέα κωμωδία «Είμαστε οικογένεια» του Βασίλη Θωμόπουλου και οι δύο τους αποτελούν εγγύηση επιτυχίας.