Ο Brad Pitt κάνει στροφή στην καριέρα του δημιουργώντας έργα τέχνης

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Brad Pitt κάνει στροφή στην καριέρα του δημιουργώντας έργα τέχνης
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Ο διάσημος ηθοποιός δημιούργησε εντυπωσιακά γλυπτά μικρού και μεγάλου μεγέθους, των οποίων η τιμή παραμένει για την ώρα άγνωστη.

Νέα σελίδα στη ζωή του έχει γυρίσει ο Brad Pitt και όλα δείχνουν πως διανύει μια πολύ καλή περίοδο. Ο 58χρονος σταρ της μεγάλης οθόνης έχει στραφεί προς την τέχνη, δημιουργώντας εντυπωσιακά γλυπτά.

Ο Αμερικανός ηθοποιός συμμετέχει στην έκθεση με τίτλο «Thomas Houseago's WE with Nick Cave & Brad Pitt » που διοργανώνεται σε Μουσείο στο Τάμπερε, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο αυτοδίδακτος Χολυγουντιανός σταρ παρουσίασε τα γλυπτά του στο κοινό», δήλωσε το μουσείο.

O Brad Pitt παρουσίασε τα γλυπτά του

Ο 58χρονος ηθοποιός παρουσίασε γλυπτά μικρού και μεγάλου μεγέθους. Φιλοτέχνησε επίσης πολλά ξύλινα κηροπήγια «Candle Holders For Loved Ones», τα οποία όπως ο ίδιος ανέφερε δημιουργήθηκαν την περίοδο της καραντίνας.

Οι τίτλοι των έργων του Pitt είναι αρκετά πρωτότυποι και σε κάποια από τα κομμάτια του έγραψε: «Τραύμα όπλου που προκλήθηκε στο σπίτι», «Στοχεύοντας σε εσένα με είδα, αλλά ήταν πολύ αργά αυτή τη φορά», «Θαμμένες ανάγκες» και «Σκλάβοι των δικών μας αμαρτιών».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός δεν παρευρέθηκε στην έκθεση, είχε δώσει ωστόσο το παρών λίγες ημέρες νωρίτερα. Ο Pitt πόζαρε μπροστά στα έργα του, δείχνοντας ιδιαίτερα χαρούμενος με το νέο του επαγγελματικό βήμα.

Η φίλη του, deBranne Treu, παρακολούθησε την έκθεση και έγραψε με ενθουσιασμό γι’ αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Μουσείο Τέχνης Sara Hildén βρίσκεται στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Φινλανδίας, το Τάμπερε.

«Χθες το βράδυ γιορτάσαμε την πρώτη έκθεση του αγαπημένου μας φίλου, Brad Pitt, και όλοι έμειναν κατάπληκτοι. Το να πούμε ότι η δουλειά του είναι σπουδαία είναι υποτιμητικό, καθώς είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης που δημιουργεί με άκρατο πάθος και ορμή. Η αφοσίωση στην τέχνη του είναι ταπεινωτική και εμπνευσμένη», ανέφερε η καλλιτέχνης φίλη του, deBranne Treu.

Η Angelina Jolie και ο Brad Pitt στα χαρακώματα - Το love story που κατέληξε σε revenge story

Λίγο αργότερα η γνωστή καλλιτέχνης θέλησε να στηρίξει δημόσια τον φίλο της, αποθεώνοντας τα έργα του στα stories της στο Instagram. Η συλλογή των εννέα αντικειμένων του Brad Pitt περιλαμβάνει μικρού μεγέθους γλυπτά και μεγάλων διαστάσεων δημιουργίες, μεταξύ άλλων ένα μπρούτζινο έργο που απεικονίζει τον Han Solo από την κινηματογραφική σειρά «Star Wars» και ένα μικροσκοπικό σπίτι από φλοιό δέντρων.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πόσο κοστίζουν τα έργα ή αν κάποιο από αυτά έχει ήδη πουληθεί. Στην γκαλερί παρουσιάστηκαν επίσης έργα του καλλιτέχνη Thomas Houseago και του τραγουδιστή Νick Cave.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που ο Τόμας Χάουζεγκο αποφάσισε να φέρει την έκθεση We στο Τάμπερε. Είναι επίσης συναρπαστικό να βιώνουμε μια νέα και διαφορετική καλλιτεχνική πλευρά του Νικ Κέιβ και του Μπραντ Πιτ. Η WE μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα συνεργασίας και την αίσθηση της κοινότητας που ταιριάζει απόλυτα με το Τάμπερε, καθώς η πόλη είναι γνωστή για την ικανότητά της για αλλαγή και λήψη τολμηρών αποφάσεων από κοινού. Το μήνυμα της από κοινού δημιουργίας και του να βασιζόμαστε ο ένας στον άλλο είναι πολύ ισχυρό σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς», δήλωσε η δήμαρχος του Τάμπερε.

Πηγή κεντρικής: apimages.com