Η Naomi Watts εξήγησε τι σημαίνει ηλικιακός ρατσισμός καλύτερα από τον καθένα

Μαρία Ροδίτη
Η Naomi Watts εξήγησε τι σημαίνει ηλικιακός ρατσισμός καλύτερα από τον καθένα

Photo by Andy Kropa/Invision/AP

Invision

Η Naomi Watts είπε σε συνέντευξή της ότι επιτέλους το Hollywood πρέπει να εξοικειωθεί με τις γυναίκες που μεγαλώνουν.

 

Πάντα και παντού υπάρχει ο ηλικιακός ρατσισμός γύρω μας. Από το γιατί και πώς γίνεται ένας άνθρωπος άνω των 60 να μπορεί να κάνει extreme sports μέχρι το πώς μπορεί να δουλεύει αφού έχει πια μεγαλώσει. Και για να μη βιαστείς να πεις ότι όλο αυτό το self ageism αφορά μόνο εμάς τους κοινούς θνητούς, έχω να σου πω ότι αφορά και τους stars του Hollywood.

Την αποκάλυψη έκανε η Naomi Watts, η οποία – σε συνέντευξή της- δήλωσε ότι από την αρχή της επαγγελματικής της πορείας είχε ενημερωθεί ότι μετά τα 40 μπορεί και να έρθει το τέλος της καριέρας της.

Η Naomi Watts μίλησε με ειλικρίνεια για την εμμηνόπαυση - «Ήταν σοκ, δεν ήμουν προετοιμασμένη»

«Καλύτερα να κάνεις πολλά γιατί στα 40 όλα θα έχουν τελειώσει»

Σε συνέντευξή της στο Entertainment Weekly, η 54χρονη Naomi Watts αποκάλυψε ότι από την εποχή που πρωταγωνίστησε στην ταινία του David Lynch, Mulholland Drive, το 2001, την ενημέρωσαν να κάνει όσα περισσότερα πράγματα μπορεί μέχρι να φτάσει τα 40 γιατί μετά… η καριέρα της θα τελειώσει.

«Μου είπαν, "καλύτερα να κάνεις πολλά γιατί όλα θα έχουν τελειώσει στα 40, όταν θα έχεις γίνει ανίκανη" και λέω "Τι; Τι σημαίνει αυτό ακριβώς;"», είπε χαρακτηριστικά η Watts στο EW, η οποία – να σημειωθεί- ήταν 33 ετών όταν γύριζε το Mulholland Drive.

Και συνέχισε: «Μετά το σκέφτεσαι και λες: "Ω, σωστά. Όταν δεν είσαι πλέον αναπαραγωγική, όταν αυτά τα όργανα δεν λειτουργούν πλέον, δεν είσαι σέξι, επομένως, δεν μπορείς να προσληφθείς’’. Αυτό με τρέλανε τόσο πολύ», πρόσθεσε η Watts.

https://www.instagram.com/p/CjBIx_ELsHA

Η Naomi Watts κάνει τα πάντα για να εξοικειωθεί το Hollywood με τις γυναίκες που μεγαλώνουν

Φυσικά, όλα αυτά που κάποτε είπαν στη Naomi Watts δεν ήταν αρκετά για να τη ρίξουν, να την κάνουν να το βάλει κάτω. Το αντίθετο, μάλιστα. Η star συνέχισε να δουλεύει εντατικά όλα αυτά τα χρόνια και φέτος έκανε 2 ταινίες, το Infinite Storm και το Goodnight Mommy, ενώ συμμετείχε και στην επερχόμενη μίνι σειρά του Netflix, The Watcher.

Όπως καταλαβαίνεις, η 54χρονη Watts είναι αποφασισμένη να βοηθήσει την κινηματογραφική βιομηχανία να εξοικειωθεί και να αποδεχθεί την έννοια της γήρανσης των γυναικών και ενισχύει αυτήν την προσπάθειά της μιλώντας όπου μπορεί δημόσια για τη δική της εμπειρία με την εμμηνόπαυση.

https://www.instagram.com/p/Ci-r2qPOtv0

«Είναι μια τόσο άβολη συζήτηση γιατί, από την πρώτη μέρα, ξεκινάμε τη διαδικασία γήρανσης. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να νιώθουμε άνετα και οι γυναίκες καλούνται να το κάνουν περισσότερο από τους άνδρες», είπε η Watts στο EW όταν ρωτήθηκε πώς το Hollywood θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα. Και συμπλήρωσε: «Να επιτρέψει στις γυναίκες να γεράσουν όπως όλοι οι άνθρωποι».

«Δεν μιλάμε για έναν άντρα που γερνά σχεδόν ποτέ. Δεν μιλάμε για τα γκρίζα μαλλιά του. Στην πραγματικότητα, αν το κάνουμε, το λέμε για καλό. "Ω, γίνεται πιο όμορφος, πιο ελκυστικός, πιο δυνατός". Και γιατί είναι ισχυρός; Επειδή έχει συσσωρεύσει εμπειρίες. Λοιπόν, θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο και για τις γυναίκες. Έχουμε σημαντικές και έντονες εμπειρίες σε αυτή την ηλικία για τις οποίες θα έπρεπε να νιώθουμε περήφανες», είπε η Naomi Watts.