Γιατί η Βίκυ Καγιά έχει φέτος τόσα πολλά νεύρα με τις παίκτριες του GNTM; Το κοινό αντιδρά

Κατερίνα Μπούσιου
Γιατί η Βίκυ Καγιά έχει φέτος τόσα πολλά νεύρα με τις παίκτριες του GNTM; Το κοινό αντιδρά

Η επιστροφή της Βίκυς Καγιά στο GNTM δεν έχει καμμία σχέση με τις προηγούμενες σεζόν και η ένταση ακόμη και για τηλεοπτικούς λόγους, φαίνεται να έχει κουράσει τους τηλεθεατές. 

«Δεν μπορώ τo μέτριο» τονίζει με έντονο ύφος στα τελευταία επεισόδια του GNTM η Βίκυ Καγιά και η αλήθεια είναι ότι οι απαιτήσεις του φετινού κύκλου είναι πολύ μεγάλες και μεγάλος εξίσου ο ανταγωνισμός. Όμως αυτή η διαφοροποίηση στο προφίλ της Βίκυς, έχει αγχώσει τις παίκτριες και έχει φέρει αντιδράσεις από τους τηλεθεατές. Γιατί τόσα νεύρα φέτος;

https://www.instagram.com/p/CjTizniqoMy

Από την Άννα Αμανατίδου στην Έλενα

Το φετινό GNTM έχει έναν αέρα ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων και τις προσδοκίες για να διατηρηθεί o διαγωνισμός ομορφιάς, ψηλά στην τηλεθέαση. Η ανανέωση έχει μία δυναμική. Και η δυναμική στην Tv μεταφράζεται πολλές φορές και με ένταση. Θυμάσαι άλλωστε τις οντισιόν και τα υψηλά ντεσιμπέλ μεταξύ των κριτών (μας κούρασε σε κάποια σημεία) αλλά αναμέναμε ότι με τα 20 κορίτσια πλέον στο σπίτι, θα είχαμε μεν μία αυστηρότητα στις δοκιμασίες που καλούνται να φέρουν εις πέρας, αλλά χωρίς ακρότητες, χωρίς να τους κόψουμε το κεφάλι ή να τους πανικοβάλλουμε αν κάτι δεν πάει καλά, ή αν τέλος πάντων δεν έχουν ταλέντο ή δεν απέδωσαν αυτά που περίμεναν οι κριτές και οι coach.

Η Βίκυ ποτέ δεν έκρυψε τα συναισθήματά της όταν κάτι δεν της αρέσει. Το είδαμε στο παρελθόν στην περίπτωση της Αμανατίδου, του Έντουαρντ, κάποιες φορές στην Κάτια Ταραμπάνκο και αρκετές στον Εμιλιάνο. Αλλά ο τρόπος που εκφράζει πια την διαφωνία της, είναι εκείνος που δεν αντέχουν πολλές φορές φέτος οι τηλεθεατές. Και αυτό μας κάνει εντύπωση.

https://www.instagram.com/p/CjkyKE1KpJb

Τι εξυπηρετεί το ύφος της χθες στην Έλενα, που δέχτηκε εκτός από ψυχολογική πίεση και τα σχόλια «Δεν έχεις καθόλου ταλέντο» και το «μην κλάψεις» που θύμιζε από το ύφος της κυρίως, τον πιο αυστηρό προιστάμενο και άγγιζε την υπερβολή; Φυσικά και δεν θέλουμε να χαιδεύει η Βίκυ τα αυτιά κανενός και κατανοούμε την πρόθεσή της να δείξει ότι είναι σκληρός εκεί έξω ο επαγγελματικός στίβος στο modeling. Εκτός αν το να γίνεις μοντέλο σημαίνει ότι 15 φορές την ημέρα θα σου λένε πόσο ατάλαντη, άχρηστη είσαι για τη δουλειά και θα δέχεσαι ένα διαρκές bullying. Αχρείαστη είναι επίσης και η τόσο μεγάλη ένταση, ακόμη και αν έχει δίκιο και η πόζα δεν ήταν καλή.

kagia4.JPG

Το «καλά κάνεις που αισθάνεσαι χάλια» δεν είναι ούτε έμπνευση, ούτε εμπεριέχει πνεύμα ενδυνάμωσης, όπως πρέπει και όπως όλοι αναμένουμε από ένα μοντέλο τέτοιου διεθνούς βεληνεκούς όπως η Βίκυ. Και δεν προσφέρει κάτι παραπάνω για τηλεοπτικούς λόγους. Με λίγα λόγια η τηλεθέαση δεν έρχεται από τέτοιες πιο προσωπικές επιθέσεις και κάποιες στιγμές αποσυντονίζει και τις παίκτριες. Και δίχως καλές παίκτριες, δεν υπάρχει καλή εκπομπή. Το να πεισμώσουν για να πετύχουν δεν επιτυγχάνεται με τέτοιες τακτικές. Το κοινό επίσης φέτος, δεν αντέχει πολλές εντάσεις, γκρίνιες και φωνές, γιατί αντιμετωπίζει ένα σωρό άλλα προβλήματα.

«Βίκυ φτάνει»: Η Κατερίνα αποχώρησε από το GNTM αλλά τα «ωμά» σχόλια της Καγιά εξόργισαν το κοινό

Η τηλεόραση ενημερώνει, διασκεδάζει, προβληματίζει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγχώνει. Η Βίκυ φαίνεται σα να αδικεί τον εαυτό της με τη φετινή της συμπεριφορά. Σημασία εκτός δεν έχουν μόνο αυτά που λες αλλά και ο τρόπος που τα λες.