Αντίνοος Αλμπάνης: «Τον αγκάλιασα τον φόβο μου και είπα ότι δεν θα τελειώσει εδώ η διαδρομή μου»

Κατερίνα Μπούσιου
Αντίνοος Αλμπάνης: «Τον αγκάλιασα τον φόβο μου και είπα ότι δεν θα τελειώσει εδώ η διαδρομή μου»

Ο ηθοποιός μιλάει στο Queen.gr, λίγο πριν την πρεμιέρα του Maestro, για όσα θέλαμε να μάθουμε για τη ζωή του. Μιλάει για τον έρωτα, τους φόβους του αλλά και για την πιο πολυαναμενόμενη τηλεοπτική παραγωγή της σεζόν. Avanti maestro!

Η καλή επαγγελματική μοίρα του Αντίνοου Αλμπάνη, μετά από τόσες επιτυχίες στην καριέρα του στην τηλεόραση και το θεάτρο, έφερε φέτος στο δρόμο του, τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Στο Maestro, του εμπιστεύτηκε έναν ιδιαίτερο ρόλο. Γιατί ενώ ο «Μιχάλης» που είναι γιατρός στους Παξούς, μοιάζει ήρεμος και πράος, κουβαλά μέσα του ένα μεγάλο φορτίο.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς και λίγο πριν την πρεμιέρα του θεατρικού του έργου, ο Αντίνοος μιλά στο Queen.gr για τη ζωή του. Aναλύει τα πάντα: από το λόγο που έγινε ηθοποιός, τη μοναχικότητα του επαγγέλματος αλλά και τον εγωισμό του. Από τα κρυφά στοιχεία που έχει ο «Μιχάλης» του Maestro, φτάνει στη συμμετοχή της Blue στη σειρά, της πιστής του φίλης. Από το αυτόγραφο της Σαμπρίνα, που όντως ζήτησε να πάρει από εκείνη (ναι, αλήθεια είναι) στον έρωτα, στις σχέσεις και στην καθημερινότητά του. Αλλά ο λόγος του «κάνει μία στάση» και στο φόβο και τη διδαχή που πήρε ύστερα από την περιπέτειά του με τον καρκίνο.

https://www.instagram.com/p/CO-owAVLqqK

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντίνοος συνεργάζεται με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Το 2006 συναντήθηκαν τηλεοπτικά και στη σειρά «Δύο μέρες μόνο». Μόνο που τώρα και οι δύο είναι διαφορετικοί, πιο ώριμοι. Ο Αντίνοος είχε πάντα έναν ιδιαίτερο τρόπο να δίνει φως στους ρόλους του. Και να σου χαρίζει και εσένα λίγη από τη λάμψη που διαθέτει ως άνθρωπος, όταν μιλάς μαζί του. Με τον λόγο του, την αισιοδοξία του, τον ρεαλισμό του και την αυτογνωσία του, με τον τρόπο που επικοινωνεί ειλικρινά τις σκέψεις του, βγαίνεις και εσύ κερδισμένος από την κουβέντα σας. Εδώ και πολλά χρόνια τώρα τα ΜΜΕ δεν στάθηκαν μόνο στην ωραία του εξωτερική εμφάνιση αλλά και στην ουσία του ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Η περιπέτεια που είχε με τον καρκίνο πριν από λίγα χρόνια, τον ταρακούνησε. Όμως δεν τον λύγισε. «Αντέχουμε όσο θέλουμε, αρκεί να θέλουμε», όπως λέει και ο ίδιος.

https://www.instagram.com/p/CG7SmuCDXKx

Και τώρα προσπαθεί να εμπνεύσει και άλλους που αντιμετωπίζουν αυτόν τον γολγοθά που ο ίδιος βίωσε και να τους δώσει δύναμη. Στη συνέντευξή, μας παρασύρει και με το χιούμορ του. Θα θυμάσαι την ανάρτηση που είχε κάνει το καλοκαίρι προς τον επίδοξο διαρρήκτη του σπιτιού του. Τότε ανάμεσα στα άλλα, του ζητούσε να μην του πάρει ένα αυτόγραφο της Σαμπρίνα, που της είχε ζητήσει σε ένα πανηγύρι, πριν πολλά χρόνια. Τρολάρισμα; Όχι, είναι αλήθεια. Θα τον ακούσεις να το λέει και ο ίδιος. Avanti maestro!