Τι είναι η ημιπληγική ημικρανία με την οποία διαγνώστηκε η 14χρονη κόρη της Tori Spelling

Μαρία Ροδίτη
Τι είναι η ημιπληγική ημικρανία με την οποία διαγνώστηκε η 14χρονη κόρη της Tori Spelling

Την Τετάρτη 11/1 η Tori Spelling δημοσίευσε μια φωτογραφία με την κόρη της, Stella, στο νοσοκομείο και λίγες μέρες αργότερα ευχαρίστησε τους fans για τα μηνύματα αποκαλύπτοντας τη διάγνωση που έδωσαν οι γιατροί.

Λαχτάρησε η Tori Spelling με τη 14χρονη κόρη της και την αδιαθεσία της που την οδήγησε στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. Τέλος καλό, όλα καλά όμως και η star αποκάλυψε ότι η μικρή Stella νιώθει πολύ καλύτερα.

Η 49χρονη ενημέρωσε για την υγεία της κόρης της μέσα από Insta Story- αφού δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη μικρή να είναι ξαπλωμένη στον καναπέ του σπιτιού, να κρατά στην αγκαλιά της το κατοικίδιό της και να έχει ακόμα στο χέρι της το καρτελάκι της εισαγωγής της- εξηγώντας τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο νοσοκομείο.

Η Tori Spelling αποκαλύπτει το bullying που δέχτηκαν τα παιδιά της την πρώτη μέρα στο σχολείο

Το ευχαριστήριο μήνυμα της Tori Spelling και η ασθένεια της κόρης της

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις ευχές στη Stella. Είναι στο σπίτι και νιώθει πολύ καλύτερα. Διαγνώστηκε με ημιπληγική ημικρανία. Είναι μια κατάσταση που επηρεάζει τη μία πλευρά του σώματος. Τα σημάδια της ''επίθεσης'' της ημιπληγικής ημικρανίας είναι ίδια με εκείνα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που μπορεί να περιλαμβάνει ξαφνικό πονοκέφαλο στη μία πλευρά του εγκεφάλου, αδυναμία, και μούδιασμα στο μισό σώμα», ξεκίνησε το μήνυμά της στο Instagram η 49χρονη ηθοποιός.

spelling_kori.jpg

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να είναι τρομακτικό αν δεν ξέρεις τι συμβαίνει ή για αυτόν τον τύπο ημικρανίας. Ως παθούσα από ημικρανίες σε όλη μου τη ζωή, δεν είχα ιδέα για αυτό. Νιώθω ευγνώμων για όλους στο νοσοκομείο. Ήταν εκπληκτικοί και τη φρόντισαν με τρυφερότητα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ασθένεια «χτυπά» το σπίτι της Tory Spelling μιας και τον περασμένο μήνα η ηθοποιός εξέφρασε τη στενοχώρια και απογοήτευσή της για τις φορές που έχει αρρωστήσει ο 5χρονος γιος της, Beau. «Ο καημένος ήταν άρρωστος 3 εβδομάδες και έλειπε από το σχολείο. Τελικά, έγινε καλά και επέστρεψε στο σχολείο, αλλά τώρα είναι άρρωστος ξανά!», είχε αναφέρει η Tori Spelling στο Instagram. «Υψηλός πυρετός, εμετός και τόσο μπουκωμένος. Γονείς, το βλέπετε κι εσείς ότι συμβαίνει αυτό; Ότι τα παιδιά μας απλά αρρωσταίνουν ξανά μόλις επιστρέψουν στο σχολείο;», ρώτησε τους ακόλουθούς της.

beau.jpg

Ο γιος της Tori Spelling, Beau

Η Spelling βίωσε, επίσης, μια περιπέτεια με την υγεία της λίγο πριν τα Χριστούγεννα, δημοσιεύοντας ένα Insta Story και δείχνοντας ότι νοσηλεύεται μετά από «τρελή ζάλη» και «δυσκολία στην αναπνοή». «Εδώ είμαι στο νοσοκομείο από αργά χθες το βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά η 49χρονη star.

Τι είναι η ημιπληγική ημικρανία από την οποία πάσχει η 14χρονη Stella

Η ημιπληγική ημικρανία είναι ένας σπάνιος και σοβαρός τύπος ημικρανίας, με πολλά από τα συμπτώματά της να μιμούνται αυτά του εγκεφαλικού. Για παράδειγμα, η μυϊκή αδυναμία μπορεί να είναι τόσο ακραία, που να προκαλεί προσωρινή παράλυση στη μία πλευρά του σώματος, η οποία αποκαλείται ημιπληγία.

Η ημιπληγική ημικρανία μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία για το άτομο που την παθαίνει, καθώς τα συμπτώματά της είναι αρκετά δύσκολα στη διαχείρισή τους. Μπορεί να διαρκέσουν από μία ώρα έως αρκετές ημέρες, αλλά συνήθως περνούν εντός 24ώρου. Ο πόνος στο κεφάλι που σχετίζεται με ημικρανία συνήθως ακολουθεί τη γενικότερη αδυναμία, αλλά ο πονοκέφαλος μπορεί να προηγηθεί ή και να απουσιάζει εντελώς.

Ημιπληγική ημικρανία: Συμπτώματα

Συνήθως, πριν από τον πονοκέφαλο εμφανίζονται άλλα συμπτώματα. Αυτά τα πρώιμα συμπτώματα, που λέγονται αύρες, μπορεί να περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμο πρόβλημα στον έλεγχο και την αίσθηση των μυών, όπως:

  • Σοβαρό, έντονο πόνο, συχνά στη μία πλευρά του κεφαλιού
  • Μια αίσθηση τσιμπήματος στο χέρι
  • Μούδιασμα στη μία πλευρά του σώματος, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει το χέρι, το πόδι και το μισό του προσώπου
  • Αδυναμία ή παράλυση στη μία πλευρά του σώματος
  • Απώλεια ισορροπίας
  • Ζάλη ή ίλιγγο
  • Ναυτία και έμετο

Μπορεί επίσης να υπάρξει πρόβλημα με τις αισθήσεις και την επικοινωνία, όπως:

  • Διπλή όραση ή παροδική τύφλωση
  • Ακραία ευαισθησία στο φως, τους ήχους και τη μυρωδιά
  • Γλωσσικές δυσκολίες ή δυσκολία στη μνήμη μιας λέξης
  • Σύγχυση
  • Απώλεια συνείδησης