Η κουζίνα του Πάνου Ιωαννίδη δεν είναι απλώς τέλεια για MasterClass αλλά έχει και υπέροχους βοηθούς

Η κουζίνα του Πάνου Ιωαννίδη δεν είναι απλώς τέλεια για MasterClass αλλά έχει και υπέροχους βοηθούς

Μέσα σε επτά χρόνια η ζωή του 47χρονου άλλαξε εντελώς και εκτός από περήφανος MasterChef και επιχειρηματίας, είναι και περήφανος μπαμπάς και θείος. Η αδερφή του, η σύντροφός του, το σπίτι που στεγάζει τον έρωτά τους και οι σπάνιες φωτογραφίες.  

Γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1975 ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ έχει ζήσει και στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία. Η οικογένειά του κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της μαγειρικής σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ιταλία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.

Η Μάγκυ Ταμπακάκη μπορεί να μην κέρδισε το MasterChef αλλά κατάφερε μία μεγαλύτερη νίκη στη ζωή της

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχοντας δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Το 1999, επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014. Το 2007 απέκτησε bachelor στο restaurant management, στο marketing και το βιομηχανικό σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Παράλληλα με την παρουσία του στην Πρεσβεία υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές για 9 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας.

https://www.instagram.com/p/BhBwfBUAQKs

Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef» που προβλήθηκε από τον ANT1 τη σεζόν 2010-2011. Αποχώρησε οικειοθελώς σχετικά νωρίς για να συνεχίσει τις δουλειές του εκτός του τηλεοπτικού προγράμματος.

Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος «MasterChef Greece» στην ελληνική τηλεόραση μέσω του Star Channel, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής με τις άλλες δύο να συμπληρώνουν ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (που έπειτα αντικαταστάθηκε από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο). Η παρουσία του στην εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Παραμένει στην κριτική επιτροπή του «MasterChef» από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα.

Κάποιοι, ίσως τον θυμούνται και μέσα από τη συνεργασία του με την πρωινή εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου, Πρωινό ΣουΚου, μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Όπως είναι γνωστό, από το 2019, παρουσιάζει τη διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής Master Class στο YouTube.

Το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Ovio στο κέντρο της Αθήνας. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο Risotti, από τις εκδόσεις Πατάκη. Το 2020, μαζί με τους σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη και ο Δημήτρη Κοντόπουλο, δημιούργησε το Stellar, ένα pop-up θερινό σινεμά που πρόβαλλε ταινίες σε συνδυασμό με φαγητό.

Πρεμιέρα στο MasterChef 7 με τον Ιωαννίδη να μας δείχνει τον γιο του και 5 παίκτες με λευκή ποδιά

Η αδερφή του Πάνου Ιωαννίδη

Η αδερφή του Πάνου Ιωαννίδη, Ελιάννα, είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της, οι γονείς τους ήταν εικαστικοί καλλιτέχνες και τόσο για εκείνη όσο και για τον Πάνο, η δημιουργικότητα είναι καταγεγραμμένη στα γονίδιά τους.

https://www.instagram.com/p/ByVr5xLiRxy

Μάλιστα, ο Πάνος Ιωαννίδης έχει έναν ανιψιό 7 ετών από την όμορφη αδερφή του. Σε συνέντευξή του κατά το παρελθόν, είχε δηλώσει σχετικά:

«Η σχέση μου με τα παιδιά είναι πάρα πολύ καλή, έχω κι έναν ανιψιό 4 ετών, τον γιο της αδερφής μου. Έχουμε φοβερή σχέση. Στην τηλεόραση με αναγνωρίζει και μάλιστα όταν με βλέπει πηγαίνει και μου δίνει τοστ να φάω μέσα από την οθόνη».

Ας δούμε τώρα κάποιες φωτογραφίες με το ανιψάκι του που όπως θα δεις κι εσύ παρακάτω, η αγάπη του για τη μαγειρική είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη

unknown_118968621_678828272987020_5358905666207445663_n.jpg
https://www.instagram.com/p/BxdBEHmiBKC

Η προσωπική ζωή του Πάνου Ιωαννίδη

Ο 47χρονος κριτής του Masterchef Πάνος Ιωαννίδης είναι ζευγάρι με τη δικηγόρο Τζο Κουτρουμάνου και πριν από λίγους μήνες απαθανατίστηκαν για πρώτη φορά με τον γιο τους. Ο γνωστός σεφ, τον Μάιο του 2022 έγινε μπαμπάς κάτω από άκρα μυστικότητα, ξαφνιάζοντας τους πάντες μιας και κανείς δεν γνώριζε το γεγονός ότι η σύντροφός του κυοφορεί.

Το MasterChef έχει ήδη νικήτρια είναι μόλις 2 ετών και είναι φτυστή ο μπαμπάς της Σωτήρης Κοντιζάς

H πρώτη δημόσια εμφάνιση με τη σύντροφο και τον γιο του

Στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό, είδαμε για πρώτη φορά τη σύντροφο του Πάνου Ιωαννίδη, αλλά και τον εφτά μηνών γιο του. Ο φωτογραφικός φακός εντόπισε τον σεφ και τη δικηγόρο στο Θησείο να κάνουν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μαζί με τον μονάκριβο γιο τους, ο οποίος θα πάρει το όνομα Κωνσταντίνος.

https://www.instagram.com/p/CjN9UoDKAka

Πριν λίγους μήνες, ο κριτής του MasterChef μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Breakfast @ Star και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μίχο για αυτή την τεράστια αλλαγή στη ζωή του με την έλευση του γιου του και τη σχέση του με τη σύντροφό του.

«Έχουμε και μια νέα έλευση στην οικογένεια, τον Κωνσταντίνο. Σιγά σιγά το καταλαβαίνω ότι έχω γίνει μπαμπάς. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες αλλά σιγά σιγά το συνειδητοποιώ. Το πρωί που σηκώνομαι να του φτιάξω το γάλα λέω, έγινες μπαμπάς. Είναι η μεγαλύτερη αγάπη και έρωτας που έχεις νιώσει ποτέ για άνθρωπο», τόνισε ο σεφ.

«Δεν κοιμόμαστε όπως πριν αλλά δεν είναι και δύσκολο παιδί, ψιλοκοιμόμαστε. Η πρώτη μου ερώτηση στον Σωτήρη Κοντιζά ήταν πως μπαίνει το καρεκλάκι στο αυτοκίνητο. Δίνει συμβουλές, είναι βετεράνος τώρα με τρία παιδιά. Ότι μου πει λέω, αυτό είναι, αυτό θα κάνω. Το παιδί και η οικογένεια δεν είναι κάτι που το καθορίζεις. Το παιδί αλλάζει όντως τις ισορροπίες στο ζευγάρι αλλά προς το καλό. Πρέπει να χωρέσεις ένα τρίτο άτομο σε μια καθημερινότητα που πριν δεν υπήρχε», πρόσθεσε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Οι πρώτες δηλώσεις του Πάνου Ιωαννίδη για τον νεογέννητο γιο του

Ο Γρηγόρης Μπάκας και η κάμερα του «Πρωινού» είχαν συναντήσει πριν λίγους μήνες τον κριτή του MasterChef στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μιας και ο σεφ θα ταξίδευε στην Ιταλία για τις ανάγκες του διαγωνισμού μαγειρικής.

Ο Πάνος Ιωαννίδης μίλησε στις κάμερες για το νεογέννητο γιο του, λέγοντας: «Είμαι λίγο περισσότερο άυπνος, ειδικά σήμερα που πετάμε. Μια χαρά είναι ο μπέμπης, όλα κομπλέ. Όλα τέλεια! Είναι απίστευτο το συναίσθημα, είναι φοβερή εμπειρία».

Για το πώς κατάφερε να κρατήσει κρυφό το ευτυχές γεγονός, ο γνωστός σεφ δήλωσε: «Δεν το προσπάθησα πολύ, το είπα εκεί που έπρεπε να το πω. Το είπα μόνο σε συγγενείς. Πώς τα κατάφερα; Δεν θέλει προσπάθεια, αυτά τα πράγματα έρχονται».

Οι πρώτες δηλώσεις για την πατρότητα και το όνομα που θα πάρει ο γιος του

«Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που αν δε γίνεις μπαμπάς δεν το καταλαβαίνεις. Μου το είχαν εξηγήσει στο παρελθόν αλλά πρέπει να το νιώσεις, είναι από αυτά που δε μπορείς να το περιγράψεις τόσο εύκολα. Όταν το πήρα για πρώτη φορά στην αγκαλιά μου ένιωσα υπέροχα, ένιωσα ολοκληρωμένος. Είναι μια χαρά η μανούλα. Πήγαν όλα τέλεια», ανέφερε ο Πάνος Ιωαννίδης.

«Δε νομίζω ότι έπαιξε ρόλο η καραντίνα που δεν είχε γίνει γνωστή η είδηση της εγκυμοσύνης. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, την προσωπική μου ζωή θέλω να την κρατάω έξω από τη δουλειά και τα κοινά. Είναι προσωπική. Τα επαγγελματικά μου ευχαρίστως να τα ξέρει όλος ο κόσμος. Τα προσωπικά μου έχω επιλέξει συνειδητά από την αρχή της έκθεσής μου στην τηλεόραση να μην τα βγάζω. Αν θέλεις γίνεται», συμπλήρωσε.

«Την ώρα του τοκετού δεν ήμουν μέσα. Το φύλο του μωρού το ξέραμε, στους πολύ κοντινούς μας τα είχαμε πει όλα. Είμαστε καιρό με τη σύντροφό μας. Είχε πλάκα που έγινε όλο αυτό με τον Λεωνίδα τώρα. Για το όνομα κλείνουμε προς το Κωνσταντίνος», είχε αποκαλύψει ο γνωστός σεφ μετά τον ερχομό του παιδιού του.

Ο Πάνος Ιωαννίδης με τον γιο του στην κουζίνα

Στην πρεμιέρα του MasterChef τη Δευτέρα (16/1) με το πρώτο «καλησπέρα» οι κριτές του ριάλιτι ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους στους παίκτες και ανακοίνωσαν ότι δεν θα υπάρχουν τα bootcamps. 24 παίκτες που θα πάρουν λευκή ποδιά θα μπουν άμεσα στο σπίτι. Οι οντισιόν ξεκίνησαν με ταλέντα, περίεργες συνταγές, υπερβολική αυτοπεποίθηση και την αναγκαία συγκίνηση.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν στο Instagram, με τον Πάνο Ιωαννίδη να μας δείχνει για πρώτη φορά τον γιο του. Ειδικότερα, λίγο πριν ξεκινήσει το MasterChef, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος καλωσόρισαν το κοινό των social media, δικαιολογώντας την απουσία του Πάνου Ιωαννίδη από το video, λέγοντας πως νανουρίζει τον γιο του.

Και λίγο αργότερα ο ίδιος ο Πάνος μάς καλησπέρισε από την κουζίνα του σπιτιού του, έχοντας τον ξανθό γιο του στην αγκαλιά του, λίγο πριν τον πάει για ύπνο. Τι εξωστρέφεια στα media για τα προσωπικά τους έχουν το τελευταίο διάστημα οι κριτές του διαγωνισμού; Μας έχουν εντυπωσιάσει.

Πηγή κεντρικής: ioannidispanos