Ο Σωτήρης Κοντιζάς πέρασε σε άλλο level το MasterChef και το λάθος που ανακάλυψε φέρνει κόντρες

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Σωτήρης Κοντιζάς πέρασε σε άλλο level το MasterChef και το λάθος που ανακάλυψε φέρνει κόντρες

Τι είδε ο Γιαπωνέζος που έλεγε και ένα παλιό θεατρικό ή καλύτερα τι βρήκε στο πιάτο της μίας ομάδας; Κοντιζάς, Κουτσόπουλος και Ιωαννίδης ήταν χθες οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του MasterChef. 

Ένα εξαιρετικό menu υψηλής γαστρονομίας κλήθηκαν να ετοιμάσουν οι παίκτες του MasterChef. Και αυτό σήκωνε μεγάλη συζήτηση για το πόσο ήταν ικανοί να το κάνουν.

Κάποιοι το προσπάθησαν αρκετά με το ταλέντο και την εμπειρία που διαθέτουν, αλλά οι περισσότεροι είδαν χαλαρά την όλη δοκιμασία. Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιάσουν μεν πανέμορφα πιάτα, αλλά είχαμε παράλληλα ένα μικρό μπέρδεμα των γεύσεων. Το ατού του χθεσινού επεισοδίου ήταν το κέφι των κριτών και κυρίως του Σωτήρη Κοντιζά.

Ο Κοντιζάς πέρασε σε άλλο level

Καταρχάς στο χθεσινό επεισόδιο θαυμάσαμε για μία ακόμη φορά τον κύριο λόγο που υπάρχει το MasterChef και αυτό είναι οι 3 υπέροχοι κριτές. Ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος είχαν τρελά κέφια, ξεκινώντας από το τρολάρισμα στο πουλόβερ του Κοντιζά μέχρι το αστείο του Ιωαννίδη περί υψηλής γαστρονομίας που γίνεται μόνο από ψηλούς στο ύψος σεφ. Ο Κουτσόπουλος δεν «τσίμπησε» πάντως.

https://www.instagram.com/p/Cp3K64iPNV4

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Ο Δημήτρης είχε το πλεονέκτημα της προηγούμενης δοκιμασίας και έτσι επέλεξε τον Παύλο και την Σέβα για αντίπαλους αρχηγούς. Οι 3 ομάδες έπρεπε να φτιάξουν 4 δημιουργικά fine dining πιάτα υψηλής γαστρονομίας τα οποία θα κάλυπταν τις 4 βασικές γεύσεις, δηλαδή αλμυρό, γλυκό, πικρό και ξινό. Δεν ταίριαζε σε όλους η διαδικασία. Πάρε παράδειγμα τη Σέβα.

https://www.instagram.com/p/Cp3R6YXolTC

Ο Νικήτας παιδευόταν για ώρα με ένα απλό αυγολέμονο και αρκετοί παίκτες πλην του Πορφύρη , της Μπέη , του Ηλία και του Αλέξανδρου δε φαινόταν ότι θα τα κατάφερνε. Οι περισσότεροι το είχαν δει αρχικά χαλαρά με «αρχηγό» του χαβαλέ ξανά τον Θόδωρα που εξιστορούσε στον Κουτσόπουλο την έκπληξη που είχε ετοιμάσει για το κορίτσι του κατά την περσινή γιορτή των ερωτευμένων.

thodoros.JPG

Και ενώ στο τέλος πιστεύαμε ότι μάλλον τα κατάφεραν, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο κριτής που έχει βρει αυτά τα χρόνια εκατοντάδες κόκκαλα ψαριού και έχει γίνει viral, αυτή τη φορά βρήκε ωμό ποδαράκι καραβίδας. Στο Twitter στήθηκε πανηγύρι από τα σχόλια του κοινού με τον Σώτο όπως τον λέει και ο Κουτσόπουλος.

Αυτό ήταν και το αδύναμο στοιχείο της κόκκινης ομάδας. Αυτοί που ίσως έχουν ένα μικρό προβάδισμα είναι οι πράσινοι, αλλά σε γενικές γραμμές ενώ τα πιάτα στο στήσιμο ήταν εντυπωσιακά, οι παίκτες μπέρδεψαν τις γεύσεις και δεν ήταν αναγνωρίσιμες. Και αυτό θα φέρει αναταραχή στο σημερινό συμβούλιο όπου θα έχουμε και αποχώρηση.

Κάτι μας λέει από τους κόκκινους. Πάντως και στις 3 ομάδες θα ξεσπάσει διαφωνία.