Στο σπίτι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς: Η επιστροφή για τον Maestro & η άγνωστη ιστορία

Στο σπίτι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στους Παξούς: Η επιστροφή για τον Maestro & η άγνωστη ιστορία

Θαυμαστές του Maestro από όλον τον κόσμο λάτρεψαν τους Παξούς και ζητούν από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να τους δώσει πληροφορίες για να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στους Παξούς. 

Οι Παξοί είναι στο DNA του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Όχι μόνο γιατί είναι το νησί που μεγάλωσε και πέρασε τα περισσότερα καλοκαίρια του μετά τον χωρισμό των γονιών του, αλλά γιατί είναι το ησυχαστήριό του αλλά και όλος ο Maestro του, πλάνο - πλάνο.

Εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται ξανά στο πατρικό του σπίτι με θέα το λιμάνι του Γάιου όχι μόνο για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά και για δει τα location που θα χρησιμοποιήσει για τον δεύτερο κύκλο του Maestro in Blue, με τα γυρίσματα μάλιστα να ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο νησί βρίσκονται ήδη η μητέρα του Βίλλυ Μαλάμη - η οποία και διατηρεί ξενώνα δίπλα στο πατρικό τους σπίτι - και αναμένεται και ο αδελφός του Στέφανος. Οι δυό τους έχουν τις ωραιότερες αναμνήσεις από τους Παξούς.

https://www.instagram.com/p/BvmlUnEHv4N

Με ιστορία δύο αιώνων

Το πατρικό σπίτι του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και σπίτι της μητέρας του Βίλλυς Μαλάμη, έχει ιστορία 2,5 αιώνων, αφού χρονολογείται από το 1780 με φόντο το λιμάνι και με βασική πρωταγωνίστρια την αγαπημένη του γιαγιά που όλα τα καλοκαίρια, κάθεται στην ολάνθιστη βεράντα με τα βιβλία της και εκείνον να της κρατά συντροφιά.

«Η ζωή τους μια βόλτα»: Οι φωτό του Παπακαλιάτη με τα αδέρφια του θύμισε πολλές από τις σειρές του

https://www.instagram.com/p/CQgtr8wB83L

Στην προέκταση του πατρικού βρίσκεται και το μικρό παραδοσιακό ξενοδοχείο της: «Ερχόμασταν με τα παιδιά εδώ, τον Φίλιππο και τον Χριστόφορο τα καλοκαίρι. Έπαιζαν, έτρεχαν, κολυμπούσαν. Έκαναν τις διακοπές που λατρεύουν όλα τα μικρά παιδιά. Μέναμε λίγες εβδομάδες και φεύγαμε. Κάποια στιγμή αποφάσισα να κάνω κάτι επαγγελματικό στους Παξούς, γιατί έβλεπα το μέλλον», έχει δηλώσει σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην εφημερίδα «Πατρίς». (στην φωτογραφία ο Χριστόφορος με την μητέρα του Βίλλυ και τον πατέρα του Μανώλη ).

papakaliatis_goneis.jpg

Για πρώτη φορά ο Χριστόφορος είχε κάνει γυρίσματα για την τηλεοπτική του σειρά «Να με προσέχεις» στους Παξούς και όπως είχε δηλώσει ήταν όνειρό του να γίνει ξανά τηλεοπτικό του location το νησί που λατρεύει.

https://www.instagram.com/p/6kk-qGxKy0

Τα περισσότερα από τα απογεύματα και πριν δύσει ο ήλιος, ο δημιουργός του Maestro τα περνά σε αυτή την βεράντα.

https://www.instagram.com/p/BG9kyJIxK_0

Το πατρικό του σπίτι περιβάλλεται από έναν μεγάλο κήπο σε δύο επίπεδα, με έντονη επτανησιακή αρχιτεκτονική και βασικό υλικό την πέτρα. Πολλά από τα σενάριά του έχουν γραφτεί σε αυτή την γωνιά.

https://www.instagram.com/p/6alIkoxK8N

Στην ίδια αρχιτεκτονική γραμμή είναι δίπλα και οι ξενώνες της μητέρας του.

https://www.instagram.com/p/CREvFw0g9nK

Σε όλους τους χώρους υπάρχει μία αρχοντιά με αντικείμενα - αντίκες του παρελθόντος.

https://www.instagram.com/p/BTWsMbjBvLj

Τα πλάνα από τους Παξούς του πρώτου κύκλου του Maestro, έχουν ενθουσιάσει και τους θαυμαστές της σειράς στο εξωτερικό που έχουν παρακολουθήσει τη σειρά μέσω Netflix και όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές στο νησί του.

sxoliainsta.JPG

Δείτε κάποι χαρακτηριστά στιγμιότυπα από το σπίτι αλλά και την υπέροχη θέα του νησιού στην photo gallery που ακολουθεί.