Συγκίνηση και θυμός: Η Καλλιόπη στον Σασμό συναντά για πρώτη φορά τον εγγονό της 

Κατερίνα Μπούσιου
Συγκίνηση και θυμός: Η Καλλιόπη στον Σασμό συναντά για πρώτη φορά τον εγγονό της 

Όλοι προσπαθούν να μην μάθει το μεγάλο μυστικό του Σασμού η καπετάνισσα Καλλιόπη αλλά τελικά το μαθαίνει από μόνη της. 

Η επιχείρηση «Μην μάθει η Καλλιόπη για τον Πετρή» μεταξύ του Μαθιού και του Αστέρη στον Σασμό θα στεφθεί με επιτυχία, για μικρό χρονικό διάστημα.

Γιατί τα μυστικά σε αυτή τη σειρά καθυστερούν μεν, αλλά τελικά έρχονται στην επιφάνεια. Ο τρόπος που η Καλλιόπη θα μάθει πως έχει εγγονό, θα είναι περιπετειώδης. Και όταν τον αντικρίσει μπροστά της θα λειτουργήσει το ένστικτο της γιαγιάς.

Η έφοδος στο σπίτι του Μαθιού

Το επόμενο διάστημα στον Σασμό, θα ζήσουμε την προσπάθεια της Αργυρώς να τα ξαναβρεί με τον Αστέρη. Και θα βιώσουμε και την δική του προσπάθεια να έρθει κοντά στον γιο του.

Ο Μαθιός και η Βασιλική είναι συμπαραστάτες τους, όπως όμως και η Στέλλα η οποία από παλιά αντίζηλος της Αργυρώς έχει γίνει σχεδόν κολλητή της. Σήμερα θα την συμβουλέψει να περιμένει να καταλαγιάσει ο θυμός του Αστέρη και είναι σίγουρη πως θα είναι ξανά μαζί.

Το σπίτι του Μαθιού εφεξής γίνεται το μέρος όπου θα συναντά ο Αστέρης τον Πετράκη για να αναπτύξουν τη σχέση μπαμπά - γιου. Στήνεται παιδικό δωμάτιο και όλα κυλούν προς το παρόν ικανοποιητικά.

Ο Αστέρης ως μπαμπάς ζει στον Σασμό το θαύμα λίγο πριν ξεσπάσει «πόλεμος» με την Καλλιόπη

Όμως η άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Αστέρη θα κινήσει υποψίες στην Καλλιόπη όπως και στο υπόλοιπο χωριό, γιατί αρκετοί θα διακρίνουν την ένταση στις τυχαίες συναντήσεις της Αργυρώς με τον νεαρό Σταματάκη.

https://www.instagram.com/p/CriLB6doP1Y

Εκεί όμως που θα σημάνει συναγερμός είναι όταν η Καλλιόπη ξαφνικά μία μέρα βρεθεί στο σπίτι του Μαθιού και παραξενευτεί που βλέπει τον μικρό μέσα στο σπίτι. Από τις δικαιολογίες που θα ακούσει όμως δεν θα πειστεί και είναι η ώρα ο Αστέρης να της ομολογήσει την αλήθεια.

Σα να πέφτει κεραυνός θα νιώσει η Μαρία Τζομπανάκη. Από τη μία χαρά και συγκίνηση για το πρώτο της εγγόνι και ένα παιδί που έχει ξαναδεί και το συμπαθεί («Στάζει μέλι η καρδιά μου όποτε το βλέπω» όπως έχει πει) από την άλλη η κατάρα του παρελθόντος. Όποιος ερωτεύτηκε ή είχε γονίδια και από τις δύο οικογένειες δεν έζησε τελικά.

Αργότερα θα την δούμε να συναντά και κατ'ιδίαν τον μικρό και εκεί θα δούμε μία γιαγιά να «λιώνει» για το μικρό πλασματάκι που είναι γιος του παιδιού της.

Φυσικά αγνοεί ακόμη ότι ο Νικηφόρος που νομίζει για ανιψιό της είναι και εκείνος εγγονός της.

Η αποκάλυψη δεν θα αλλάξει όμως τις πεποιθήσεις της. Με τον Παύλο ήρθε η ώρα να καταστρώσουν νέο σχέδιο για να δουν τι μπορεί τελικά να καταφέρουν. Μαρίνα - Παύλος και Καλλιόπη θα έρθουν σε μεγάλη σύγκρουση. Αλλά όπως λέει και ο Δημήτρης Ήμελλος: «Σε κάθε απορία, η αγάπη είναι η απάντηση».