Οι μάχες της Menounos με τον καρκίνο, τον διαβήτη και την υπογονιμότητα: 5 φορές που μας ενέπνευσε

Γεωργία Βλαχοπούλου
Οι μάχες της Menounos με τον καρκίνο, τον διαβήτη και την υπογονιμότητα: 5 φορές που μας ενέπνευσε

Οι δυσκολίες στην ζωή της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας και ο inspiring τρόπος που τις αντιμετώπισε

Η Μαρία Μενούνος, η γνωστή Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια προχώρησε σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την υγεία της μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People.

Η παρουσιάστρια εξομολογήθηκε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας πριν λίγους μήνες, δηλαδή την ίδια περίοδο που είχε μάθει τα ευχάριστα νέα ότι θα γίνει μητέρα.

https://www.instagram.com/p/CryRO6kpnG8

Αυτή, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που η ίδια αντιμετώπιζε κάτι τόσο δύσκολο στην ζωή της.

Η διπλή μάχη με τον καρκίνο

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, δευτέρου σταδίου τον περασμένο Ιανουάριο. Το γεγονός αυτό ήταν αρκετά σοκαριστικό για την ίδια, δεδομένου ότι στις αρχές του χρόνου έμαθε πως θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί, μέσω παρένθετης μητέρας.

Παρ' όλα αυτά, υποβλήθηκε άμεσα σε επέμβαση κατά την οποία ο 3,9 εκατοστών όγκος της αφαιρέθηκε, μαζί με μέρος του παγκρέατος και του σπλήνας της. Δεδομένου, ότι πολύ λίγοι επιβιώνουν από τον συγκεκριμένο τύπο καρκίνου, η ίδια δήλωσε στο περιοδικό People: «Σχεδιάζω να μοιραστώ τα πάντα στο podcast μου και σε όσες περισσότερες πλατφόρμες μπορώ. Προς το παρόν θα πω πόσο ευγνώμων είμαι που είμαι ζωντανή και καλά και που θα καταφέρω να κρατήσω το μωρό μου ! Σε ευχαριστώ Θεέ μου και Άγιε Νεκτάριε - που είναι ο θεράποντας άγιος - ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές μου, την οικογένεια και τους φίλους μου που με βοήθησαν».

unknown_342886849_1872397166473353_5458679180595850522_n.jpg

Η 44χρονη παρουσιάστρια, βέβαια είχε έρθει ξανά αντιμέτωπη με τον καρκίνο, όταν βρέθηκε με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο το 2017, για τον οποίο ακολούθησε συγκεκριμένη αγωγή ενώ τα συμπτώματα που αντιμετώπιζε ήταν σοβαρές κράμπες στα πόδια.

Γι' αυτή την περιπέτεια, η Μαρία Μενούνος είχε δηλώσει: «Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη».

Η διάγνωση για τον διαβήτη τύπου 1

Το περασμένο καλοκαίρι η Ελληνοαμερικανίδα σταρ, ύστερα από μια επίσκεψη στο νοσοκομείο, διαγνώσθηκε με διαβήτη τύπου 1. Η ίδια τον «κληρονόμησε» πιθανότατα από την οικογένειά της, αφού τόσο ο πατέρας της Κωνσταντίνος, όσο και ο αδελφός της Πέτρος είναι διαβητικοί.

«Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα «τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;»» είχε αναφέρει η ίδια.

unknown_342557007_155700077449732_9103425904307347942_n.jpg

H Maria Menounos θα γίνει μαμά για πρώτη φορά και συγκινεί με το μήνυμα προς την παρένθετη μητέρα

Η προσπάθεια για ένα παιδί

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της Keven Undergaro παντρεύτηκαν το 2017. Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι δυο τους ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό στους διαδικτυακούς τους φίλους πως περιμένουν το πρώτο τους παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

https://www.instagram.com/p/CoaC_HwJyJs

Η ίδια, αργότερα αναφέρθηκε σε podcast της, στην πολυετή προσπάθειά της να αποκτήσει ένα παιδί.

Όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Έκανα τα πάντα προκειμένου να μείνω έγκυος και τίποτα δεν δούλεψε, παρά τις προσπάθειές μου. Σήμερα, έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία προσπαθειών, και μεγάλης ευγνωμοσύνης στην παρένθετη μητέρα – θα είμαι ευλογημένη με το παιδί μου».

Η απώλεια της μαμάς της και το συγκινητικό post

Η Μαρία Μενούνος πέρα από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια είχε να «παλέψει» και με την απώλεια της μαμάς της, η οποία έφυγε από την ζωή, πριν δύο χρόνια, ύστερα από γενναία «μάχη» που έδωσε με μια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

https://www.instagram.com/p/CrvutqXrXE_

Η παρουσιάστρια έκανε, μάλιστα ένα συγκινητικό post στο Instagram της για την μητέρα της. Στο μακροσκελές κείμενο που δημοσίευσε έγραψε: «Δεν το πιστεύω ότι έχουν περάσει δυο χρόνια μαμά. Μου λείπεις τόσο πολύ. Σε ευχαριστώ για όσα έκανες για εμένα, που πίστεψες σε μένα, που θυσιάστηκες για εμένα. Που με πήγαινες σε κάθε δουλειά για το modelling, σε κάθε φωτογράφιση και σε οτιδήποτε έτρεχα. Που με υπερασπιζόσουν στον μπαμπά, έναν αυστηρό Έλληνα πατέρα που έλεγε όχι σε όλα. Που με έμαθες να μαγειρεύω, αλλά και το πως να είμαι ανιδιοτελής και γενναία. Που μου έδειξες πως να αντιμετωπίσω έναν όγκο στον εγκέφαλο και να χαμογελάω σε όλη τη διαδικασία. Νόμιζα ότι τα θέματα υγείας τέλειωσαν εκεί αλλά από την άλλη μεριά που είσαι με βοήθησες σε ακόμη περισσότερα. Σε νιώθω και σε ακούω. Σε αγαπάω και μου λείπεις. Είμαι τόσο ευγνώμων που σε είχα ως μητέρα. Ελπίζω να γίνω τουλάχιστον ένα 10% απ’ ό,τι ήσουν εσύ για την κόρη μου».

Η Μαρία Μενούνος είναι αδιαμφισβήτητα μια αληθινή μαχήτρια ζωής ενώ το μήνυμα που θέλησε να περάσει με την τελευταία αποκάλυψη για την περιπέτεια της υγείας της είναι πως όλοι, όσο φόβο κι αν αισθανόμαστε θα πρέπει να πηγαίνουμε στους ειδικούς, δηλαδή τους γιατρούς, ενώ η πρόληψη είναι αυτή που σώζει ζωές.