Ο 3ωρος μαραθώνιος της πρεμιέρας στη Γη της ελιάς έφερε παράπονα αλλά και τη μέγιστη ανατροπή

Κατερίνα Μπούσιου
Ο 3ωρος μαραθώνιος της πρεμιέρας στη Γη της ελιάς έφερε παράπονα αλλά και τη μέγιστη ανατροπή

Ο τρίτος κύκλος της Γης της ελιάς ξεκίνησε με δράση και συναισθηματικές ανατροπές. 

Με μία απαγωγή που είχε αίσιο τέλος και με νέες εξελίξεις σε παλιούς έρωτες, ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος στη Γη της ελιάς. Σε μία μέρα όπως η χθεσινή, που είχαμε την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση στις σειρές μυθοπλασίας. Όμως οι φανς της σειράς αντέδρασαν με πολλά παράπονα για μία πρεμιέρα που αλλιώς την περίμεναν και διαφορετικά εξελίχθηκε.

Aκόμη και αν έγινε παράλληλα με τον γάμο του πρωταγωνιστή Γιώργου Αγγελόπουλου.

https://www.instagram.com/p/CxisX5NMaTc/

Ο Στέφανος Καπερνάρος και ο Στέφανος Κασσελάκης

Η πρεμιέρα του τρίτου κύκλου στη Γη της ελιάς ήταν ο προπομπός για τις σημερινές πρεμιέρες όλων των σειρών μυθοπλασίας στο prime time. Πριν δούμε τη βραδινή «μάχη των μαχών», πήραμε μία γεύση μίας μικρότερης, αφού η σειρά χθες είχε να συναγωνιστεί το διπλό επεισόδιο του Έρωτα Φυγά στο Open και το διπλό επεισόδιο από τη σειρά Ψυχοκόρες στον ΑΝΤ1 που αποτελεί την μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς.

Η σειρά ξεκίνησε με την κορύφωση της απαγωγής στο σπίτι των Βρετάκων, στο αίσιο τέλος της περιπέτειας της Βασιλικής, ενώ η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν το φλογερό ειδύλλιο που μόλις ξεκίνησε, ανάμεσα στον Πότη και την Άννα.

Είδαμε τη ρήξη Ορέστη και Δήμητρας και οσονούπω θα δούμε τον Γιώργο Αγγελόπουλο να αποκαλύπτει το μεγάλο του μυστικό και στην μητέρα του Κίμωνα.

Ο Ντάνος παντρεύτηκε ακριβώς όπως ήθελε: Το νυφικό της Βαμβακούση, η αγκαλιά και ο λιτός στολισμός

Προς το τέλος του μαραθώνιου 3ωρου επεισοδίου, είδαμε και το πρώτο μέρος της συνάντησης Ιουλίας και Στάθη, με την αποκάλυψη εκείνης πως έχουν ένα παιδί μαζί. Αυτό αποτελεί και την ανατροπή των ανατροπών στο σενάριο. Μία υπόνοια μας είχε δοθεί και στη δεύτερη σεζόν για αυτή τη σεναριακή έκπληξη.

Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 21.00 και ολοκληρώθηκε στις 24.30, δηλαδή ήταν ένα τηλεοπτικό Μπεν Χουρ. Σε μία κίνηση στρατηγικής του Mega για να ικανοποιήσει το πιστό κοινό της σειράς που ανέμενε τις εξελίξεις και για να μην κάνει αρχή τη Δευτέρα, που επίσης κάνει πρεμιέρα ο Σασμός στον Αlpha και η Μάγισσα στον ΑΝΤ1. Και απέναντι στους Πανθέους του ΣΚΑΙ που τουλάχιστον στο γενικό κοινό σημειώνουν πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης.

https://www.instagram.com/p/CxFK7tjIHOe/

Όμως απεδείχθη κακή επιλογή, γιατί την Κυριακή είχαμε και τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ με τα έκτακτα δελτία της επικαιρότητας να μην αφήνουν τους φανς να απολαύσουν και να κατανοήσουν τις εξελίξεις. Τα παράπονα «έπεσαν» βροχή.

Και ανάμεσα σε αυτά εκτός από τις αναφορές για τις διακοπές, ήταν και η προσμονή να είναι ξανά ζευγάρι ο Στάθης και η Ιουλία.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε σήμερα πως θα εξελιχθεί η τηλεοπτική ιστορία και πως το χθεσινό επεισόδιο επηρέασε το κοινό. Σε μία πρώτη αξιολόγηση δεν είδαμε κάποια αλλαγή σε ότι είχαμε δει στη Γη της ελιάς τα προηγούμενα χρόνια.

Το καλό καστ πάντα παραμένει σταθερή αξία όπως και το καλό μοντάζ, αλλά περιμένουμε μεγαλύτερη συναισθηματική εμβάθυνση στο σενάριο στο μέλλον και πλοκή που δεν εξαντλείται σε ατυχήματα, δολοφονικές απόπειρες και απαγωγές. Η επανάληψη κουράζει. Και αν κουραστεί το κοινό, δύσκολα επιστρέφει στις παλιές καλές τηλεοπτικές του συνήθειες.

https://www.instagram.com/p/CxiKdUhNu93/